20 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR, ARTIK GÜLÜMSEYECEK

YERYÜZÜ Doktorları Derneği ‘’Gülümseyen Çocuklar’’ projesi kapsamında, 12 kişilik gönüllü doktor ekibi, Filistinli çocukları ameliyat etmek için Filistin’e gitti. dün yola çıkan doktorlar grubu, bir hafta boyunca dudak-damak yarığı ve doğumsal anomali hastalıkları olan Filistinli çocukları tedavi edecek.

Yolculuk öncesi Hayat Vakfı Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen gönüllü doktorlar, Filistin’de yapacakları çalışmaları anlattılar. Yeryüzü Doktorları Derneği Türkiye Şubesi Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, hastalıklar sebebiyle gülemeyen Filistinli çocukları ve onların ebeveynlerinin yüzlerini güldürmek amacı taşıdıklarını söyledi. ‘’Gülümseyen Çocuklar’’ projesi kapsamında Filistin’e 5. kez gidileceğini kaydeden Karaman, daha önce özellikle yetim çocuklar başta olmak üzere çok sayıda Filistinli çocuğun muayene edildiğini, ülkedeki ekipman eksikliği dolayısıyla yapılamayan ameliyatların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gittikleri ülkelerde olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Karaman, kendilerine duyulan memnuniyeti El Halil Aliya Devlet Hastanesi Haşhekiminin sözleriyle aktardı: “Başhekim, gönüllü doktor grubumuzu uğurlarken şöyle dedi: ‘Filistin’e dünyanın her ülkesinden doktorlar gelir ve ameliyat yaparlar. Ancak, siz Türklerin bize davranışı ile diğer doktorların davranışları arasında çok anlamlı bir fark var. Onlar bizim halkımız üzerinde adeta eğitim yapar gibiler. Deneme ameliyatları yapıyorlar ve bizi aşağılıyorlar. Oysa siz Türkler, bize insan gibi davranarak yaklaşıyorsunuz. Bize saygı duyuyorsunuz. Değer vererek ameliyat yaparak başarılı oluyorsunuz.”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da, konuşmasında dünya devleti olmanın bazı gereklilikleri olduğuna inandığını vurguladı. Dokucu, ‘’Ülkemizin, sınırları dışına taşıp bazı aktiviteler yerine getirmesi dünya devleti olmanın bir gerekliliğidir. Bu, aynı zamanda vicdanî ve insanî bir sorumluluktur’’ dedi. Göz yaşlarını tutamayan Dokucu, ‘’Sayı itibarıyla belki sadece birkaç yüz hastaya şifa olunacak, ama sembolik de olsa yapılan hadisenin çok önemli yansımalarının olacağına inanıyorum. İşimizi çok iyi yapmaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde Filistin’in bu tecrit halinden kurtulduğu, hizmetlerin daha kapsamlı verildiği özgür bir Filistin’in olduğu günlere kavuşuruz’’ şeklinde konuştu. Eczacı-yönetmen Faysal Soysal da proje kapsamında gönüllü doktorlarla birlikte Filistin’e gidip belgesel çekimi yapacağını bildirdi. Soysal devletlerin açtığı yaralar ne kadar büyük olursa olsun bunu saracak olanın önce insanın inancı, sonra da san'at ve kültür olduğunu dile getirdi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

20.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  15. madde kalkmalı

  Sözlerim çarpıtıldı

  12 Eylül’e yargı yolu

  Demokrasi virajındayız

  Rektör Büyükkasap için tören

  Bakan Ergün’e üniversitede protesto

  Uslu: Kaçak işçilere hukukî ayar yapılsın

  “Sınır dışı” Kasımpaşa kriterlerine sığmaz

  AskerÎ rejİmİn AB’de yerİ yok

  ‘Cumhurbaşkanı görevinden dolayı sorumsuz’

  Büyükelçiler istişare için geldi

  Akdağ: Sür'atle yargıçlar devleti oluyoruz

  İsveç'ten reformlara maddî destek

  “Kafes”te ilk duruşma 15 Haziran’da yapılacak

  Siirt'te KCK'ya 5 tutuklama

  Yarın trafiğe dikkat!

  FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR, ARTIK GÜLÜMSEYECEK

  Dünyaya mirasın ağaç olsun!

  147 bin hurda araç trafikte

  Doğuda donduran soğuklar

  Hasta yakınlarına şefkat evi

  Yaz Kur’ân kursları eğitimi engellemez

  Facebook, varolan sistemi geliştirecek

  Deniz kaplumbağaları hızla tükeniyor

  Belçika danıştayı, okulda başörtü yasağını durdurdu

  Kazakistan’daki oteller ‘helâl sertifikası’ istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl