20 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İspanya Bursaspor'u konuşuyor

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Turkcell Süper Lig'de 25. haftanın sonunda en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider olan Bursaspor'a övgüler yağdırdı.

''Bursaspor Türkiye'de devrim yapıyor'' başlığı altında verilen haberde, ''25. haftanın sonunda Timsahlar ormanın kralı oldular ve şimdiden Rijkaard'ın Aslanlarının 2, Kartal Beşiktaş'ın 4, Dani Güiza'nın Kanaryalarının 6 puan önünde. Bursaspor, 3 büyükler olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın egemenliğine son vermeyi düşlüyor'' denildi. Bursaspor'un, 3 büyüklere nazaran çok daha az bir bütçesi olduğuna dikkat çeken Marca gazetesi, Anadolu kulübünün başarısında en büyük paylardan birinin 40 yaşındaki teknik dirketör Ertuğrul Sağlam'a ait olduğunu bildirdi. Bu arada Bursaspor'un Arjantinli golcüsü Pablo Martin Batalla, İspanyol gazetesine verdiği demeçte, ''Sezon başında en büyük hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne kalmaktı. Başlarda, içimizden herhangi biri sezonu ikinci veya üçüncü bitireceğimiz üzerine imza atardı ama şimdi sadece şampiyonluğu kazanmayı ve tarih yazmayı düşünüyoruz. Bursa şehri şu anda bir rüyayı yaşıyor. Alçakgönüllü bir takımız ama umarım lig şampiyonluğunu kazanıp gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynayabiliriz'' dedi. Batalla, her yerde hücuma yönelik bir futbol oynadıklarını ve gerek sahalarında gerekse deplasmanda en fazla puan kazanan takım olduklarını belirterek, Fenerbahçe karşısında 2-0'dan sonra gelen 3-2'lik galibiyete Türk gazetecilerin bile inanamadığını ifade etti. Deportivo Cali'den Bursaspor'a ilk geldiğinde uyum sorunu yaşadığını, ancak şu andaki pozisyonunda kendini çok rahat ve özgür hissettiğini anlatan Batalla, ''Devamlılık olunca gollerin gelmesi fazla zaman almadı'' şeklinde konuştu.

20.03.2010


 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE KURALAR ÇEKİLDİ

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek ve yarı final kuralarına İspanya'dan Barcelona, Fransa'dan Bordeaux ve Lyon, İngiltere'den Arsenal ve Manchester United, Almanya'dan Bayern Münih, İtalya'dan İnter ve Rusya'dan CSKA Moskova takımları katıldı.

Kura çekiminde çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu: Lyon-Bordeaux, Bayern Münih-Manchester United, Arsenal-Barcelona, İnter-CSKA Moskova. Çeyrek final ilk maçlarının 30-31 Mart'ta oynanacağı ''Devler Ligi''nde, rövanş karşılaşmaları 6-7 Nisan'da yapılacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 20-21 Nisan, rövanşları 27-28 Nisan'da oynanacak. Final maçı ise 22 Mayıs'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılacak.

20.03.2010


 

Onur: Kalem kapalı

TRABZONSPOR kalecisi Onur Recep Kıvrak, hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Galatasaray'ın güçlü bir hücum hattının bulunduğunu, ancak onlara gol şansı vermeyeceklerini düşündüğünü söyledi.

Ligin 14. haftasındaki Eskişehirspor maçı öncesi kaleyi Senegalli Tony Sylva'dan devralarak teknik direktör Şenol Güneş'in değişmez isimlerinden olan Onur Recep Kıvrak, 12 maçta 8 gol (maç başına 0.67) kalesinde gördü. Onur Recep Kıvrak, yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın uzun süredir bir derbi maçı kazanamadığını belirterek, ''Bunun da bilincindeyiz. Bu hafta gerçekten çok önemli bir hafta. Galatasaray maçında 3 puan alıp lig yarışını sürdürmek amacındayız. Uzun bir süreden sonra derbi maçını kazanıp taraftarımızı da mutlu etmek istiyoruz. Takım arkadaşlarım, hocalarım, yönetim, hepsi kenetlenmiş durumdayız. İnşallah en iyi şekilde mücadele edip kazanırız'' dedi. Bordo-mavili takımın kalecisi, Galatasaray'da Keita'nın formda olduğunu, sakatlığı düzelen Milan Baros'un takıma katıldığını, cezası biten Arda'nın da takımda yer alacağını, ancak bu durumun kendisini endişelendirmediğini kaydederek, ''Galatasaray'ın hücum hattının hepsi birbirinden kaliteli. Yetenekli futbolcular, ama derbi maçların konsantrasyonu çok farklı olur. Takım arkadaşlarım da bunun bilincinde. Takım arkadaşlarımla en iyi biçimde mücadele edip Galatasaray'ın o güçlü hücum hattına gol şansı vermeyeceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

DERBİLERİ KAZANMALIYIZ

Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili takımın en son büyük bir takım karşısındaki galibiyetini 10 Mayıs 2008 tarihinde ligin son haftasında Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği karşılaşmada aldığını anımsatarak, ''O maçta takımın kalesini korumak bana nasip olmuştu. İnşalllah, bu maçta da öyle olur. Derbilerde takım olarak ellerimizden geleni yapıyoruz, ama bir şansızlık yaşıyoruz. Bu şansızlığı kırmak istiyoruz. Derbi kazanamamanın üzerimizde bir baskı oluşturduğuna katılmıyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapıp artık bu şanssızlığımızı da sona erdirmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

20.03.2010


 

Mehmet Okur'un heykeli Yalova'da liseye dikildi

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'un heykeli, Yalova'da bir lisenin bahçesine dikildi.

Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 3 metre boyundaki heykel, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'nin bahçesine yerleştirildi. Kentin yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan Mehmet Okur'un heykeli için önümüzdeki günlerde bir açılış töreni düzenleneceği, törene milli basketbolcunun da çağrılacağı bildirildi. Heykelle birlikte açılışı yapılacak okulun spor salonuna da Mehmet Okur'un isminin verilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

20.03.2010


 

Bank Asya 1. Lig'de dev maç: Bucaspor-Karabükspor

BANK Asya 1. Lig'de lider Kardemir Karabükspor ile en yakın takipçisi Bucaspor bugün İzmir'de karşı karşıya gelecek.

Ligde 60 puanla lider durumda bulunan Kardemir Karabükspor ile 52 puanla ikinci sırada yer alan Bucaspor, saat 13.30'da Yeni Buca Stadı'nda karşılaşacak. Süper Lig'e doğrudan yükselme yolunda avantajlı olan iki ekipten Karabükspor, ligde en son mağlubiyetini 9. haftada deplasmanda Orduspor'a 3-1 yenilerek almıştı. 9. haftadan bu yana oynadığı 17 maçta 14 galibiyet ve 3 beraberlik alan Karabükspor'un rakibi Bucaspor, geçen hafta elde ettiği galibiyetle ligde büyük bir avantaj yakaladı.

20.03.2010


 

F.Bahçe Antep'i konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün kendi sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, rakibini yenerek çıkışa geçmek istiyor.

Ligde geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile berabere kalarak 2 puan yitiren ve 4. sıraya gerileyen sarı-lacivertliler, bugün seyircisinin önünde Gaziantepspor'u yenerek, galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor. Fenerbahçe'de Bilica, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Brezilyalı futbolcu, bugünkümaçta sarı kart görürse, 4. sarı karta ulaşarak cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta Galatasaray ile yapılacak derbi maçta yer alamayacak.

Fenerbahçe'de geçen hafta Gençlerbirliği maçında yedek soyunan Güzia'nın bu maçta ilk 11'de oynama ihtimali yüksek. Daum'un, Gençlerbirliği maçında forvette görev verdiği Gökhan Ünal'ın yerine bu hafta İspanyol golcüyü oynatması, Özer'e de sol kanatta görev vermesi bekleniyor. Daum, dünkü idmanda, sakatlığı bulunan Cristian'ın yerine de Deniz'i as takımda denedi. Kırmızı kart cezası biten kaptan Alex, ilk 11'deki yerini alacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

20.03.2010


 

MARDİN'DE BEŞİKTAŞ COŞKUSU

Mardin'de bulunan Beşiktaş Kulübü Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti, kulübün 107. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Yeşilli ilçesine bağlı Dereyanı Köyü İlköğretim Okulu ek binasının açılış törenine katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören, okul bahçesinde toplanan öğrencilere hediyeler verip, sohbet etti.

20.03.2010


 

Beşiktaş Kulübü 107. yaşını kutluyor

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, siyah-beyazlı kulübün kuruluşunun 107. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Demirören, kulübün internet sitesinde yer alan mesajında şunları kaydetti: ''Beşiktaşımız, Serencebey semtinde 22 yürekli büyüğümüz tarafından kurulmuş, 107 yıldır nesillerden nesillere gururla taşınmış, milyonların sevgisiyle bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmıştır. Beşiktaş'ı 107 yıldır tertemiz duygular, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik beraberlik ayakta tutmuştur. Bizim en büyük gücümüz, bu değerlerimizdir. Beşiktaşımız'ın bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz. Kulübümüzün 107. yılına girdiği bugünde, dünyadaki tüm Beşiktaşlılar'ı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

20.03.2010


 

Diyarbakırspor'un Iraklı futbolcu Besam kayıp

DİYARBAKIRSPOR, sezon başında renklerine bağladığı Iraklı futbolcu Besam Abbas'dan haber alamıyor. Teknik Direktör Güvenç Kurtar, "Besam kayıp. Nerede olduğunu, yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz." dedi.

Kulübünün futbolcu için federasyona başvurduğu öğrenildi. Diyarbakırsporlu futbolculardan Basem Abbas, sırra kadem bastı. Pazartesi günü idmanda olması gereken futbolcu aradan 5 gün geçmesine rağmen bulunamadı. Kulüp yöneticileri tüm çabalara rağmen sporcuya ulaşamayınca Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sezon başında teknik direktör Ziya Doğan tarafından alınan Iraklı futbolcu Besam Abbas, oynadığı güzel futbolla dikkat çekiyordu. Basem'in Diyarbakırspor'un Seyrantepe Tesisleri'nde yaptığı idmanlara katılmaması teknik direktör Güvenç Kurtar'ı da endişelendirdi.

20.03.2010


 

Şikeci Ukraynalı hakeme ömür boyu men cezası

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa'daki şike skandalına karıştığı gerekçesiyle Ukraynalı hakem Oleh Orekhov'u ömür boyu müsabakalardan men cezasına çarptırdı.

UEFA'nın açıklamasında, Alman polisinin şike ve futbolda yolsuzlukla ilgili soruşturmasından edinilen bilgiler ışığında, Orekhov'un ''futbolla ilgili herhangi bir faaliyete katılmasının'' yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, 42 yaşındaki Orekhov'un yönettiği hangi maçlarda şikeye karıştığı kaydedilmedi. Uluslararası maçlarda da görev alan Orekhov, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Karadağ'ın evinde Bulgaristan ile 2-2 berabere kaldığı ve İspanya'nın evinde Estonya'yı 3-0 yendiği maçları da yönetmişti. Temyize gidebilecek Orekhov, UEFA'nın cezalandırdığı 3. hakem oldu.

20.03.2010


 

UEFA'DA ÇEYREK FİNALİSTLER

Olympique Marsilya - SL Benfica.........................: 1-2

Standard Liege - PanathinaikoS..................... ...: 1-0

Fulham - Juventus ................................................: 4-1

Werder Bremen - FC Valencia .............................: 4-4

Anderlecht - Hamburg SV....................................: 4-3

Vfl Wolfsburg - Rubin Kazan .............................: 2-1

Sporting Lizbon - Atletico Madrid.......................: 2-2

Liverpool - Lille .....................................................: 3-0

Not: Siyah puntolu takımlar çeyrek finale yükseldi.

20.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE PROGRAM

20 Mart 2010 Cumartesi

14:00 Manisa - İ.B.B. (Halit Özkahya)

14:00 D. Bakır - Antalya (İlker Meral)

19:00 F. Bahçe - G. Antep (Kuddusi Müftüoğlu)

21 Mart 2010 Pazar

14:00 Sivas - G. Birliği (Barış Şimşek)

14:00 A. Gücü - Kayseri (Aytekin Durmaz)

19:00 Trabzon - G. Saray (Yunus Yıldırım)

22 Mart 2010 Pazartesi

20:00 Bursa - Denizli (Serkan Çınar)

20.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl