21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

5. Risale-i Nur Kongresi başladı

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen Ulusal Risale-i Nur Kongresi’nin 5.si dün yapılan masa çalışmalarıyla başladı. Bir çok akademisyen, yazar ve aydının katıldığı kongre, bugün açıklanacak sonuç bildirisiyle sona erecek.

Çağımızın sorunlarına çözüm aranıyor

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’yi anma faaliyetleri kapsamında her yıl düzenlenen “Ulusal Risale-i Nur Kongresi”’ bu yıl beşinci kez karşımızda. Risale-i Nur Enstitüsü tarafından organize edilen kongre, dün başladı. Birçok akademisyen, yazar ve aydının katıldığı kongre, bugün yapılacak sonuç bildirisiyle sona erecek.

Said Nursî’nin vefatının 50. yıldönümü münasebetiyle yapılan kongrenin ana konusu, “Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursî Modeli”. Yapılan masa çalışmalarının amacı, “Hızlı değişimlerin yaşandığı çağımızda bilgi ve iletişimin öneminin artarak, insan hakları, hukuk devleti, demokratikleşme ve hürriyet kavramları insanlığın birinci derecede gündemine yerleşmiştir. Tüm dünyayı saran bu problemler yumağının ve ülkemizi krizlerle boğuşturan sorunların, Bediüzzaman’ın müjdelerini verdiği şekilde, beşerin saadetine yol açan hakikatlerin zemin bulacağı ve fazilete, ahlâka ve adalete dayalı bir dünyayı doğuracağı ümidiyle…” şeklinde ifade ediliyor.

İstanbul Radisson Blue Hotel’de dün sabah 10.00’da başlayan masa çalışmaları, bugün saat 12:30’da sona erecek. Masalarda hazırlanan bildiri sonuçları ise, bugün saat 14.00’te basın aracığıyla kamuoyuna açıklanacak.

Yaklaşık 80 akademisyen ve aydının katıldığı kongrede 8 masa yer alıyor. Karşılıklı görüşlerin sunulduğu masalarda “Din ve Siyaset,” “Demokrasi ve İnsan Hakları”, “Kürt Sorunu”, “Dünya Barışı”, “Kadın ve Aile”, “İnsan, İman ve Ahlâk”, “Eğitim, Kültür-Sanat” ve “Gençlik” başlıkları altında konular tartışılıyor.

DEMOKRATİK AÇILIMDA BEDİÜZZAMAN’DAN FAYDALANILMALI

ÜÇ yıldır Risale-i Nur Kongresine katıldığını ifade eden Sadık Yalsızuçanlar ise yapılan masa çalışmalarıyla Risale-i Nurun hayata aktarıldığını bildirdi. Kürt sorunu masasında yer alan Yalsızuçanlar “Masalar ve konuları oldukça isabetli seçilmiş. Özellikle okuryazarlar nezdinde Risale-i Nurun işlevsel kılınması gerekiyor. İçindeki fikirlerin hem devlet seçkinleri tarafından, hem siyasi iktidar tarafından hem de kültürel elitler tarafından dikkate alınıp uygulanması gerekiyor” dedi. Açılımda Bediüzzaman’ın fikirlerinden yararlanılması gerektiğini söyleyen Sadık Yalsızuçanlar, Medresetüzzehra projesinin gerçekleşmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

RİSALE-İ NUR GENÇLERE CİDDÎ AÇILIMLAR

KAZANDIRDI

Kongreye katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Risale-i Nur Enstitüsünün düzenlediği kongrenin çok faydalı olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Gençlik masasında yer alan Tarhan, Bediüzzaman’ın gençlere ciddî açılımlar kazandırdığını, iki dünyada mutlu olmanın anahtarını verdiğini belirtti. Tarhan, “Psikolojinin yeni paradigmasıyla Risâle-i Nurdaki görüşlerin örtüştüğünü görüyoruz. Burada bu konuya ilgi duyanlarla tartışma fırsatı oldu. Bunun için çok memnunum” dedi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

21.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk, hiç anayasa yapmadı

  ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERDE KORUNAN MADDE YOK

  Örgüt, TSK ile irtibat halinde

  Yılmaz Güney’i anlayamadık

  Katsayıda, azınlığın zulmü artık bitsin

  “Vatan haini” dersen darbeyle değiştirirler

  AB taahhütlerini yerine getirmeli

  Gül: Nevruz’da herkes hassas olmalı

  Kılıçdaroğlu: AKP, gündemi meşgul ediyor

  Arslan: Yapılan istismar

  Memur-Sen “toplu sözleşme ve grev”de ısrarlı

  AKP’nin paket turu yarın

  5. Risale-i Nur Kongresi başladı

  UMREDE Türk izdihamı

  Öğrenciler öldü, tedbir alındı

  Bursa’da Bediüzzaman Mevlidi bugün

  Namaz Gönüllüleri’nden gazetemize ziyaret

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl