05 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Her 10 araçtan 6’sı gazlı

BENZİN fiyatlarında görülen artışlar, araç sahiplerini daha ucuz olan LPG’ye yönlendiriyor.

Sıralı otogaz sektörü benzin ve mazota yapılan zamların LPG’ye (Likit Petrol Gas) rağbeti arttırdığı konusunda hemfikir.

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan LPG sektörünün temsilcileri, benzinden otogaza geçişte tasarruf kadar çevresel etkilerin de önem kazanmaya başladığını ifade ediyor. Zavoli Türkiye Temsilcisi Polaris LPG’nin Genel Müdürü İhsan Fırat, Türkiye’de otogaza yönelimin giderek arttığına işaret etti. Ekonomik krizle birlikte benzinden LPG’ye dönüşlerin fazlalaştığına vurgu yapan Fırat, ülkedeki her 10 taşıttan 6’sının gazlı olduğunun altını çiziyor.

Türkiye’nin otogaz tüketiminde lider olduğunu bildiren Fırat, LPG’ye geçişlerin genellikle tasarruf amaçlı olduğunu kaydediyor. Polaris LPG Genel Müdürü, “Benzinden LPG’ye dönüşler ya tasarruf amaçlı ya da otogazın çevreci özelliğinden. Dünyanın ileri ülkeleri LPG’ ye daha çok çevre dostu olduğundan sempatiyle bakmaktadır. Türkiye’de benzinden oto gaza dönüşler ilk etapta tasarrufa yönelikti. Ancak şimdilerde yavaş yavaş çevresel etkiler önem kazanmaya başladı” değerlendirmesinde bulundu. Lovato Otogaz Sistemleri Türkiye Distribütörü Damla LPG & CNG’nin Genel Müdürü İsmet Vural ise LPG’nin tüketici tercihleri bağlamında önemli bir büyüme kaydettiğini dile getiriyor. Benzin fiyatlarında zaman zaman iniş çıkışlar olduğundan söz eden Vural, “LPG ile benzin arasındaki fark ortada. Tasarruf bağlamında da önemli” diyor.

Aldesa Otogaz Satış ve Pazarlama Sorumlusu Oğuz Timorci de LPG sektörünün son zamanlarda önemli aşamalar kat ettiğini ifade ediyor. Benzin ve mazot fiyatlarında görülen artışın LPG’ye yönelimi arttırdığına vurgu yapıyor. Türkiye’de 2010 yılı itibarıyla LPG’ye ilginin artacağını belirten Timorci, yeni araçların ithalinin LPG kullanımını arttıracağını kaydediyor. Oğuz Timorci, alternatif yakıt olarak görülen CNG’nin (Compressed Natural Gas) doğalgazın bol olduğu ülkelerde büyük ilgi gördüğünü, Türkiye’nin de CNG’ye yöneliminin artacağını dile getiriyor. Ekip Gaz Satış Müdürü Nurullah Taç da CNG’nin Nabucco ve doğalgazda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimine gidilmesiyle talebin artacağını savunuyor. Taç, “LPG ile benzin arası fiyat farkı yüzde 40 civarında ve doğalgazda görülen ÖTV oranı gerilediğinde yüzde 70 gibi bir fark olacaktır. Menzil daha kısa ama gelecekte Türkiye’de de yaygınlaşacak bir alan” ifadelerini kullanıyor.

05.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Her 10 araçtan 6’sı gazlı

  Türk Telekom, otobüs duraklarını eve çevirdi

  Türkiye-Fransa arasında Ro-Ro seferleri başladı

  Tüketicinin güveni 0,5 puan yükseldi

  Gaziantep, ihracat rekoru kırıyor

  Soğanın kilosu 3,8 liraya çıktı

  Tüketiciler, operatörlerin uygulamalarından şikâyetçi

  OİB ve TAYSAD, ‘Jaguar Landrover ve Volkswagen’i ağırladı

  Tarım sayesinde daha az küçüldük

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl