05 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AYASOFYA, KUR’ÂN VE EZAN SESİNE HASRET

Natalia Teteriatnikov tarafından kaleme alınan ve Pera Müzesi tarafından yayınlanan, “Bir Anıt, İki Anıtsal Kişilik Theodoros Methokites’den Thomas Whittemore’a Kariye” adlı kitapta Ayasofya Camii’nin kapatılma süreci şöyle anlatılıyor:


GÜNAY: İBADETE İZİN YOK, MÜZE OLARAK DEVAM EDECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ayasofya ile ilgili talihsiz sözleri inananları üzdü. Bakan Günay, Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesinde a

İzmit Körfezi’nde iki gemi çatıştı

İzmİt Körfezi Hereke açıklarında Alman bayraklı CMA CGM Verlaine ile Malta bayraklı Odessa Star isimli konteyner gemileri, Hereke açıklarında yoğun si


  Türkiye-Suriye İlişikileri Merkezi kuruldu

Gazİantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Gaziantep Üniversitesi Türkiye-Suriye İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.


  Basın Yayın’a Karakaya atandı

BasIn Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne Murat Karakaya atandı.


  Mecliste ‘Anayasa Paketi’ mesaisi

Anayasa Komisyonu, AKP milletvekilleri tarafından verilen anayasa değişikliği teklifini, 7 Nisan Çarşamba günü görüşmeye başlayacak. Komisyon, 3 geçici madde ile birlikte 29 maddelik teklifin görüşmeleri bitinceye kadar çalışacak. Teklif, anayasanın 10, 20, 23, 41, 51, 53, 54, 69, 74, 84, 94, 125, 128, 129, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 156, 159. ve 166. maddelerinde değişiklik yapılmasını öngörüyor.


  Bilim odası olsun, ikna odası olmasın

Kocaeli Gönüllü Teşekkülleri “başörtüsüne özgürlük” eylemlerinin 259.’sunu düzenleyerek devam eden başörtüsü yasağını kınadı.Yapılan açıklamada, “Bana bir masal anlat baba. Üniversitesinde ilim odaları, bilim odaları, deney odaları olsun, ama ikna odaları olmasın. Bana bir masal anlat baba. Basını, yargısı tarafsız; hava sahası dumansız ve yasaksız olsun. Bana bir masal anlat baba. Başörtüsüne uzanan eller olmasın, ‘başörtüsüne uzanan eller kırılsın’ sloganları da olmasın” denildi.


  Anayasa Mahkemesi yetki gaspı yapıyor

Emekli Başsavcı Reşat Petek, Anayasa Mahkemesinin alanının dışına çıkıp karar verdiğini belirterek, “Verdiği karar anayasanın ilgili maddesi gereği herkesi bağlıyor. Anayasa Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı da, gerekçesiz kararlar açıklaması da yetki gaspıdır” dedi.


  Sivil anayasa için sivil zihniyet gerekli

ENSAR Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı, sivil anayasa için öncelikle sivil bir zihniyete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.


  2009 yılı Merkezî Bütçe Kunununa kısmî iptal

ANAYASA Mahkemesi, 2009 yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanununun, iki fıkrasını iptal etti.


  Magandaya ağır ceza geliyor

NİŞAN, kına törenleri ile kutlama merasimi esnasında veya alkollü içki tüketiminin yapıldığı eğlence yerlerinde ateşli silâhla bir suç işlenmesi halinde verilecek ceza, yarısı kadar artırılacak.


  AB üyeliğine gönülden destek

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) dâveti üzerine Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Liberal Demokrat Parti Başkanı Annemie Neyts, Türkiye’nin AB üyeliğine gönülden destek verdiklerini bildirdi.


  Jandarma: Samast’ın ifadesini biz almadık

JANDARMA Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, hiçbir jandarma biriminde ve hiçbir Jandarma personeli tarafından sanık Ogün Samast’ın ifadesinin alınmadığı bildirildi.


  Okul öncesi de "mecburi" oluyor

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimin zorunlu olacağı 24 ili daha belirledi. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, “Hedefimiz 2012-2013 itibariyle ülke genelinde 5 yaş için okul öncesi eğitimin zorunlu olması” dedi.


  Türkiye ‘’Avrupa Siber Suç Sözleşmesi”ne taraf olacak

TÜRKİYE, siber suçları tanımlayan ve cezaî soruşturma ve kovuşturma yöntemlerini belirleyen ‘’Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesi’’ne taraf olacak.


  KPSS “Başvuru Koşulları”na iptal

DANIŞTAY 12. Dairesi, 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Orta Öğretim/Önlisans Kılavuzunun, ‘’Başvurma Koşulları’’ kısmında yer alan bazı düzenlemeleri iptal etti.


  Açtıkları kuyular ile Pakistan’a “Cansuyu” oldular

Afrİka’da ve Asya’da su sıkıntısı yaşanan ülkelerde 115 su kuyusunu faaliyete geçiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Pakistan’da 10 su kuyusu daha açtı.


  Kara kıt’anIn can damarı: Nil-i Mübarek

GÜNEYDEN kuzeye doğru akan nehrin, Beyaz Nil, Mavi Nil ve Atbera isimlerinde üç kolu bulunuyor.


  Cep kullanımı interneti solladı

Türkİye, internet kullanımında dünya genelinin gerisinde kalırken, cep telefonu kullanımından ise ‘’pekiyi’’ aldı.


  Fast Food yiyeceklere 18 yaş sınırı getirilsin

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, ‘’Kanserden uzak durmak için, fast fooda negatif ayrımcılık yapmalı, ateşe doğrudan temasla yanmış yiyecekler tüketmemeliyiz’’ dedi.


  15 koltukta bir başkan

Trabzon’un Of ilçesinde belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Tahir Hacıahmetoğlu, aralarında çok sayıda hayır derneğinin de bulunduğu 15 farklı dernekte görev yapıyor.


  Turkcell’den çocukların yerini gösteren saat

Turkcell’İn dünyada çocuklar için tasarlanmış ilk kol saati şeklindeki ürünü ‘’TurkcellNum8’’ ile abonelerin, çocuklarının yerini SMS ile öğrenebileceği, harita üzerinden anlık izleyebileceği ve tanımladıkları güvenli bölge dışına çıktıklarında SMS ya da e-mail ile bilgilendirilecekleri belirtildi.


  Nisan yağmurları hububata yarıyor

Zİraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Özkan Taşpınar, Nisan yağmurlarının iyi geçmesi halinde hububat veriminin yüzde 100 artacağını söyledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl