08 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Doğuyu kalkındıracak proje

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin ekonomik kalkınmasını sağlamak ve işsizliği yenmek için ‘’devlet ve özel sektörün el ele vererek bölgede büyük yatırımlar’’ gerçekleştirmesi öngörülüyor.



2 BİN 612 TIR ÇİMENTOYA, 1 TIR BİLGİSAYAR

Türkiye’nin 432 ton demir satışından elde ettiği gelirle 1 ton ilaç, 2 bin 612 tır çimento satışından elde ettiği gelirle 1 TIR bilgisayar, 1 TIR domates satışından elde ettiği gelirle de sadece 7 kilo domates tohumu satın alabildiği savunuldu.



Uzun vadeli mevduatı sevmiyoruz

Türk bankacılık sektöründeki toplam mevduatın vadelere göre dağılımına göre, Türk insanı kısa vadeli mevduatı tercih ediyor.



Demir zammı inşaat sektörünün önünü kesmesin

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün mevsimsel olarak önünün açıldığı ayları fırsat bilen uluslar arası demir kartelleri ve emtia sahiplerinin rant sağlama peşinde olduklarını iddia ederek, ‘’krizden bahar ile çıkmaya çalışan inşaat sektörünün önünü demir zammı ile kesmeyelim’’ dedi.



İŞKUR: 2009’da 105 bin kişiyi işe yerleştirdik

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, 2009 yılında 105 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini, kısa çalışma ödeneğiyle birlikte 200 bin kişinin istihdamda kalmasına katkı sağladıklarını söyledi.



Otomotiv ihracatta krizin etkilerini siliyor

Krızın derinleştiği ve en fazla ihracat düşüşünün yaşandığı 2009’un ilk çeyreğinde ihracatı eksi yüzde 53,8’e gerileyen otomotiv sektörü, 2010’un aynı döneminde yüzde 42,2’lik ihracat artışı ile dikkati çekti.



Açlık sınırı 915 TL

Memur-Sen’in Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 915 TL, yoksulluk sınırı ise 2 bin 389 TL olarak gerçekleşti.



Doğuş'un kârı tasarruftan

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv olarak 2009 yılında yüzde 100 tasarruf yaparak 30.5 milyon lira net kâr elde ettiklerini söyledi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl