08 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ermenistan’dan cevap bekliyoruz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan’a özel temsilcisini gönderdiğini belirterek, ‘’Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile ABD’de görüşüp görüşmeme konusunun, Ermenistan’dan gelecek cevaba bağlı olduğunu’’ bildirdi.


AVRUPA'DA ÖRNEĞİ YOK

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can, anayasa paketindeki değişikliklerin “mütevazi adımlar” olduğunu belirterek, “Parlamentoyu Anayasa Mahkemes

Erdoğan, Sarkozy ile görüştü

Resmi ziyaret için Paris'te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştü.


  Hukukçuların yargıya güveni yok

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yüksek lisans çalışması olarak yapılan bir anket, yargı reformunun tartışıldığı ve hayatî soruşturmalara bakan savcıların görevden alındığı bir dönemde, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Ankete katılan hukukçulardan yaklaşık yüzde 90’ı, yargıya güvenmediklerini beyan etti.


  Sezgin: Muhalefetin varlığı hissedilmiyor

OSMANİYE Barosu Başkanı Hüseyin Sezgin, Türkiye’de ülke yönetimine talip, uygun bulmadığı politikaların sebebini gerekçeleri ile ortaya koyacak muhalefete ihtiyaç olduğunu söyledi.


  Yeni anayasada önemli olan millet egemenliği

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Yeni anayasada önemli olan millet egemenliğine tam oturtulmasıdır’’ dedi. Kurtulmuş, Tekirdağ Valilik Kültür Merkezi’ndeki konferansında, Türkiye’de son zamanlarda sürekli anayasa değişikliğinin konuşulduğuna işaret ederek, bunun sıkıntılı bir konu olduğunu söyledi.


  Mülki amirlere uydu telefonu verilecek

DOĞAL afet ve olağanüstü durumlarda haberleşmenin kesintiye uğramaması amacıyla Vali, kaymakam ve belediye başkanlarına uydu telefonu verilecek.


  Sözleşmeli öğretmenler, Bakanlar Kurulu gündeminde

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi için kanun taslağı hazırladıklarını ve bu taslağının Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini söyledi.


  Kaçar: Sağlık sosyal bir sorun

SAĞLIK-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sağlığın korunması ve geliştirilmesi mücadelesinin tıbbî bir sorumluluktan çok sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi.


  Sınav günü bu yollara dikkat!

BU yıl 46’ncısı düzenlenecek ‘’Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’’ nedeniyle, İstanbul’da 11 Nisanda bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  Balyoz’da tutuklamalara dün de devam edildi

‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa ve emekli Kurmay Albay Mümtaz Can önceki gece tutuklandı. Dün de emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  Poyrazköy dâvâsı yarın başlıyor

‘Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Poyrazköy’de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin haklarında dâvâ açılan 5’i tutuklu 17 kişinin yargılanmasına, yarın başlanacak. Dâvâda tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan zanlılar hakkında 2’şer kez ağırlaşmış müebbet hapis ve 7,5 ilâ 57’şer yıl hapis isteniyor.


  Otomobil durağa girdi: 3 ölü, 2 yaralı

KadIköy’de bir otomobilin kontrolden çıkarak otobüs durağına girmesi sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.


  GSM'nin sorumluluğu varsa gereği neyse yapılacak

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili olarak, ‘’GSM şirketinin kurumsal olarak sorumluluğu varsa, gereği yapılacaktır’’ dedi.


  Fahri konsolos zenginiyiz

Türkİye’de 118 ülke adına 239 kişi fahri konsolos olarak görev yaparken, bu ülkelerden 50’sinin resmî elçiliği bulunmuyor.


  Hac başvuruları başlıyor

22 Nisan’a kadar il ve ilçe müftülüklerine yapılacak başvurularda, hacı adayları, kayıt yeniletecek veya ilk defa kayıt yaptıracak.


  Dershane ücretleri el yakıyor

DEMOKRATİK Eğitimciler Sendikası’nın (DES) yaptığı anket sonuçlarına göre, dershanelerin belirlediği ücretleri değerlendiren velilerin yüzde 30.82’si ücretlere ‘’devletin müdahale etmesi gerektiğini’’, yüzde 20.32’si dershanelerin ‘’çok büyük paralar kazandığını’’ belirtti.


  Mimar Sinan Günleri başladı

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Mimar Sinan Günleri’’ faaliyetleri, ‘’Cami Mimarisi Fikir Yarışması’’na katılan eserlerin değerlendirildiği kolokyum ve ödül töreni ile başladı.


  Kürtçe yayın 3 saati aşmadı

YILLARDIR yayın izni olmadığı için farklı dillerde yayın yapamadıklarından yakınan yayın kuruluşları, RTÜK’ten aldıkları tam gün yayın iznine rağmen, talep ettikleri dil ve lehçelerde günde 3 saatten fazla yayın yapmıyor.


  Müstehcenlik, siteleri kapattırıyor

Bİlgİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB), internet sitelerine erişimi engelleme sebeplerinin başında ‘’müstehcenlik’’ yer aldı.


  Yeni Cami Hünkâr Kasrı’na Europa Nostra ödülü

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) desteği ile 2005 - 2009 yılları arasında Yeni Cami Hünkâr Kasrı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu’nun verdiği Europa Nostra Ödülü’ne lâyık görüldü.


  Hasankeyf, bilim adamlarını ağırlıyor

Hasankeyf Belediyesi ve Doğa Derneği’nin düzenleyeceği ‘Barajsız Hasankeyf’ konferansına dünyanın dört bir yanından bilim adamları katılacak.


  Beykoz Belediyesi 10 bin kişiyi Çanakkale’ye götürüyor

Beykoz Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü dolayısıyla başlattığı ‘Tarihe Yolculuk’ gezileri devam ediyor.


  Müzikle geçinen köy

Kendİ bestelediği türkülerle dikkati çeken ve UNESCO tarafından ‘’Yaşayan İnsan Hazinesi’’ ödülüne lâyık görülen 77 yaşındaki köy çalgıcısı Hayri Dev’in yaşadığı Gökçeyaka Köyü’nde, müzik aleti çalınmayan ev yok.


  Ayağı kırık öğrencisini sırtında gezdirdi

Türkİye’ye tatile gelmeden bir hafta önce okul merdivenlerinden düşerek ayak bileğini kıran Belçikalı öğrenci, Side Antik Kent’i öğretmenleri ve arkadaşlarının sırtında gezdi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl