09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bu paket esnafı rahatlatır mı?

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf paketinin, 7 tane alan ve 30 ayrı tedbiri içeren bir dönüşüm, değişim ve destek programı olduğunu bildirdi. Bakan Ergün, “Esnaf Paketi’’ne yönelik soruları cevaplarken, paketin esnaf ve sanatkârla ilgili bir strateji belgesi olduğunu, esnaf sanatkârın gelişen ekonomik şartlar içerisinde değişimini ve dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlandığını belirtti.

Destek paketiyle belirli konularda esnaf ve sanatkârın, bazı kurum ve kuruluşlarca, çeşitli argümanlar kullanılarak destekleneceğini ifade eden Bakan Ergün, paket kapsamında esnaf ve sanatkârın üzerindeki vergi yüklerinin azaltılmasına dönük bazı çalışmaların Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sürdürüleceğini bildirdi. Ergün, esnaf ve sanatkârın krediye ulaşım imkânlarının geliştirileceğini, Halk Bankası üzerinden, Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullanılan kredilerin hacminde bir genişleme sağlanacağını kaydederek, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu üzerinden sağlanacak kredi kanalları imkânlarının da genişletilmiş olacağını söyledi. Esnaf ve sanatkârın inovasyon, yenilik yapabilmesi ve kendini geliştirebilme, teknolojiye uyum sağlayabilmesine dönük destekler sağlanacağını da ifade eden Ergün, bunların daha çok eğitim destekleri olacağını söyledi. Bakan Ergün, esnaf ve sanatkârın birleşerek, güç kazanmasına dönük projelerin de destekleneceğini belirterek, bu projelere değişik kredi mekanizmalarının oluşturulacağını, aynı zamanda esnaf ve sanatkârın toplu işyerleri oluşturabilmeleri için yeni kredi mekanizmalarının devreye sokulmuş olacağını bildirdi.

‘’TOKİ’NİN İMKÂNLARI KULLANILACAK’’

TOKİ’nin imkânlarının özellikle küçük sanayi sitelerinin oluşumunda kullanılabileceğini anlatan Ergün, ‘’Bütün bunlar esnaf ve sanatkârın bugünkü şartlarda, küresel ekonomik gelişmeler içerisinde, yeni ekonomik sistemde, ayakta kalabilmesi, güçlenebilmesi ve bu sisteme uyum sağlayabilmesine dönük çalışmalar. Dolayısı ile 2 milyona yakın esnaf kesimini, yanlarında çalıştırdıkları ile birlikte 5-6 milyon bir kesimi, aileleri ile beraber belki 20 milyona yakın bir kesimi yakından ilgilendiren bir paket. Bunun ayrıntılarını Cumartesi günü Sayın Başbakan ile İstanbul’da açıklayacağız’’ diye konuştu.

2010-2014 STRATEJİK PLANI HAZIR

Sanayı ve Ticaret Bakanlığı’nın, 2010-2014 yılları arasında gerçekleştireceği proje faaliyetlerini kapsayan stratejik planı tamamladı. Plan kapsamında Sanayi Bakanlığı, 4 stratejik amaç ve bu amaçlar altında da 21 hedef belirledi.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘’2010-2014 Stratejik Plan’’ı yayımlandı. Bakanlığın belirlediği 4 stratejik amaçtan ilkini Türkiye’nin küresel rekabet edebilirliğinin en üst seviyeye çıkarılmasına ve sanayi ve ticaret alanlarında yapısal dönüşümün sağlanmasına yönelik olarak ulusal politikalar doğrultusunda, kamu kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörle işbirliği içinde politikalar ve strateji oluşturmak, uygulanmasını sağlamak, izlemek ve değerlendirmek yer aldı.Plan kapsamında belirlenen ikinci amaç ise esnaf ve sanatkar, sanayici, tacir, KOBİ’ler ve tüketiciler için AB normlarıyla uyumlu, rekabetçi, etkin ve güvenilir bir piyasanın oluşmasına ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, sanayicinin planlı gelişimine destek vermek ve yatırım ortamını sürekli iyileştirmek de Bakanlık tarafından Stratejik Plan kapsamında belirlenen ikinci amaç olarak yer aldı. Bu amaç kapsamında belirlenen 7 hedef arasında ise Türkiye’nin kalite altyapısının güçlendirilmesi, esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılarak yaygınlaştırılması, bölgesel gelişmişlik farkları da dikkat alınarak, belirlenecek yörelerde sanayinin fiziksel gelişiminin desteklenmesi bulunuyor. ‘’2010-2014 Stratejik Plan’’ kapsamında sanayi stratejisi öncelikleri doğrultusunda, sınai mülkiyet haklarından yararlanarak, yüksek katma değerli teknolojik ürünlere dayalı üretim anlayışıyla ülke sanayisinin teknolojik yapısını güçlendirmek, gerekli altyapıyı oluşturmak, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek, yenilikçilik ve sınai Ar-Ge kapasitesini arttırmak olarak belirlenen üçüncü stratejik amaç başlığı altında ise 4 de hedef belirlendi. Stratejik Plan kapsamında belirlenen dördüncü amaç ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın misyonunu yerine getirebilmek için Bakanlığın kurumsal yapısı ile yönetim ve uygulama kapasitesini güçlendirmek olarak belirlendi.

09.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Bu paket esnafı rahatlatır mı?

  GEÇEN YILIN VERGİ REKORTMENLERİ AÇIKLANDI

  Havacılık sektöründe kaptan sıkıntısı

  Akaryakıt bayileri de promosyona tepkili

  Prim affı yok, borcu taksitlendirme var

  Sanayide çarklar dönüyor

  AB’den kırsal kalkınmaya 1,2 milyar avro hibe

  ABD’de krizden çıkış sinyalleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl