09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

O sene, bu sene mi?

BURSASPOR, 37 yılı aralıksız 40 yıldır mücadele ettiği Süper Lig’de, bu sezon kendi tarihinin puan rekorunu kırarken, taraftarlarının ‘’O sene, bu sene’’ sloganıyla statlarda seslendirdiği şampiyonluğa da ilk kez bu kadar yaklaştı.

Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren ligde çok ciddi bir çıkış yakalayan, bu sezon geride kalan 28 haftada 19 galibiyet 4 beraberlik ve 5 yenilgiyle 61 puan toplayan yeşil-beyazlı takım, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde bulunuyor. Daha önce, 1996-1997 sezonunda Gordon Milne yönetiminde 59 puanla ligi 5. sırada bitiren Bursaspor, bitime 6 hafta kala 61 puana ulaşarak, daha şimdiden şehrin tarihine ait puan rekorunu geçti.

OZAN İPEK İNGİLTERE’DE MANŞETLERDE

BURSASPOR’UN şampiyonluk mücadelesinde önemli payı bulunan genç oyuncu Ozan İpek, İngiltere’nin dünyaca ünlü gazetesi News Of The World’a haber oldu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından Bank Asya 1. Lig’den transfer edilen Ozan İpek, yaptığı çıkışla bütün dünyanın dikkatini çekti. Genç yıldız, dünyaca ünlü İngiliz gazetesi News Of The World’a ‘Ozan İpek’ başlığı ile haber oldu. Haberde, genç futbolcunun Bursaspor’un başarısında büyük rol oynadığına dikkat çekildi. Takım olarak şampiyonluğa giden Bursapor’da, Ozan İpek’in kendine güveni, kararlılığı, hızlı düşünmesi ve fiziksel özelliğinin yüksek olmasının rakipleri için tehlike oluşturduğu belirtildi. Haberde 3 - 2’lik Fenerbahçe maçında son dakikalarda attığı 2 golle takımını zafere ulaştıran Ozan İpek’in, Türkiye’nin Honduras ile oynadığı hazırlık maçında 62. dakika da Arda Turan’ın yerine oyuna girdiği hatırlatıldı.

EN BAŞARILI SEZONLAR

Ligdeki ilk yıllarında küme düşme tehlikesi yaşamayan Bursaspor, 1970-1971 sezonunu 34 puanla 5. sırada tamamlarken, 1975-1976 sezonunu ise 27 puanla 10. sırada tamamlamıştı. Aynı sezonu Beşiktaş, aynı puanla 11. sırada bitirmişti. Bursaspor, 1979-1980 sezonuna gelindiğinde Galatasaray ve Beşiktaş’ı da geride bırakarak lig 4’ncüsü oldu. Yeşil-beyazlılar, 1987-1988 sezonunda da ilk 5 arasında yer aldı. Ligde uzun süre 6’ncılık ile 9’nculuk arasında dereceler alan Bursaspor, 1996-97 sezonuna gelindiğinde yine ilk 5 arasında yer aldı. Beşiktaş’tan ayrılan Gordon Milne yönetiminde 17 galibiyet 8 beraberlik ve 9 yenilgi alan yeşil-beyazlı takım, 59 puanla tarihinin en fazla puanını kazanmıştı. 2006-2007 sezonunu 45 puanla 10. sırada tamamlayan ‘’Yeşil Timsahlar’’, geçen sezonu 58 puanla 6. sırada tamamlamıştı.

POPESCU VE MULTESCU:

ŞAMPİYON BURSA OLSUN

TURKCELL Süper Lig’in bitimine sayılı haftalar kala eski Galatasaraylı Popescu, gönlünden geçen şampiyon adayının Bursaspor olduğunu açıkladı. Gönlünün her zaman Galatasaray’dan yana olduğunu yineleyen ünlü yıldız, sarı - kırmızılı takımın şampiyon olamaması durumunda, Fenerbahçe’nin kazanmasındansa Bursaspor’u tercih edeceğini belirtti. Ertuğrul Sağlam yönetiminde şampiyonlukta iddialı bir grafik çizen Bursasapor’a Gigi Multescu’dan da destek geldi. Ertuğrul Sağlam’ın Samsunspor’dan hocası olan Multescu, şampiyonluk şansı verdiği yeşil - beyazlılar için ‘Şampiyon olmalarını istiyorum. Çünkü Bursaspor’u eski talebem çalıştırıyor.’ ifadelerini kullandı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

09.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  O sene, bu sene mi?

  Türkiye futbol ülkesi

  Ferguson Bayernli futbolcuları eleştirdi

  G. Antep - Manisa

  Şikede 9 gözaltı daha

  Felç olan Poljak Norveç’e geri döndü

  Adnan Öztürk loca gelirlerini sordu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl