09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Özürlüye bedava tatil

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl İstanbullu özürlülere kapılarını açtığı “Özürlüler Yaz Kampı” kayıtları başladı. Aileleriyle birlikte bir hafta ücretsiz tatil imkânı, bütün İstanbullu özürlülere bir telefon kadar yakın.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbullu özürlülerin hayatını kolaylaştırma amaçlı sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. İSÖM, özürlü ve özürlü aileleri için düzenlediği ücretsiz Özürlüler Yaz Kampı’nın kapılarını açmaya hazırlanıyor. İstanbullu her özürlü ve yakınına Florya-Çiroz’da bir haftalık ücretsiz tatil imkânı sağlayan ve kayıtları geçtiğimiz günlerde başlayan Özürlüler Yaz Kampı kayıtları 1 Temmuz 2010 tarihine kadar devam edecek.

Özürlüler Yaz Kampında bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öncelik, kamptan ilk kez yararlanacak olan özürlü ve ailelerine verilecek. Yaz döneminde toplam 5 bin 280 özürlüye tatil imkânı sağlayan kamptan kapasite dolayısıyla bu sezon yararlanamayacak olan özürlülerin kayıtları ise önümüzdeki yıla aktarılacak. Toplam 60 bin m² alan üzerine Florya sahiline kurulmuş yaz kampında bu yıl 5 bin 280 özürlü ve yakını tatil yapacak. Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, telefon, çardak ve çiçek bahçesine sahip 55 müstakil evin bulunduğu kampta özürlü ve yakınları bir hafta boyunca tatil yapacak. Kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, süs havuzu, yürüyüş parkurları, voleybol ve basketbol sahaları, masa tenisi ve satranç oyun alanları, özürlü ve yakınlarına hizmet verecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp süresince tarihî ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. Gece aktivitelerinde ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi gibi faaliyetler yer alıyor. Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından özürlülere sağlanan hizmetlerden biri olan Atla Terapi uygulaması, bu yıl da özürlüler yaz kampında devam edecek. 2010 yaz döneminde Özürlüler Yaz Kampı’ndan yararlanacak olan özürlülere 2 bin 400 seans Atla Terapi hizmeti ücretsiz olarak sağlanacak. İSÖM tarafından sürdürülen özürlü ve yakınlarına ücretsiz yaz kampı hizmetinden 2004 yılından bu yana toplam 18.305 İstanbullu özürlü ve yakını yararlandı. Çiroz özürlüler yaz kampının 2006 yılında hizmete açılmasıyla yaz kampının yıllık kapasitesi 5 bin 280 kişiye çıkarıldı.

09.04.2010


 

Annelere satranç eğitimi veriliyor

VAN İstasyon İlköğretim Okulunda uygulanan ‘’Anne Benimle Satranç Oynar mısın?’’ projesi kapsamında, öğrenciler annelerine satranç oynamayı öğretiyor.

Proje Koordinatörü Enver Murre, yaptığı açıklamada, Aralık ayında okulda uygulanmaya başlayan ‘’Anne Benimle Satranç Oynar mısın?’’ projesinin, okuldaki bütün öğrencileri kapsadığını belirterek, projeye dahil olan annelerin haftada bir gün okula gelerek, çocuklarıyla birlikte bir saat süresince satranç oynadığını söyledi. Projenin hazırlık aşamasında bütün velilerin evlerinde ziyaret edildiğini vurgulayan Murre, şunları kaydetti: ‘’Projeyi hayata geçirmek için gerekli materyalleri topladıktan sonra velilerimizi evlerinde ziyaret ederek, projeyi anlattık. Velilerimizin hepsinden olumlu tepki almamıza rağmen büyük bölümü satranç oynamayı bilmediğini ifade etti. Biz de proje kapsamında öncelikle öğrencilerimize satranç oynamayı öğrettik. Çocuklarımızın da annelerine öğretmelerini sağladık. Böylelikle annesine ya da bir büyüğüne bir şeyler öğrettiğini gören çocuğun hem öz güveni artıyor, hem de yaptığı işi daha ciddiye alıyor. Proje, 2 bin 250 öğrencinin bulunduğu okulumuzdaki tüm sınıflarda, çok sayıda velimizin katılımıyla yaklaşık 4 aydır uygulanmaya devam ediyor.’’

09.04.2010


 

Mahalle polisi halkla bütünleşti

YURT genelinde yaklaşık 4 yıl önce 10 ilde pilot olarak başlayan Toplum Destekli Polislik (TDP) uygulaması bütün illere yayılarak bir yandan asayiş olaylarının önüne geçmeye çalışılıyor, diğer yandan mahallelinin sorunlarına çözüm aranıyor.

Alınan bilgiye göre, İngilizce’de ‘’Community Police’’ olarak yer alan kavramının karşılığı olarak Türkiye’de ‘’Toplum Destekli Polislik’’, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Kayseri, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır’da pilot olarak hayata geçirildi. Günümüzde bütün illere yayılan Toplum Destekli Polislik, çalışma tarzıyla da mahallelerde adeta gönülleri fethediyor. Önleyici hizmetler veya soruşturma bürolarından farklı bir anlayış tarzıyla hizmet veren toplum polisi, bekçilik sisteminde olduğu gibi ‘’mahallenin polisi’’ kavramının da yeniden kazandırılmasını sağladı.

Mahallede gerçekleşen olayların çözümlenmesi, olabileceklerin tesbiti ve önlenmesi için gayret gösteren TDP, aynı zamanda polisin sosyal yönünü de gözler önüne seriyor. TDP ekipleri, mahallelerdeki elektrikten su tesisatı, ışıklandırma sorunlarından kaldırım, asfalt sıkıntısına kadar birçok konunun da çözümünde görev alıyor. TDP ekipleri, mahallelinin yaşadığı sıkıntıları rapor halinde ilgili kurumlara aktararak, katkı sağlıyor.

Adana’da da TDP Şube Müdürlüğü, Emniyet Amiri Oktay Nergis yönetiminde 123 mahalle ve 44 alt görev alanında, 2 komiser yardımcısı 89 polis memuru ile hizmet veriyor. Vatandaşlar tarafından ‘’toplum melekleri’’, ‘’mahallemizin polisi’’ olarak tanımlanan TDP ekipleri, bir yılda suç mağduru bin 800, intihara teşebbüs eden 34 kişiyle görüşerek sıkıntılarını dinleyip, çözüm önerisi geliştirdi. Ekipler, 67 bin iş yerini ziyaret ederek, 305 bin broşür dağıttı. Son bir yılda 2 engelli, 2 sokak çocuğu, 4 yaşlı, 10 muhtacın talebini karşılayarak, çeşitli yardımlarda bulundu. Her yıl ramazanda yardımlarda bulunan TDP ekipleri, son olarak geçen yıl 2 bin aileye gıda paketi verdi. Yardımlar sırasında öğrencileri de unutmayan ekipler, bu yıl 250 çift ayakkabı, 5 bin kitap dağıttı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ SEÇİLDİ

EMNİYET Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünün ardından TDP Şube Müdürlüğünün de başarılı çalışmalarıyla İstanbul, Ankara, İzmir’i de geride bırakarak birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Takip Denetleme Kurulu tarafından 81 ilde yapılan araştırma sonucu Adana’daki TDP Şube Müdürlüğünün birinci seçildiğini ifade eden Kesmez, şunları kaydetti: ’’Her şubemiz kendi alanında başarılara imza atıyor. Ancak, TDP Şube Müdürlüğü çalışmalarıyla hem vatandaşın gönlünde taht kuruyor hem de başarıyla diğer illeri geride bırakıyor. İddialı olduğumuzu her zaman dile getirmiştik. TDP ekipleri de bu iddiamızı doğruladı. Böyle bir ekibin başında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.’’ Kesmez, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğrul ve TDP Şube Müdürü Oktay Nergis’in 10 Nisanda Ankara’da gerçekleştirilecek ödül törenine katılacağını bildirdi.

09.04.2010


 

Kendi ağına takılıp boğuldu

AYAŞ’TAKİ Çanıllı Barajı’nda balık tutmak isteyen bir kişi boğuldu.

Alınan bilgiye göre, geçen akşam iki arkadaşı ile Çanıllı Barajı’nda balık tutmaya giden Ahmet Ataman (43), kamyon iç lastiği ile baraj gölüne ağ attıktan sonra kıyıya geri dönmek istedi. Bu sırada ayağı, attığı ağa takılan Ataman, baraj gölüne düştü. Bütün çabalarına rağmen ağdan kurtulamayan Ataman boğuldu. Sivil Savunmaya bağlı balık adamlar, bugün yaptığı uzun çalışmalar sonucu Ataman’ın cesedine ulaştı. Ayaş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Ataman’ın cesedi, daha sonra ailesine teslim edildi. Ahmet Ataman’ın evli olduğu ve bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.

09.04.2010


 

Sedir, Toroslar’da hayat buldu

MERSİN Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Lübnan’ın sadece bayrağında kalan sedirin Türkiye’de yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kayacı Köyünde kurulan fidanlıkta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan 2010 programları hakkında bilgi veren Gözükara, “2010 programı kapsamında 10 bin hektar arazide ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapacağız. Bu ağaçlandırma yapılan araziler yıllarca tahribat görmüş, hayvan baskısı altında kalmış alanlar olduğuna dikkat çekmek gerekir. Buraların ağaçlandırılmasında başarılı olabilmek için de yine bu yörelerin kalitesine güvendiğimiz, orijini belli türlerden topladığımız tohumlardan elde ettiğimiz fidanları kullanmaktayız” dedi. Ormanlık alanların geliştirilmesi amacıyla Tarsus ve Anamur arasında 9 geçici fidanlık kurulduğunu ifade eden Gözükara, “Fidanlıklarda bu yıl 4 milyon 500 bin adet tüplü fidan üretildi ve bu fidanlar ağaçlandırma sahalarında kullanılmaya başlandı. Bu üretilen fidanların 2,5 milyonunu ise sedir fidanları oluşturmakta. Toplanan tohumların bir kısmını Aralık ve Ocak ayında toprakla buluşturduk.” diye konuştu.

09.04.2010


 

Deprem habercileri Eskişehir’den izleniyor

ESKİŞEHİR’DE TÜBİTAK desteğiyle kurulan gözlem istasyonlarında, deprem habercisi olma ihtimali bulunan yeraltı sularındaki radon ve karbondioksit değişimi, su seviyesi ve sıcaklıklarının ölçümü yapılıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Galip Yüce’nin yürütücüsü olduğu proje kapsamında yapılan analiz ve gözlemler, anomali olarak kabul edilebilecek değişimleri ortaya koydu. TÜBİTAK destekli ‘’Deprem Öngörüsü Amacıyla Jeokimyasal ve Hidrolojik Parametrelerin Gerçek Zamanlı İzlenmesi: Eskişehir Bölgesi Pilot Projesi’’ne ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Yüce, projede Eskişehir’de çok parametreli akışkan kompozisyonu ve gaz miktarındaki değişimi izleme amaçlı dört gözlem istasyonun kurulduğunu bildirdi.

09.04.2010


 

İzciler yarım ton pil topladı

ADANA’NIN Kozan ilçesinde bir lisenin izci grubundaki öğrenciler, başlattıkları kampanyayla yarım ton atık pili toplayarak, pillerin tabiata ve çevreye zarar vermesini önlediler.

Kozan Lisesi Müdürü Ali Keleş, okulun izci grubuna üye öğrencilerin başlattığı kuru atık pil toplama kampanyasında yaklaşık 500 kilo pil toplandığını, pillerin bugün Adana’da yapılacak yarışmaya katılmak üzere Adana’daki izci kurulu merkezine teslim edileceğini söyledi. Amaçlarının çevreye, tabiata ve insan sağlığına zararları olan pilleri ayrıştırarak çevrenin temiz tutulması, tabiatın ve insan sağlığının korunmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Keleş, geçen yıl düzenlenen yarışmada Adana’da birinci olan okulun 85 kilo pil topladığını hatırlatarak, bu rakamın 6 katı pil toplayarak kampanyayı amacına ulaştırdıklarını ve yarışmada derece beklediklerini belirtti. Okulun izci lideri ve felsefe öğretmeni Ferhat Eroğlu ise “Ergin izciler topluma hizmet eder” parolası ile başlattıkları kampanya kapsamında çevreye duyarlı insanlar yetiştirmek istediklerini kaydetti. Eroğlu, bir pilin 80 bin ton suyu kirlettiğine dikkat çekerek 500 kilo pilin 65 bin küçük boy pil yaptığını anlattı.

09.04.2010


 

150 kilo kavrulmuş at eti ele geçirildi

DÜZCE Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, bir istihbaratı değerlendirmesi sonucu Düzce’nin Gölyaka ilçesi Kemeryanı Köyünde 150 kilogram kavrulmuş at eti ve 6 at ele geçirdi.

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesi Kemeryanı Köyünde E. D. isimli şahsın evinin altındaki ahırda at eti keserek sattığı ihbarını alan Düzce Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler ve Gölyaka İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, eve operasyon düzenledi. Yapılan operasyon sonucu evin altında bulunan ahırda 6 adet canlı at ve 150 kilogram kavrulmuş at eti ve etlerin kavrulduğu büyük bir kazan ele geçirdi. Daha önce de kaçak hayvan kestiği, at ve eşek keserek sattığı iddiasıyla iki kez gözaltına alınan E. D.’nin her seferinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı, mahkemece idarî para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Evin altında bulunan ahırda at kemikleri ve kafatasları bulunması dolayısıyla atların ahırda kesildiği kesinleşirken, kavrulmuş halde ele geçirilen etlerin Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından incelenmek üzere götürüldüğü öğrenildi. 3. kez yakalanan kasabın jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

09.04.2010


 

Malatya Belediyesi’nden toplu konut projesi

MALATYA Belediyesi Esenlik Limitet Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, “Yeşilevler yanına 6 katlı binalar şeklinde yeni siteler yapacağız” dedi.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi olarak Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yaptırılan Yeşilevler toplu konut çalışması hakkında da bilgi veren Hacı Uğur Polat, “15’er katlı binalar olmak üzere toplam bin 20 konutluk Yeşilevler projesi, Tulga Kışlası askerî hava alanına yüksek katlı binalar sorun çıkarıyor diye hukukî süreç başlatılmış. Hukukî süreç son noktalara geldi. Bu süreç sonuçlanırsa, muhtemelen 6 katlı binalar şeklinde yeni siteler yapacağız. Bununla ilgili hukukî süreci bekliyoruz” şeklinde konuştu.

09.04.2010


 

CBÜ Hastanesi kan merkezi kurdu

CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Kayıkçıoğlu, hastane bünyesinde oluşturdukları kan merkezi ile bölge insanına hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, yaptığı açıklamada, Manisa ve bağlı ilçelerine hizmet verecek kan merkezini hayata geçirdiklerini anlattı. Merkezde donörlerden alınan kanın, CBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihtiyacını karşılamaya yettiğini ifade eden Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, ‘’Afet gibi acil durumlarda kullanılmak üzere benzeri merkezlerin kurulması önem arz ediyor. Şu anda iki haftalık ihtiyaca cevap verecek stokumuz var’’ dedi. Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, merkezde günde ortalama 25 ünite kan alındığını, bağışlanan kandan elde edilen ürünlerden plazmanın derin dondurucuda saklandığını bildirdi. Kan merkezinde 5 personelin görev yaptığını belirten Kayıkçıoğlu, merkezin 250 ünite kapasitesi bulunduğunu sözlerine ekledi.

09.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl