10 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İngiliz ordusunun densizliği sonrası bakanlık özür diledi

Independent gazetesi, İngiliz ordusunun atış talimlerinde cami şeklinde hedef tahtaları kullandığını, İngiliz Savunma Bakanlığının ise konunun ortaya çıkmasının ardından özür dilediğini yazdı.

Gazete, Kuzey Yorkshire’da bulunan bir askerî poligonda camiye benzer, yeşil kubbeli atış tahtalarının İngiliz ordusunun Afganistan eğitimleri için kullanılmasının, ülkedeki Müslüman toplumun ve derneklerinin tepkisine sebep olduğunu bildirdi.

“The Bradford Council for Mosques” (BCM) adlı Müslüman Derneğinin konuya ilişkin tepkisine de yer veren Independent, BCM yetkilisi İştiak Ahmed’in, “Müslüman toplum ile ordu arasındaki ilişkiler şu anda çok kırılgan ve ordunun yaptığı çok saçma bir şey. Bu, camilerin potansiyel tehlike oluşturulduğuna inanıldığı izlenimi veriyor. İngiliz ordusu, camileri hedef tahtası olarak, kullanarak askerlerine yanlış mesajlar veriyor” sözlerini aktardı. İngiliz Ordu Sözcüsünün konuyla ilgili Müslüman toplumunda sebep olunan rahatsızlık için özür dilediğini kaydeden Independent gazetesine göre, sözcü, “Bu şekildeki atış tahtalarını, camiye benzetme gibi bir maksadımız kesinlikle yoktu, sadece askerî personelimizin eğitimi için benzer bir operasyon ortamı oluşturmaya çalıştık” diye konuştu. BCM’nin Savunma Bakanlığından cami şeklindeki hedef tahtalarının en kısa zamanda kaldırılması talebinde bulunacağını yazan gazete, ordu yetkililerinin Müslüman toplumun temsilcileriyle konuyla ilgili rahatsızlıkları dinlemek üzere bir araya geleceğini bildirdi.

Daily Mirror gazetesi de bugünkü sayısında konuya ilişkin bir haber yayımlayarak, atış poligonunda 7 adet cami şeklinde hedef tahtası bulunduğunu ve bu hedef tahtalarının İngiliz askerlerinin Afganistan eğitimleri için kullanıldığını yazdı. “Ordu Müslümanları kızdırdı” ifadesini kullanan gazete, poligonun yakınından geçen bir kişinin hedef tahtalarını görüp, bölgedeki Müslüman derneklerine haber verdiğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Daily Mirror, Savunma Bakanlığının önce özür dilemediğini ve atış tahtalarını kaldırma gibi bir planı olmadığını, ancak daha sonra “neden olunan rahatsızlıktan dolayı özür dilediğini” ve Müslüman toplumun yetkilileriyle konuyla ilgili görüşeceğini bildirdiğini yazdı.

MÜSLÜMANLAR AYAĞA KALKTI

Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Britanya Müslüman Konseyi, (The Muslim Council of Britain) olayın şokunu yaşadıklarını açıkladı. Yazılı açıklamasında ibadet mekânlarının bu şekilde hedef alınmasının Müslüman dünyasına yanlış mesaj vereceğini vurgulayan Konsey Başkanı Muhammed Abdülbari, “Zaten uzun süreden beri bu ülkedeki camiler ırkçıların ve din karşıtı grupların hedefi olmuş durumda. Bunun yanı sıra bazı camiler tahrip edildi. Maket camilerin hedef tahtası olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. Bu durum camilere saldıran aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürecektir” dedi. Britanya Müslüman Konseyi, bünyesinde 500 yerel, bölgesel ve ulusal vakıf ile camileri temsil ediyor.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

10.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Halkın orduya güveni tam!

  “ALLAH’IM GERÇEK OLMASIN”

  STK’lardan anayasa atağı

  YAŞ’ta geri adım mı?

  Çolakkadı: Generallerin ifadesi alınacak

  Poyrazköy dâvâsı başladı

  Köksal: Van’daki görüntüler savcılıkta

  HSYK’da Meclis iradesi yok

  Yeni anayasa vaadini yerine getiremedik

  Başsavcı konuştu, eleştirildi

  Meslek liseliye haksızlık yapılıyor

  YGS yarın yapılacak

  YGS’DE ALÇAK SIRA EZİYETİ

  Beyazıt Camii restore edilecek

  Servis aracı devrildi: 5 ölü, 17 yaralı

  İHL’liler yarışacak

  Toplumun polisten beklentisi arttı

  İngiliz ordusunun densizliği sonrası bakanlık özür diledi

  Kınalı keklik çoğaltılacak

  Peçe takan kadın hapse atılamaz

  Spil Dağı turizm merkezi oluyor

  Bir köprü, sekiz köy

  ‘Türk yoğurdu’nda Yunan dâvâsı

  Astronotlar uzay yürüyüşünde

  Hatay’da 2680 yıllık ‘anlaşma metni’

  Almanya alkole karşı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl