10 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“ALLAH’IM GERÇEK OLMASIN”

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009 tarihinde mayın patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili ortaya çıkan ‘mayınların TSK’ya ait olduğu’ yönündeki bilgiler, şehit ailelerini bir kez daha yıktı. Şehit aileleri, komutanların ‘mayının askeriyeye ait olduğu’ yönündeki ses kayıtlarını duyunca inanmak istemediklerini ve gerçek olmaması için duâ ettiklerini belirttiler. Aileler “Bu haberle bir kez daha aynı acıyı yaşadık, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

AİLELER DÂVÂ AÇMAYA HAZIR

Patlamada şehit olan Kemal Özevin, Adil Yıldız ve Cafer Çelik’i babası Halil Özevin, İsmail Yıldız ve Nail Çelik, mayının TSK’ya ait olduğu haberi üzerine acılarının katlandığını söyledi. Oğullarının ve 6 arkadaşının şehit olduğu mayın patlamasında kullanılan mayının TSK’ya ait olduğunu öğrenen Bingöllü Şehit Er Özkan Dumlu’nun ailesi de, “Teröristler yapsaydı bu kadar zoruma gitmezdi. Yazık günah değil mi o 7 askere?” şeklinde tepki gösterdi.

ŞEHİT AİLELERİ birkez daha yıkıldı

HAKKÂRİ'NİN Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009 tarihinde “7 askeri şehit eden mayınların MKE yapımı olduğu ve güvenlik amacıyla daha önceden TSK tarafından yerleştirildi” yönünedeki bilgiler, şehit ailelerini bir kez daha yıktı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009’da meydana gelen mayın patlaması sonucu 7 Mehmetçik şehit olmuştu. Olayla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. Soruşturma sonucunda mayınların MKE yapımı olduğu ve komutanların emri ile döşendiği öne sürüldü. “Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak” suçundan sorumluların cezalandırılması talebiyle dosya Genelkurmay’a gönderildi.

Şehit aileleri, olaydan sonra internet sitelerine düşen komutanların “mayının askeriyeye ait olduğu” yönündeki ses kayıtlarını duyunca inanmak istemediklerini ve konuşulanların gerçek olmaması için dua ettiklerini belirtti. Acılı aileleri, “Bu haberle bir kez daha aynı acıyı yaşadık, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

“SÖYLENENLERİN GERÇEK

ÇIKMAMASI İÇİN DUA ETTİM”

Şehit Kemal Özevin’in babası Halil Özevin, “Bize PKK’nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olduğunu söylediler. Ancak olaydan birkaç hafta sonra internete düşen ses kayıtları içime tereddüt düşürdü. İlk başta inanmak istemedim ve bu ses kaydında söylenenlerin gerçek çıkmaması için dua ettim” dedi.

Oğlunu özel arabasıyla Hakkari’ye götürüp birliğine teslim ettiğini belirten acılı baba, “İçim rahat bir şekilde geri döndüm. Çünkü evlâdımı oradaki komutanlara emanet etmiştim” diye konuştu.

“ACILARIMIZ KATLANDI”

Şehit Adil Yıldız’ın babası İsmail Yıldız ise diğer şehit babaları gibi acılarının katlandığını ifade etti. Yıldız, “Oğlumun terhisine 58 gün vardı. Fakat biz onu beklerken cenazesi geldi. Ben de diğer babalar gibi ihmali olanların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu. Baba Yıldız, sürekli bir araya gelerek birbirilerine destek olan şehit babaları devam eden yargı sürecine dahil olacaklarını söyledi.

“YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ ŞEHİTLERE”

Bingöl Merkez Sarıçiçek köyünde oturan Şehit Er Özkan Dumlu’nun ailesi ise vatanı korumaya giden çocuklarının bu şekilde şehit olduğunu duydukları an yıkıldıklarını söyledi. Şehit er ile son olarak konuşan yengesi Sevgi Dumlu, olayla ilgili sorumluların cezalandırılmasını istedi. Dumlu, “Bunu yapanların cezasını çekmesini istiyoruz. Yazık günah değil mi şehitlere. Bizim acımız ancak onu yapanların cezalarını çekmesi ile biter. Bu işin sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. “ASKERİYENİN MAYINI OLDUĞUNA İNANMAK İSTEMİYORUZ” Şehit Cafer Çelik’in babası Nail Çelik (ortada) internete düşen ses kaydının Genelkurmay tarafından yalanlanmadığını söyledi. Çelik, “Bunu biz yapmadık diyen yok. Bize herhangi bir rapor gelmedi. Varsa suçu olan cezasını çeksin. Bizim çocuklarımızı emanet ettiğimiz kişiler, bir tek cenazemizi gönderdiler” ifadelerini kullandı. Başka şehitlerin olmasını istemediğini ifade eden acılı baba, ihmaller sonucu hiç kimsenin çocuğunun ölmesini istemediğini ve sorumlularında cezasız kalmasın temennisinde bulundu. Çelik, “Hâlâ Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama bekliyoruz. Askeriyenin mayını olduğuna inanmak istemiyoruz. Ses kaydı yalandır desinler” dedi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

10.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Halkın orduya güveni tam!

  “ALLAH’IM GERÇEK OLMASIN”

  STK’lardan anayasa atağı

  YAŞ’ta geri adım mı?

  Çolakkadı: Generallerin ifadesi alınacak

  Poyrazköy dâvâsı başladı

  Köksal: Van’daki görüntüler savcılıkta

  HSYK’da Meclis iradesi yok

  Yeni anayasa vaadini yerine getiremedik

  Başsavcı konuştu, eleştirildi

  Meslek liseliye haksızlık yapılıyor

  YGS yarın yapılacak

  YGS’DE ALÇAK SIRA EZİYETİ

  Beyazıt Camii restore edilecek

  Servis aracı devrildi: 5 ölü, 17 yaralı

  İHL’liler yarışacak

  Toplumun polisten beklentisi arttı

  İngiliz ordusunun densizliği sonrası bakanlık özür diledi

  Kınalı keklik çoğaltılacak

  Peçe takan kadın hapse atılamaz

  Spil Dağı turizm merkezi oluyor

  Bir köprü, sekiz köy

  ‘Türk yoğurdu’nda Yunan dâvâsı

  Astronotlar uzay yürüyüşünde

  Hatay’da 2680 yıllık ‘anlaşma metni’

  Almanya alkole karşı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl