21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Girdi maliyetleri düşürülmeli

ORGANİZE Sanayi Bölgeleri (OSB) Derneği ve Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, işsizliğin sorun olmaktan çıkarılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Tuncay, yazılı açıklamasında, ‘’işsizliğin çözümü gibi gösterilen (TOBB üyelerinin birer işçi alması) teklifinin gerçekleşebilir tarafının olmadığını’’, ‘’elektrik, doğalgaz gibi girdilere yapılan zamların, istihdam üzerindeki yüklerin, işletmeleri zorladığını ve firmaların ayakta durmasını güçleştirdiğini’’ kaydetti. ‘’Hiç kimsenin verim alamadığı işçiyi çalıştıramayacağını’’ ifade eden Tuncay, şu görüşleri dile getirdi: ‘’Niteliksiz elemana nasıl iş vereceğiz? Bir işletme üretimini artırdığı ve satış yaptığı ortamda büyüyebilir, dolayısıyla istihdama katkı sağlayabilir. Örneğin, belediyeler, kamu kurumları yerli firmalardan alım yapmıyorsa, düşük döviz kurunun etkisiyle ithalat özendiriliyorsa ve ithalat bağımlılığının önüne geçilemiyorsa Sayın Başbakan’ın önerisinin ne anlamı olabilir?’’ Tuncay, işsizliğin sorun olmaktan çıkarılması için ‘’yatırım ortamının iyileştirilmesi, yüzde 50’si boş olan ve milyonlarca dolarlık yatırımların atıl hale geldiği organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımların özendirilmesi, hayatın her alanında üretimin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini’’ kaydetti.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Yatırım ortamı iyileştirilmeli

  OECD’nin vergi yükü en düşük ülkelerinden biriyiz

  Kamuya 67 bin memur alınacak

  İpragaz, ExEnGaz hisselerini aldı

  Bitkisel üretimde kendi kendimize yetiyoruz

  Girdi maliyetleri düşürülmeli

  Kriz, 2009’da inşaat yatırımını vurmuş

  Tesco Kipa bu yıl 2 bin kişiyi istihdam edecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım