22 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Trafik polislerine ‘ilk yardım’ eğitimi

Muğla’da trafik polislerine, hazırlanan proje kapsamında ilk müdahale ve acil yardım eğitimi veriliyor. Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, ‘’Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri ‘’ kapsamında bölge trafik ekiplerinde görev yapan polislere, Muğla Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen uzman eğitimciler tarafından ‘’ilk müdahale ve acil yardım’’ eğitimi veriliyor.

Gökova Bölge Trafik İstasyonu’ndaki eğitim çalışmasına katılan polislere verilen teorik eğitimin ardından düzenlenen tatbikatta trafik kazasında aracın içinde sıkışan bir sürücünün kurtarılması da uygulamalı olarak gösterildi. Muğla Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Bekir Bayat, yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerindeki 21 sağlık hizmet istasyonu ile acil vak'alara müdahale ettiklerini belirterek, ‘’Muğla bir turizm kenti ve turizm sezonu ile ildeki nüfus yoğunluğu artıyor, trafik kazaları da yoğun şekilde yaşanıyor. Trafik kazalarında, trafik polisleri ile birlikte hareket ediyoruz. Bugüne kadar Ortaca, Fethiye, Milas ve Bodrum’da görev yapan trafik polislerinin eğitimlerini tamamladık’’ dedi.

Proje kapsamında 150 polis memurunun eğitim alacağına işaret eden Bayat, ‘’Eğitime katılan polislere ilk yardım sertifikası ve ilk yardımcı kimlik belgesi vereceğiz. Eğitimli trafik polislerinin kazazedeye yapacağı ilk müdahale hayatî öneme sahip. İlk müdahale düzgün yapıldığı zaman kişinin normal hayata dönmesi daha kolay ve sakatlıklar önlenebilir’’ diye konuştu. Eğitim çalışmasına katılan polislerin Muğla-Marmaris kara yolunun Sakar mevkiinde, dün meydana gelen kazada yol kenarındaki kayalıklara çarpan otomobilde bulunan 5 kişinin kurtarılması çalışmasına katıldığı ve kazada yaralanan 2’si çocuk 5 kişinin hayatını 112 ekipleri ile ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile kurtardıkları da öğrenildi.

22.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik polislerine ‘ilk yardım’ eğitimi

  Acil yardıma tek numara geliyor

  İzinsiz maden ocağında patlayıcı madde bulundu

  Tek ciğeri var, kalbi delik çocuğuna yanıyor

  ‘Tarih turizmi’ ön plana çıkarılacak

  Samanlıkta define aradı

  Gökbük Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

  Moda Çarşısında tüp patladı: 1 yaralı

  Yozgat’ta asansör kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım