22 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

‘Tarih turizmi’ ön plana çıkarılacak

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Muğla ve ilçelerinde bu yıl ‘’tarih turizmi’’nin ön plana çıkarılacağını söyledi.

Murat Süslü, yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerini ziyaret eden turistlerin tarihî mekânlarda farklı dünyalara yolculuk etmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ‘’Ören yerleri ile Muğla, Bodrum ve Milas’taki tarihî evlerin tarih turizmi açısından önemi büyük. Bu mekanların turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları yapılacak. Muğla’daki tarihî çarşı restorasyonu da bu amaçla hayata geçiriliyor. Bu çalışmalar Muğla Valiliği ve İl Özel İdaresinin desteğiyle sürdürülüyor’’ dedi. Süslü, amaçlarının deniz-kum-güneş turizminin dışına çıkarak bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri ‘’tarih turizmi’’ ile tanıştırmak olduğunu belirterek, ‘’Bu çalışmayla alternatif turizm çeşitliliği sağlayacağız. Tarih turizmi açısından ön plana çıkacak Bodrum, Milas, Fethiye ve Yatağan’daki ören yerlerinde denetimleri arttıracağız. Ören yerlerinde denetimi ön plana çıkaracağız’’ diye konuştu. Süslü, tarihî mekânları ziyaret eden turistlerin ülkelerine Muğla’nın tabiî güzelliklerinin yanı sıra tarihî mekânlarını hatırlayarak dönmelerini hedefledikleri kaydetti.

22.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik polislerine ‘ilk yardım’ eğitimi

  Acil yardıma tek numara geliyor

  İzinsiz maden ocağında patlayıcı madde bulundu

  Tek ciğeri var, kalbi delik çocuğuna yanıyor

  ‘Tarih turizmi’ ön plana çıkarılacak

  Samanlıkta define aradı

  Gökbük Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

  Moda Çarşısında tüp patladı: 1 yaralı

  Yozgat’ta asansör kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım