24 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Darbeler utanç verici

Baykal, TBMM’nin 1960’ta 1.5 yıl, 1980’de ise 3 yıl askıya alınmasının bunu gerçekleştirenlerin en büyük utancı olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, “TBMM’nin milletimizin şerefini ve onurunu temsil eden bir kurum olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız, unutulmasına da izin vermemeliyiz” dedi.

Darbeler utanç verici

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM’nin 1960’ta 1.5 yıl, 1980’de ise 3 yıl askıya alınmasının bunu gerçekleştirenlerin en büyük utancı olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, ‘’TBMM’nin milletimizin şerefini ve onurunu temsil eden bir kurum olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız, unutulmasına da izin vermemeliyiz’’ dedi.

Baykal, TBMM’nin 23 Nisan özel gündemli toplantısında yaptığı konuşmada, halkın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı ve ‘’daha nice bayramlar’’ dileğinde bulundu. TBMM’nin açılışının 90. yılının kutlandığını hatırlatan Baykal, bu 90 yılın dünya tarihinin en büyük değişim ve dönüşümlerinin yaşadığı dönem olduğunu kaydetti.

Baykal, TBMM’nin dünyanın en eski ve en köklü 10 parlamentosundan biri olduğunu vurgulayarak, TBMM’nin sadece Türkiye’de değil dünyada da en itibarlı ve güvenilir, barış, istikrar ve meşruiyet kurumu olarak yaşatmanın en büyük görev olduğunu kaydetti. Baykal, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bu dönem içinde iki defa, önce 1960’ta 1.5 yıl, sonra 1980’de 3 yıl TBMM’nin askıya alınmış olması bunu gerçekleştirenlerin en büyük utancı olarak tarihteki yerini almıştır. TBMM’nin milletimizin şerefini ve onurunu temsil eden bir kurum olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız, unutulmasına da izin vermemeliyiz. TBMM, bir askeri zaferin eseri değildir, tam tesrine askeri zafer TBMM’nin eseridir. Bu niteliği ile TBMM belki de dünyada tek gazi parlamentodur. TBMM’den önce ne bir devlet ne bir cumhuriyet ne de bir ordu vardır. Devleti de cumhuriyeti de orduyu da TBMM kurmuştur.’’ TBMM’nin daha sonra siyaset hukuk, eğitim, kültür ve ekonomi alanlarında çok köklü değişimler gerçekleştirdiğini belirten Baykal, saltanat ve hilafeti TBMM’nin ilga ettiğini, Cumhuriyet’i TBMM’nin ilân ettiğini; ceza, usul, medeni ve ticaret kanunlarını çağın en ileri ölçülerine göre TBMM’nin düzenlediğini dile getirdi. CHP Genel Başkanı Baykal, ‘’Dinin ve devlet işlerinin ayrılmasını temel alan, din istismarını ve devlet işlerinin dine dayandırılmasını reddeden, bütün dinlere saygı gösteren ve eşit değer veren laiklik ilkesini bu TBMM anayasamıza yerleştirmiştir’’ diye konuştu.

24.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Arkadaşlarının yanına gitti

  SUBAYLARIN EĞİTİM FORMASYONLARI YOK

  Kimse hukukun dışına taşmasın

  Aramızdaki önyargı duvarları yıkılmalı

  Darbeler utanç verici

  Başörtüsü problemini CHP ve MHP de çözebilir

  KOBİ’ler bedelli istiyor

  Kimseye teklif götürmedik

  Polis panzeri tören alanına girdi

  Devlet gayrimenkul zengini

  Erdoğan, Mayıs’ta komşuya gidecek

  Gazetecilere “yıpranma hakkı” için yasa teklifi

  Şehit polisin kanı yerde kalmadı

  Yağışlar rekolteyi arttırdı

  Ette spekülatör oyunu

  530 yıllık cami restore ediliyor

  Yeni Asya Neşriyat, İzmir Fuarında yoğun ilgi gördü

  İnsan ticareti mağdurları artıyor

  Şehidin borcu ödendi, icra takibi durduruldu

  Yıkılacak diye boşaltılan bina misafirhane oldu

  İlk standardı biz belirlemişiz

  Koku İle tedavİ

  Günde 50 kuruşa mobil internet keyfi

  Dünyada ilk tam yüz nakli yapıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım