25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ASKERİN DERS VERMESİ SAKINCALI

Başörtüsü yasağını kınayan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 222. haftaki basın açıklamasında konuşan İlke İlim ve Kültür Dayanışma Vakfı üyesi Hadiye Kılıç, “Çocukları daha küçük yaştan itibaren askerlik ve savaş çağrışımlarıyla etkileyen bu dersin kaldırılmasını veya sivil öğretmenler tarafından verilmesini istiyoruz. Savaş disiplini ile yetişen ve pedagojik formasyonu olmayan askerlerin çocuklara ders vermesini sakıncalı buluyoruz” dedi.

ASKER ÖĞRETMENLER DERS VERMESİN

Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1998-2008 yılları arasında Millî Güvenlik derslerine giren subayların fişleme yapmasının araştırıldığını ve bu derse askerlerin girmemesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çubukçu, “Askerlerin derse girmemesi için talepler var. Biz de bu konuda uzun süredir çalışıyoruz. Henüz bunu sonuçlandıracak noktaya gelmedik” dedi.

Savaş eğitimi alan asker ders veremez

İLKE İlim ve Kültür Dayanışma Vakfı üyesi Hadiye Kılıç, çocukları daha küçük yaştan itibaren askerlik, savaş v.b çağrışımlarla etkileyen Millî Güvenlik dersinin kaldırılmasını veya Millî Eğitim Bakanlığı’nın atadığı sivil öğretmenler tarafından verilmesini istediklerini kaydetti. Kılıç, savaş disiplini ile yetişen ve pedagojik formasyonu olmayan askerlerin çocuklara ders vermesini sakıncalı bulduklarını kaydetti.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından düzenlenen başörtüsüne özgürlük eylemi 222. haftasına girdi. İlke İlim ve Kültür Dayanışma Vakfı üyesi Kılıç, Platformu adına yaptığı basıh açıklamasında TBMM’de görüşülmekte olan anayasa değişikliğinin anayasanın demokratikleşmeye bir adım daha yaklaştıracağını ümit ettiklerini söyledi. Kılıç, “Ancak yapılan düzenlemeleri insan hakları bağlamında yeterli görmüyoruz. İnanan insanların en büyük sorunu haline gelen ‘inandığı gibi yaşama hakkı’ yani “din ve vicdan özgürlüğü” alanında sorunları çözmeyen değişiklikler daima eksiktir” dedi.

Anayasa maddelerinden biri de kadına yönelik pozitif ayrımcılık olduğunu söyleyen Kılıç, bunu desteklemekle birlikte, mesafeyle izlemek izlediklerini söyledi. Kılıç, “Çünkü bizler Anayasada olmadığı halde varmış gibi hüküm çıkartılan başörtüsü yasağının mağdurlarıyız. Anayasa maddesine değil, uygulamanın nasıl olacağına bakmamız gerekiyor. Türkiye’de maalesef ‘hukukun üstünlüğü’ değil ‘ egemenlerin hukuku’ uygulanmakta” diye konuştu.

MİLLÎ GÜVENLİK DERSİ KALDIRILMALI

EĞİTİMİN insanları ayrıştırmak, ötekileştirmek, hatta fişlemek için kullanıldığı tek ülkenin Türkiye olduğunu son zamanlarda fişlemeler tescillediğini söyleyen Hadiye Kılıç şöyle konuştu: “Zorunlu ders olarak okutulan Milli Güvenlik dersi hocaları akıl almaz bir şekilde fişlemeler yapmışlar. Kızının başörtülü olduğu gerekçesiyle müdür yardımcısını, bir diğer okulda yatılı çocuklara iftar yemeği veren müdire hanımı, okula gelen ziyaretçileri, namaz kılan öğretmenleri fişlemişler. Bunu yapabilmek için anket bile düzenliyorlar. Çocukları daha küçük yaştan itibaren askerlik, savaş v.b çağrışımlarla etkileyen bu dersin kaldırılmasını veya Millî Eğitim Bakanlığı’nın atadığı sivil öğretmenler tarafından verilmesini istiyoruz. Savaş disiplini ile yetişen ve pedagojik formasyonu olmayan askerlerin çocuklara ders vermesini sakıncalı buluyoruz.” Çubukçu: Millî Güvenlik dersine askerler girmesin MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir gazetede çıkan 1998 ile 2008 yılları arasında Millî Güvenlik Derslerine giren subayların fişleme yaptığı ile ilgili araştırmanın sürdüğünü söyledi. Bu konuda henüz net bir sonuç ellerinde olmadığını ifade eden Çubukçu, bu araştırma ve soruşturmanın sonuçlarının kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Çubukçu, Millî Güvenlik Derslerine askerlerin girmemesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade ederek, ancak bir ilerleme sağlanamadığını söyledi. Millî Güvenlik derslerine giren subayların 1998-2008 yılları arasında Genelkurmay’ın emriyle öğretmen ve öğrencileri, ‘solcu’, ‘türbanlı’, ‘namaz kılıyor’, ‘sol görüşlü’ ve ‘bölücü’ olarak fişlendikleri bazı basın yayın organlarında çıkmıştı. Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada bu haberle ilgili soruşturma yapıldığını söyledi. Bakan Çubukçu, “Askerlerin derse girmemesi için talepler var. Biz de bu konuda uzun süredir çalışıyoruz. Henüz bunu sonuçlandıracak noktaya gelmedik. Şunu söylemekte fayda var, bir ilerleme bu konuda henüz sağlayamadık” dedi.

FATİH KARAGÖZ

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay Başkanı niye sessiz?

  ASKERİN DERS VERMESİ SAKINCALI

  Öğretmenlik için bilgi yetmez karakter tahlili de yapılmalı

  10 milyon Yeşil Kartlı

  Çelik: Sivil anayasa seçimden sonra

  Yeni, kapsamlı, demokratik anayasa şart

  Hakimiyet halkın mı?

  Avcı: Katsayı adaletsizliği tam olarak giderilemedi

  Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü

  Hem işsiz, hem borçlu

  Cumhurbaşkanı Gül: Sessiz diplomasiye ihtiyaç var

  AYM’nin yeni üyesi Necipoğlu

  Adres değişikliğine sıkı takip

  Gemlik’te pitbul dehşeti

  300 eczane kapandı

  Ekonomik kriz, dil eğitimini de vurdu

  Kalbin ve ruhun gıdası Kur’ân

  Chicago’da Kutlu Doğum coşkusu

  6 vakıf üniversitesi resmen kuruluyor

  Isparta’da 7 bin telefon abonesi icralık

  Bin 500 öğrenci kayıt dondurdu

  Yemenlilerin Türkiye sevgisi

  CERN’de ilk alt tanecik tesbit edildi

  ‘Casus’ mekik uzaya çıktı

  Hubble Uzay Teleskobu 20 yaşında

  Obama’nın zaafı, turta

  Araba bakışla kullanılacak

  Facebook, Google’la savaşta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım