25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende savaşa katılan ülkelerin temsilcileri Gelibolu’dan dünyaya barış mesajı verdi. Şehitler Abidesi’nde düzenlenen uluslararası törende konuşan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, “Bu cephede kimi yerde birbirinden 8-10 metre mesafedeki siperlerinde kıyasıya mücadele edenlerin, o siperlerde birbirlerine sarılarak son nefeslerini yine birlikte verenlerin torunları olarak, barışın getirdiği erdemleri bütün dünyaya yansıtan bir örnek oluşturuyoruz” dedi. Bu arada, Anzak çıkarmasının 95. yıldönümü dolayısıyla bu sabah 05.30’da, Anzak Koyu’nda Şafak Töreni düzenlenecek.

GELİBOLU’DAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende savaşa katılan ülkelerin temsilcileri Gelibolu’dan dünyaya barış mesajı verdi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’ndaki Mehmetçik Abidesi’nde uluslar arası tören düzenlendi. İkinci Kolordu Komutanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, Mehmetçik Abidesi’ne Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Bangladeş, Fransa, Kanada, Almanya, Hindistan, İrlanda, Pakistan ve İngiltere adına çelenkler konulduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Ülkelerin millî marşlarının çalındığı ve bayraklarının göndere çekildiği törende, konuşan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, “Bu cephede kimi yerde birbirinden 8-10 metre mesafedeki siperlerinde kıyasıya mücadele edenlerin, o siperlerde birbirlerine sarılarak son nefeslerini yine birlikte verenlerin torunları olarak, barışın getirdiği erdemleri bütün dünyaya yansıtan bir örnek oluşturuyoruz” dedi. Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce, ‘’Çoktan sona ermiş olan savaşla ilgili ortak deneyimlerimiz bizleri hâlâ bugün burada tutmakta, bizlere ilham vermeye devam etmekte, dostluğumuzun, anlayışımızın ve işbirliğimizin temeli olmaktadır’’ dedi. Yeni Zelanda Başbakanı John Key de şunları kaydetti: ‘’Farklı dilleri konuşsak da Gelibolu’da meydana gelen büyük insanlık trajedisinin ortak kederini paylaşıyoruz. Gelibolu, savaş boyunca karşılıklı saygı gösteren ve sonrasında güçlü dostluklar kuran düşmanların hikâyesi olarak da önemlidir. Ayrıca, eski düşmanların ve şimdi eski dost olanların hikâyesidir.”

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay Başkanı niye sessiz?

  ASKERİN DERS VERMESİ SAKINCALI

  Öğretmenlik için bilgi yetmez karakter tahlili de yapılmalı

  10 milyon Yeşil Kartlı

  Çelik: Sivil anayasa seçimden sonra

  Yeni, kapsamlı, demokratik anayasa şart

  Hakimiyet halkın mı?

  Avcı: Katsayı adaletsizliği tam olarak giderilemedi

  Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü

  Hem işsiz, hem borçlu

  Cumhurbaşkanı Gül: Sessiz diplomasiye ihtiyaç var

  AYM’nin yeni üyesi Necipoğlu

  Adres değişikliğine sıkı takip

  Gemlik’te pitbul dehşeti

  300 eczane kapandı

  Ekonomik kriz, dil eğitimini de vurdu

  Kalbin ve ruhun gıdası Kur’ân

  Chicago’da Kutlu Doğum coşkusu

  6 vakıf üniversitesi resmen kuruluyor

  Isparta’da 7 bin telefon abonesi icralık

  Bin 500 öğrenci kayıt dondurdu

  Yemenlilerin Türkiye sevgisi

  CERN’de ilk alt tanecik tesbit edildi

  ‘Casus’ mekik uzaya çıktı

  Hubble Uzay Teleskobu 20 yaşında

  Obama’nın zaafı, turta

  Araba bakışla kullanılacak

  Facebook, Google’la savaşta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım