25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Öğretmenlik için bilgi yetmez karakter tahlili de yapılmalı

TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, hâlâ öğretmen sınavının bilgiye dayalı yapıldığını hatırlatarak, “Kesinlikle reddediyorum. Karakter tahlili, davranış biçimleri ölçülmeyen kişilerin çocukla muhatap olması engellenmelidir. Hadi öğretmen olarak atadınız. Mutlaka yıl içinde taramasını yayıp davranış bozukluklarını tesbit etmek lâzım” dedi.

Öğretmenlere karakter tahlili yapılsın

TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, hâlâ öğretmen sınavınının bilgiye dayalı yapıldığını hatırlatarak, “Kesinlikle reddediyorum. Karakter tahlili, davranış biçimleri ölçülmeyen kişilerin çocukla muhatap olması engellenmelidir. Hadi öğretmen olarak atadınız. Mutlaka yıl içinde taramasını yayıp davranış bozukluklarını tespit etmek lâzım” dedi.

İncekara, ‘’Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Uluslararası Sempozyumu’’nda yaptığı konuşmada, çocukların çok korumasız ve masum olduklarını vurguladı. İncekara, ‘’Sadece sokaktaki simitçilerin sattığı uyuşturucuya karşı değil, sadece dayağa, tokada karşı değil, sevgisizliğe karşı da çok korumasız çocuklarımız. Ben de dahil çocuğumuza değişen dünyada nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. Bizler de çaresiziz aslında. Onun için, YÖK’e buradan sesleniyorum: Çok hızlı bir şekilde rehber uzmanları yetiştirsin, bunun için üniversiteler kursun’’ diye konuştu.

Her ailedeki çocuğun risk altında olduğunu belirten İncekara, buna varlıklı ailelerin de dahil olduğuna işaret etti. İncekara, ‘’Sanmayın ki babaları zengin diye, evleri lüks diye o çocuklar diğerlerinden daha az risk altında. Herkesin risk faktörü farklı’’ dedi.

Öğretmenlerin yüzde 98’nin pırıl pırıl olduğunu, canhıraş çalıştığını belirten İncekara, şu görüşleri dile getirdi: ‘’Ama çok da az olsa sapıkları, psikopatları, şizofrenleri var. Sistem bunları taramıyor. Hâlâ öğretmen sınavını bilgiye dayalı yapıyoruz. Kesinlikle reddediyorum. Karakter tahlili, davranış biçimleri ölçülmeyen kişilerin çocukla muhatap olması engellenmelidir. Kaç matematik sorusu çözdüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Çocuk sevmeyen birinin birkaç soruyu yaptığı için öğretmen olarak atanmasını içime sindiremiyorum. Hadi öğretmen olarak atadınız. Mutlaka yıl içinde taramasını yayıp davranış bozukluklarını tesbit etmek lâzım. Her okulda bir mikrop olsa bütün okulun düzenini bozuyor, bütün çocukların ruh halini bozuyor. Yaşanan olayları görüyorsunuz. Bu öğretmelerin geçmişlerinde de şiddetle bağlantıları var, çocuk tacizi ile bağlantıları var. Sistem mikrobunu dışarı atmıyor. Niye atmıyor? Çünkü, idarî yargıda kendini savunuyor. Onun yargısı var ama benim çocuğumun yargısı yok. Onun için meslek taassubundan bir an önce kurtulmamız lâzım, içimizdeki mikropları temizlemenin bir yolunu bulmamız lazım.’’

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay Başkanı niye sessiz?

  ASKERİN DERS VERMESİ SAKINCALI

  Öğretmenlik için bilgi yetmez karakter tahlili de yapılmalı

  10 milyon Yeşil Kartlı

  Çelik: Sivil anayasa seçimden sonra

  Yeni, kapsamlı, demokratik anayasa şart

  Hakimiyet halkın mı?

  Avcı: Katsayı adaletsizliği tam olarak giderilemedi

  Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. yıl dönümü

  Hem işsiz, hem borçlu

  Cumhurbaşkanı Gül: Sessiz diplomasiye ihtiyaç var

  AYM’nin yeni üyesi Necipoğlu

  Adres değişikliğine sıkı takip

  Gemlik’te pitbul dehşeti

  300 eczane kapandı

  Ekonomik kriz, dil eğitimini de vurdu

  Kalbin ve ruhun gıdası Kur’ân

  Chicago’da Kutlu Doğum coşkusu

  6 vakıf üniversitesi resmen kuruluyor

  Isparta’da 7 bin telefon abonesi icralık

  Bin 500 öğrenci kayıt dondurdu

  Yemenlilerin Türkiye sevgisi

  CERN’de ilk alt tanecik tesbit edildi

  ‘Casus’ mekik uzaya çıktı

  Hubble Uzay Teleskobu 20 yaşında

  Obama’nın zaafı, turta

  Araba bakışla kullanılacak

  Facebook, Google’la savaşta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım