30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Hasankeyf, Çalışma Kurulu’na emanet

Batman Valisi Ahmet Turhan, Hasankeyf Bilimsel Çalışma Kurulu’nun antik kentte bulunan eserlerden aldıkları örnekleri inceleyerek eserlerin taşınıp taşınamayacağına karar vereceğini bildirdi.

Turhan, yaptığı açıklamada, Zeynelbey Türbesi, Artuklu Hamamı ve Büyüksaray’da bulunan eserlerde restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve eserlerin taşınıp taşınmayacağına, asıl taşınacağına yardımcı olmak üzere teknik çalışmalar yapması için bir Bilimsel Çalışma Kurulu oluşturulduğunu belirtti. Kurulda uzman bilim adamlarının yer aldığını ifade eden Turhan, kurul tarafından başlatılan teknik çalışmaların devam ettiğini ve bazı eserlerden alınan numunelerin incelenmekte olduğunu ifade etti. Turhan, şöyle konuştu: ’’Hasankeyf Bilimsel Çalışma Kurulu antik kentte bulunan eserlerden aldıkları örnekleri inceleyerek eserlerin taşınıp taşınamayacağına karar verecektir. Hasankeyf’te bulunan mevcut yerleşim yerlerinde kamulaştırmaya ilişkin henüz resmi bir girişim olmadı. Kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından kazı çalışmaları bu alanlarda da yapılacaktır. Mevcut yerleşim yeri alanı boşaltıldığında o alanlarda gerekli çalışmalar yapılarak olası tarihî eserlerin ortaya çıkartılması sağlanacaktır. Bu kapsamda mevcut kazı ekibinin kapasitesi ve bütçesi arttırılarak en kısa zamanda daha geniş bir çalışma yapılması sağlanacaktır.’’ Turhan, Hasankeyf ilçesinin yeniden inşa edileceği alanın mevcut yerleşimin karşısında Raman Dağı eteklerindeki düzlük alan olarak belirlendiğini hatırlatarak, bu alanla ilgili gerekli altyapı araştırmalarının yapıldığını ve yerleşime uygun olduğunun tesbit edildiğini, yeni alandaki konutların en geç 2 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını anlattı.

30.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik tescilde yeni dönem

  Hasankeyf, Çalışma Kurulu’na emanet

  Kampüste ticareti öğreniyorlar

  Kur’ân kursu yardım bekliyor

  Zengin-fakir kardeş olacak

  İmamlara hizmet içi eğitim semineri veriliyor

  Toplu taşımada bisiklet dönemi

  Sarıkamış ve Ardahan beyaza büründü

  Adana’da parkomat uygulaması başladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım