02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rusya ve Yunanistan’da 1 Mayıs’a ilgi az oldu

Rusya’nIn başkenti Moskova’da 1 Mayıs, Emek ve Bahar Bayramı olarak 3 ayrı yerde kutlanırken, bu yılki faaliyetlere 40 bin dolayında kişi katıldı.

Moskova İşçi Sendikaları, sabah erken saatlerde yaklaşık 25 bin kişiyle Tverskaya Zastava Meydanı’ndan yürüyerek, Puşkin Meydanı’na doğru geldi. Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov da bandolu yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüşe katılanların genellikle sarı ağırlıklı bayraklar taşıdığı dikkat çekerken Rusya Komünist Partisi taraftarları da Oktayabrskaya Meydanı’nda Lenin heykelinden Kızılmeydan’a doğru başlattığı yürüyüşte kızıl bayraklara ağırlık verdi. Komünist Parti’nin düzenlediği Kızılmeydan Yürüyüşü’ne katılan göstericilerin NATO aleyhine sloganlar attığı bildirildi. Yunanistan’ın başşehri Atina’nın merkezinde toplanan göstericiler ise, kriz sebebiyle uygulamaya konan kemer sıkma tedbirlerini protesto etti. Yunan hükümeti, 45 milyar dolarlık kredi paketini alabilmek için, aldığı tedbirleri daha da ağırlaştırmayı hedefliyor. IMF ve Avrupa Birliği, Atina’yı iflastan kurtarmak için söz konusu tedbirlerin alınmasını şart koşmuştu. Hükümetin yeni tedbir paketi kapsamında vergileri arttırması, ikramiyeleri azaltması bekleniyor. Sendikaların 1 Mayıs’ta yeniden alanlara dâvet ettiği işçiler alınan ve alınması planlanan tedbirlere karşı yürüyüş yaptı.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Beyaz intifada giderek yayılıyor

  ABD: Dolaylı görüşmeler haftaya

  İsrail, İHH temsilcisini gözaltına aldı

  Obama: Ekonomi bu yıl daha iyi

  Putin’den Kiev’e yeni teklif

  Cidde’de bina çöktü

  Arnavutluk’ta siyasî gerginlik

  MAHKûMLAR TEMİZLEYECEK

  Meksika’daki çevre felâketi ciddî boyutlara ulaşabilir

  Rusya ve Yunanistan’da 1 Mayıs’a ilgi az oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım