03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

MAZLUMDER’den İsrail’e gözaltı tepkisi

MAZLUMDER, İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın Batı Şeria’daki temsilciliğini yürüten İzzet Şahin’in, İsrail güvenlik güçlerince hiçbir açıklama yapılmadan gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Dernekten yapılan açıklamada, Şahin’den herhangi bir haber alınamadığı belirtilerek, “İsrail, Türkiye ile arasındaki eğitim anlaşmaları ve uluslar arası anlaşmaların kendisine yüklediği İnsanî Yardım çalışmasında bulunan aktivistlere yönelik yükümlülüklerini yerine getirmelidir. İsrail acilen İzzet Şahin’in kim tarafından, hangi gerekçe ile tutulduğunu, sağlık durumunun nasıl olduğunu, hakkında bir suç isnadı olup olmadığını, suç isnadı var ise bunun hangi suç olduğunu, hangi tarihte Türkiye’ye gönderileceğini, kendisi ile iletişim kurabilecek bir irtibat bilgisini açıklamalıdır” denildi. Yapılan açıklamada, “MAZLUMDER, İsrail’in insan hakları ihlâllerine dönük pratikleri, Filistinli esir ve mahkûmlara uyguladığı kötü muamele ve uzun süreli hapsetmeler, psikolojik işkenceler sebebiyle, Şahin’in gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kalmasından ve hayatından endişe etmektedir. MAZLUMDER, yargılama aşamasında delil durumunda bulunacak eşyaların ve bilgilerin güvenliğinden, İsrail mahkemelerinde yapılacak bir yargılamanın “adil bir yargılama” olmasından da endişe etmektedir. MAZLUMDER, Türkiye kamuoyunu ve yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya dâvet etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Arap Birliği’nden Filistin-İsrail dolaylı görüşmelerine destek

  Nepal’de Maocular grev başlattı

  MAZLUMDER’den İsrail’e gözaltı tepkisi

  New York’ta bomba yüklü araç paniği

  Irak’ta yine saldırı: 1 ölü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım