03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“ÖNYARGILI OLMAYAN OBJEKTİF BASIN”A SAYGI

“Önyargılı olmayan, olaylara objektif bakan, doğru eleştiri yapan tüm basına saygılı” olduğunu söyleyen Başbuğ, son karakol saldırılarıyla ilgili bazı soru işaretlerini gündeme getiren basın organlarını “Haksız yere, yalanlara dayalı olarak TSK'ya saldırı için her vesileyi kullanan basını lânetliyorum. Herşeyde TSK'yı eksik ve hatalı olarak göstermek hainliktir” dedi.

HANGİ ORDUDA GENERAL HAREKÂTA KATILIR?

Tunceli baskınında sağlanamayan tek şeyin silâhlı helikopter olduğunu, onun da hava şartları müsait olmadığı için gönderilemediğini belirten Başbuğ, “Onun dışında her şey yeterlidir” dedi. Başbuğ, “Bana göstersinler hangi orduda tugayının başında 20, 30 gün harekâta katılan general var? Göstersinler bir örneğini” şeklinde konuştu.

Eleştirilere ihanet suçlaması

‘ELEŞTİRİLERİ SAYGIYLA KARŞILIYORUZ’ DEDİ, AMA...

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, terörle mücadeleye yönelik her türlü eleştiriyi saygıyla karşıladıklarını ancak bugün Türkiye’de basının bir bölümünün İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi arattığını söyledi ve “Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi’’ dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Harp Okulundaki 1962 yılı mezunlarıyla birlikte Anıtkabir’e yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin kapsamlı bir harekat olduğunu kaydetti. Orgeneral Başbuğ, ‘’Bu kadar kapsamlı harekatta bazı eksiklikler olabilir. Biz her zaman söylüyoruz elbette olabilir objektif verilere dayanan gerçekçi, bilgiye dayanan, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Ancak bugün maalesef Türkiye’de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Ben inanıyorum ki mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi’’ diye konuştu.

“TERÖR EYLEMLERİNDE ARTIŞ

OLACAĞINI BEKLİYORDUK”

Terör örgütünün son dönemlerde kendi içinde yaptığı değerlendirme ve talimatlara bakarak Nisan ve Mayıs ayında terör eylemlerinde bir artış olabileceğini beklediklerini anlatan Orgeneral Başbuğ, son iki günde gerçekleşen saldırılarla ilgili şunları kaydetti:

‘’Defalarca söyledik, bizim özellikle 3. ve 2. Ordu bölgesinde, sınır hattı da dahil olmak üzere yurt içinde binden fazla karakol ve bağımsız görev yapan birliğimiz var. Bini aşkın karakol ve üst bölgesinde görev yapacak birliklerimiz her halükarda kendi kendine yeterli olmak durumundadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim bağımsız karakol ve üst bölgelerinde görev yapan birliklerimiz kendi kendine yeterli, herhangi bir saldırı anında bu saldırıyla mücadele edebilecek güçte ve yetenektedir. Bunu sağlamak mecburiyetindeyiz.

Karakoldaki terörist eylem aslında bir saldırıdır. Bu saldırı yaklaşık 3 saat sürmüştür. Bu 3 saat saldırı esnasında karakol personelimiz, başta karakol komutanı ve onun emrindeki astsubay ve uzmanlar erbaş ve erler omuz omuza çarpışmış, mücadele etmişlerdir. Orada 4 şehit verdik. Elbette 3 saat süren çatışmada teröristlere de zayiat verdirilmiştir. Aksini düşünmek söz konusu değil. Ancak bölgede yapılan taramalarda herhangi bir terörist bulunmadığı için biz bunları açıklama durumunda değiliz. Ancak bundan herkes emin olsun ki 3 saat süren bir çatışmada teröristlerin zayiat vermemesi söz konusu olamaz.’’

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tetikçiler farklı zihniyet aynı

  “ÖNYARGILI OLMAYAN OBJEKTİF BASIN”A SAYGI

  ŞEHİTLER DUÂLARLA

  ÜNİVERSİTELİLER BEDELLİ İSTİYOR

  Lice’de çatışma: 1 teğmen şehit

  Bunalıma giren asker intihar etti

  İktidar dindarları yozlaştırıyor

  Anayasa maratonunda 2. tur

  Bu anayasa postal kokuyor

  Emniyet müdürü şofbenden zehirlendi

  Hükümete nükleer uyarı

  SAİD NURSî MUAZZAM BİR DÜŞÜNÜR

  Bilge Köyünde acılar hâlâ taze

  Kazada kopan parçalar metrobüsün camlarını kırdı

  Kutupder: Trafik kurallarına uyalım

  Hava ısınacak

  Bağcılar’dan Bitlis’e 18 bin kitap

  Kurallara uymayan kantinlere uyarı

  Alanya’da okuyan başarılı öğrencilere iş garantisi

  Haliç’in gemileri, Osmanlı tersanesinde yapılıyor

  Arap dünyası Bursa’ya hayran kaldı

  O’nun (asm) vasıflarını kuşanmalıyız

  Terlemeye serin çözüm!

  Allı Turnalar Tuz Gölünde gözlerini açacak

  Meksika’daki çevre felâketi canlı türlerini de tehdit ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım