03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bilge Köyünde acılar hâlâ taze

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde meydana gelen, 7’si çocuk 44 kişinin ölümüne sebep olan katliâm birinci yılını doldurdu. Katliâmda öksüz ve yetim kalan 61 çocuk, minik yürekleriyle yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor.

Bilge Köyünde acılar hâlâ taze

MARDİN’İN Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde meydana gelen, 7’si çocuk 44 kişinin ölümüne sebep olan katliâm birinci yılını doldurdu. Katliâm, olaydan kurtulanlarda onarılması mümkün olmayan derin izler bırakırken öksüz ve yetim kalan 61 çocuk, minik yürekleriyle yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Devlet bütün kurumlarıyla Bilge Köyü sakinlerinin ihtiyaçlarını giderirken olayın hemen ertesinde valilik köyde kurduğu mutfakta sıcak yemek verirken özellikle çocuk ve kadınlara çeşitli kurumlarca rehabilitasyon desteği sağlandı. Çocukların daha güvenli ve köye daha yakın bir yerde eğitimlerini sürdürmeleri için yaptırılan, 4 ayda tamamlanan Bilge Köyü İlköğretim Okulu açıldı. Valilik köy sakinlerine sıcak yemek dağıtmaya devam ederken güvenlik güçleri olayın ardından kurduğu geçici karakolda tedbirini sürdürüyor. Ziyarete gelenler jandarma kontrolünde köye alınıyor. Şehit olan imam Hacı Kazım Ozan’ı da, unutmayan Bilge Köyü sakinleri sakinleri onun için köyde temsili mezar yaptırdı ve onu sevgiyle andıklarını söyledi. Saldırıyı düzenleyenlerin yakınları olan 58’i çocuk, 18’i kadın 84 kişi, olayın ardından Mardin’den yaklaşık 2 bin kilometre uzaklıkta Kırklareli’nde kendileri için satın alınan 32 konuta yerleştirildi. Bu ailelerin okul çağındaki çocukları Kırklareli’ndeki okullara yerleştirilerek eğitimden yoksun bırakılmadı.

MUHTAR ÇELEBİ: AÇILIMA KARŞI OLANLAR

YAPTIRMIŞ OLABİLİR

BİLGE Köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, adalet yerini bulduğu için saldırganlara verilen cezaların bir nebze olsun kendilerini rahatlattığını söyledi. Geçen yıldan bu yana valilikçe köyde sıcak yemek verildiği, öksüz ve yetim çocuklar için bu uygulamanın 1 yıl daha devam etmesini istediğini kayden Çelebi, şöyle konuştu: “Yeni bir proje başlattık. Öksüz ve yetim çocuklarımıza ev yapacağız. Kampanya yeni başlamasına rağmen şimdiden çok sayıda hayırsever iş adamı destekte bulunacağını söyledi.” Muhtar Çelebi, 44 yakınının ölümüne neden olan katliâmın gerekçesinin öğrenememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Aradan 1 yıl geçti. Katliâmın nedenini hâlâ öğrenemedik. Ancak olayın arkasında açılıma karşı olanların olduğunu düşünüyorum. Çünkü saldırı hükümetin açılımı başlattığı sürece denk geliyor. Üstelik hepimizi öldürüp olayı PKK’nın gerçekleştirdiğini söyleyeceklerdi, ancak bunu başaramadılar. Bu nedenle, açılımı baltalamak isteyenlerin bu işi organize etmiş olabileceğini düşünüyorum.’’ Çelebi, katliâmın birinci yıl dönümü dolayısıyla 4 Mayıs’ta köy mezarlığının yanındaki alanda mevlid okutacaklarını belirterek, ‘’Mazıdağı Müftülüğünün katkısıyla ilçeye bağlı 50’yi aşkın köydeki imamların katılımıyla ölenler için mevlid okutacağız. Mevlide aralarında imam Hacı Kazım Ozan’ın ailesi ile Hakan Şükür’ün de bulunduğu çok sayıda kişi katılacak’’ diye konuştu.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tetikçiler farklı zihniyet aynı

  “ÖNYARGILI OLMAYAN OBJEKTİF BASIN”A SAYGI

  ŞEHİTLER DUÂLARLA

  ÜNİVERSİTELİLER BEDELLİ İSTİYOR

  Lice’de çatışma: 1 teğmen şehit

  Bunalıma giren asker intihar etti

  İktidar dindarları yozlaştırıyor

  Anayasa maratonunda 2. tur

  Bu anayasa postal kokuyor

  Emniyet müdürü şofbenden zehirlendi

  Hükümete nükleer uyarı

  SAİD NURSî MUAZZAM BİR DÜŞÜNÜR

  Bilge Köyünde acılar hâlâ taze

  Kazada kopan parçalar metrobüsün camlarını kırdı

  Kutupder: Trafik kurallarına uyalım

  Hava ısınacak

  Bağcılar’dan Bitlis’e 18 bin kitap

  Kurallara uymayan kantinlere uyarı

  Alanya’da okuyan başarılı öğrencilere iş garantisi

  Haliç’in gemileri, Osmanlı tersanesinde yapılıyor

  Arap dünyası Bursa’ya hayran kaldı

  O’nun (asm) vasıflarını kuşanmalıyız

  Terlemeye serin çözüm!

  Allı Turnalar Tuz Gölünde gözlerini açacak

  Meksika’daki çevre felâketi canlı türlerini de tehdit ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım