03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Hyundai Elentra Busan’da tanıtıldı

HYUNDAİ, dünyada 1990 yılından bu yana 6 milyon adetten fazla satılan ve en çok tercih edilen modeli olan Elantra’nın tamamen yenilenen versiyonunu Busan Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (Güney Kore) tanıttı.

Daha sportif ve şık bir tasarıma sahip olan Elantra (Kore ve Asya pazarında Avante ismiyle satılıyor), Hyundai’nin ilk kez ix35 modelinde yer verdiği yeni tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlandı. Elantra’nın dikkat çekici özellikleri arasında altıgen ön ızgara, Xenon ön farlar, LED arka stoplar, ısıtmalı arka koltuklar ve gösterge tablosunda yeni tip renkli LCD bilgi ekranı bulunuyor. Yeni Elantra’da ayrıca 1.6 litrelik Gamma serisi GDI (Direkt Enjeksiyonlu Benzinli) motor ve ön tekerleklere gücünü aktaran 6 kademeli otomatik şanzıman da tanıtıldı. 140 PS maksimum güce ve 167 Nm maksimum torka sahip olan bu yeni motor, çok noktadan enjeksiyonlu bir motora göre yüzde 13 oranında daha fazla güç, daha düşük yakıt tüketimi ve daha az emisyon salınımı sağlıyor. Yeni Elantra’nın satışları Kore’de bu yılın ikinci yarısından itibaren, Avrupa’da ise 2011 yılı içinde başlayacak.

Hyundai’nin kalitesi tescillenmeye devam ediyor

HYUNDAİ, her geçen gün güvenlik ile kalite seviyesini yükseltmeye ve bütün dünya çapında ödüller kazanmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen bağımsız araştırma kuruluşu J.D. Power and Associates’ın en son gerçekleştirdiği VDS’te (Vehicle Dependability Study – Araç Güvenilirliği Çalışması) Hyundai marka olarak sanayi ortalamasından 4 sıra daha iyi bir değer elde ederek bütün markalar arasında uzun dönem kalitesinde 11’inciliğe yükseldi. Hyundai ayrıca “lüks olmayan markalar” sıralamasında da ilk 6 marka arasında yer aldı. VDS kalite ve güvenilirlik araştırmasında, üç yıllık kullanım sonunda araçların sürüş, yol tutuş, fren, klima, müzik sistemi, koltuk, motor performansı, şanzıman, sürüş dinamikleri, iç ve dış dayanıklılığında oluşan problem belirtileri ölçülüyor. Araç sahiplerinin bildirdiği problemlere göre Hyundai, bütün modellerinde yaşanan gelişmeyle birlikte marka olarak 2009 yılındaki araştırmaya göre 100 araç başına yaşanan problem sayısında tam 9 puan birden gerileyerek 148 puana düştü ve önemli bir gelişim kaydetti.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Peugeot’dan aileniz için en büyük numara: 5008

  Yeni Hyundai Elentra Busan’da tanıtıldı

  6 milyonuncu Transit banttan indi

  Anadolu Isuzu Anfaş City Expo’da

  Fiat Servisleri’nde bahar bakımı fırsatı

  100. yıl anısına Alfa Romeo TZ3 Corsa

  Yeni Fiat Doblo’ya Almanlardan övgü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım