03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

6 milyonuncu Transit banttan indi

FORD’UN ticarî aracı Transit’in 6 milyonuncusu, ana üretim merkezi Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda törenle hattan indirildi.

6 milyonuncu Transit, Türkiye’nin yanı sıra diğer üretim merkezleri İngiltere, Çin ve Vietnam’da da eş zamanlı gerçekleşen törenlerle kutlandı. Kocaeli’nde düzenlenen törene, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Ford Avrupa Başkanı John Fleming ve Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay katıldı. Mustafa Koç, Türkiye ekonomisinin belkemiği olan otomotiv sektöründe Koç Topluluğu şirketlerinin çok önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, “Kocaeli’de ürettiğimiz Transitler toplam 5 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor. 700 bine yakın Transitimizi ihraç ederek, ülkemize 10 milyar doların üzerinde ihracat geliri kazandırdık. Ortalama 3.5 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla 8. kez Türkiye’de toplam otomotiv pazarının lideri olan Ford Otosan, başarı öyküsüne yeni bir sayfa daha ekliyor” dedi. Otomotiv sektörü içinde Koç Topluluğu şirketlerinin çok önemli paya sahip olduğuna dikkat çeken iç piyasa satışlarındaki yüzde 31’lik pay ile sektörün tartışılmaz lideri olduklarını bildirdi. Törene katılan Ford Avrupa Başkanı John Fleming de, “ABD ve Almanya’dan sonra en fazla Transit’i Türkiye’de satıyoruz. Transit, Ford Avrupa’nın en uzun ömürlü modeli. 45 yıl içerisinde 6 milyonuncusu üretilen aracın, Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü modeli oldu” diye konuştu. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay ise şunları söyledi: “Transit, Ford Otosan olarak toplam otomotiv pazarında 8 yıldır üst üste aldığımız lider en büyük paya sahip. Kendinden sonra gelen 6 rakibinin pazar payı toplamı, Transit’in tek başına aldığı yüzde 36’lık pazar payına ulaşamadı” dedi. Ağustos 2010’da 45. yıl dönümünü kutlayarak hikayesine bir başka önemli kilometre taşı daha ekleyecek olan Ford Transit, Türkiye’de 1967 yılından bu yana yani 43 yıldır üretiliyor.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Peugeot’dan aileniz için en büyük numara: 5008

  Yeni Hyundai Elentra Busan’da tanıtıldı

  6 milyonuncu Transit banttan indi

  Anadolu Isuzu Anfaş City Expo’da

  Fiat Servisleri’nde bahar bakımı fırsatı

  100. yıl anısına Alfa Romeo TZ3 Corsa

  Yeni Fiat Doblo’ya Almanlardan övgü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım