09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Euro bölgesi faize direnecek

Yunanistan’da başlayarak Portekiz, İrlanda ve İspanya gibi yüksek bütçe açığına sahip ülkelere yayılma belirtileri gösteren borç krizinden alınacak dersleri konuşmak için toplanan Euro Bölgesi liderleri, borçlanma faizini yükselten piyasalara direnme kararı aldı.

Euro Bölgesi faize direnecek

Yunanİstan’da başlayarak Portekiz, İrlanda ve İspanya gibi yüksek bütçe açığına sahip ülkelere yayılma belirtileri gösteren borç krizinden alınacak dersleri konuşmak için toplanan Euro Bölgesi liderleri, borçlanma faizini yükselten piyasalara direnme kararı aldı. AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, 3 saat sürmesi öngörülürken iki katına uzayan olağanüstü Euro Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, 16 Euro ülkesinin imzaladığı ortak bildiriyi okudu. ‘’Euro bölgesinin istikrarı, birliği ve bütünlüğüne bağlılığımızı tekrar vurguluyoruz. Euro bölgesinin bütün kurumları, AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası yanında Euro bölgesinin bütün üyeleri, Euro bölgesinin istikrarını güvenceye almayak için eldeki tüm araçları kullanmakta uzlaştılar’’ diyen Van Rompuy, üye ülkelerin, bütçe açıklarını daha hızlı indirmek için çaba göstermeyi taahhüt ettiğini aktardı. Piyasalar açılmadan yeni tedbirler alınması gerektiği konusunda görüş birliği sağlayan liderler, Yunanistan gibi, piyasalardan borçlanma imkânı kalmayan Euro ülkelerini kurtarmak için kurulacak Avrupa İstikrar Mekanizması’nı onaylamaları için AB ekonomi ve maliye bakanlarını bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Ekonomi politikalarını AB ile koordinasyon içinde yürütmeyi kabul eden Euro ülkeleri, mali piyasalarında spekülasyonu önleyecek düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçirme konusunda anlaştı.

09.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Euro bölgesi faize direnecek

  Özel günler fırsata çevriliyor

  Kuru soğanın ‘fiyat saltanatı’ bitti

  Doğalgaz yatırım ve satışında artış

  EBK, 20 Mayıs’ta yeni ihaleye çıkacak

  Noter’deki yoğunluk, ikinci el oto talebini erteletti

  En büyük sorun 60 yıllık yasalar

  Kocaeli, AB projelerinde ilk sırada yer aldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım