09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşikaş dikkatli transfer yapmalı

Biri şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasını kaybetmiş, diğeri ligden düşme korkusunu üzerinden atmış ligin bitmesini bekleyen iki takımın, amaçsız karşılaşması. Ne Beşiktaş ne de Manisaspor’un kazanacağı da kaybedeceği de bir şey yok. Her şeye rağmen İnönü'ye gelen Beşiktaş taraftarının neşeli tezahüratları da olmasa tatsız tuzsuz heyecansız bir maç olacaktı. Gelecek yılın kadrosunu şekillendirmeye çalışan Denizli’nin, Serdar Özkan ve İbrahim Kaş’ı kadroya almaması buna rağmen iki haftadır oynattığı gençlerden Necip ve İsmail Köybaşı güzel oyunları ile verilen şansı iyi değerlendirdiler. Manisaspor’un gol pozisyonu bulamadığı maçta kaleci Haka’a iş düşmedi. Direkten dönen top ve atılan goller sadece maça eğlence için gelen taraftarın neşesine katkıda bulundu.

Beşiktaş taraftarı başta Mustafa Denizli olmak üzere tüm futbolculara sevgi gösterisinde bulunarak, tüm başarısızlıklara rağmen onlara sahip çıktı. ”Urfanın etrafı” diyerek Fenerbahçe'ye gönderme yapan, Karabükspor’a “hoş geldin” jesti yapan Beşiktaş taraftarı “Fenerli, Cimbomlu topçu istemiyoruz” diyerek de yönetime mesaj yolladı. Geçen yıl yaşanan Mehmet Yozgatlı transferi akıllardayken, Beşiktaş yönetiminin erken açıkladığı Quaresma transfer teşebbüsü taraftarı mutlu etse de, bu transferin gerçekleşmemesi halinde Beşiktaş’ın spor kamuoyu önünde nasıl değerlendirileceği iyi hesaplanmalı.

Sözleşmesi devam eden yabancı futbolculardan kurtulmak, yeni transfer yapmak aynı zamanda maddi problemlerle uğraşan Beşiktaş yönetimi için gelecek sezonu planlamak hiç kolay değil. Hele hele Tabata ve Nihat transferlerinde görüldüğü gibi hesapsız pahalı transferler bir şey kazandırmıyor. Beşiktaş gelecek yılı planlarken mevcut kadrodan Bobo, Tello, Holosko, Ernst ve Sivok gibi yabancıları mutlaka kadroda tutup, bu yılı boş geçiren Nihat ve takımın cengaver futbolcusu İbrahim Toraman liderliğinde, yerli takviyelerle mücadele gücü yüksek futbolculardan oluşan bir takım oluşturulmalı.

NADİ AKSOY [email protected]

09.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Guti "G.Saray'a gidecek" iddiası

  Beşiktaş ‘kırığa’ geldi

  Nihat'ın Bursa maçı yorumu

  Gözler bugün F.Bahçe'de

  Beşikaş dikkatli transfer yapmalı

  Potada Trabzonspor fırtınası

  İngiltere'de şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor

  Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

  Efes'le Beşiktaş play-off serisinde ilk maça çıkıyor

  ‘Küçük Şifo’ toprağa verildi

  TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım