31 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Aziz Yıldırım akıllı yatırımlar yapıyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün yapılan Mali Genel Kurul toplantısında yine iddialı konuşarak, bir takım vaadlerde bulundu. Yıldırım, üyelerin eleştirelerine cevap verirken, bu defa futbol için şampiyonluk sözü vermedi ama kız ve erkek basketbol ve voleybol takımlarının gelecek yıl mutlaka Avrupa'da final-four oynayacaklarını çok inanarak söyledi. Buna örnek olarak geçen hafta üst üste yapılan yıldız oyuncu transferlerini gösterdi.

Aziz Yıldırım enteresan bir başkan. İddialı ol mayı seviyor. Bu yüzden camiada seveni da var, tepki gösterini de. Geçmiş dönemlerde kendi başkanlığı altında yöneticilik yapan çok sayıda isim bugün onun en büyük muhalifi. Bu durumdan gücenmiyor, bilakis gurur duyuyor. "Çok iyi talebeler yetiştirmişim" şeklinde ifadelerle onların eleştirilerinden şikayetçi olmadığını söylüyor. Yıldırım'ın iddialı hedefler koymasının altındaki sebep, camiaya bir ivme kazandırmak, motivasyon kazandırmak mantığıyla izah edebiliriz.

Fenerbahçe son maçta şampiyon olmadı diye başarısız mı oldu, hayır. Bu sezon yarışılan her branşta Fenerbahçe daima final oynadı. Diğer büyükler amatör branşlarda adeta nal topladı. Voleybolda hem kızlar, hem erkeklerde şampiyonluk geldi. Basketbolda yine kız takımı yenilgisiz şampiyonluğa imzasını attı. Erkekler basketbolda Türkiye Kupası'nı kulübe kazandırdı. Erkekler Efes'le play-oof mücadelerini sürdürerek, şampiyonluk için avantajlı bir duruma geldi. Yine yüzme, boks masa tenisi, atletizm ve kürekte Fenerbahçeli sporcular başarılı bir sezonu geride bıraktı. Bunları üst üste toplarsak Fenerbahçe'nin sadece futbolda şampiyonluğu kaçırdığı için başarısız bir sezon geçirdiğini söylemek, insafsızlık olmaz mı? Bu branşlarda elde edilen şampiyonluk ve kupaları görmezden mi gelelim?

Mali Genel Kurulda 2010 yılı için hazırlanan 345 milyon liralık bütçe de kabul edildi. Bu rakam Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım başkanlığında 12 yılda nereden, nereye geldiğini göstermesi açısından güzel bir örnek teşkil ediyor. Yıldırım ve ekibinin yaptığı isabetli yatırımlar Fenerbahçe'yi diğer rakiplerinden çok ileriye götürdü. Fenerbahçe Kulübü bu sezon sadece Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan maçlardan 50 milyon dolara yakın seyirci hasılatı elde etti. Galatasaray ve Beşiktaş'a bakın, bu rakamın yarısını bile kasasına koyamadı. Aziz Yıldırım'ın 12 yıldır başkanlık koltuğunda oturmasının en büyük sırrı da bu. Sessiz, sedasız Fenerbahçe'yi bir dünya kulübü seviyesine çıkaracak akıllı yatırımlar yapıyor.

EROL DOYRAN [email protected]

31.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz Yıldırım akıllı yatırımlar yapıyor

  Hiddink ‘reçete’ hazırlıyor

  Arda ve Emre

  Millîler bugün dönüyor

  Gökçek, Vassell'i suçladı

  Ankara Arena tamamlandı

  NBA'de finalin adı: Lakers-Celtics

  Türk kimliğiyle pistte ilk birinciliğini aldı

  Harun Erdenay ve Engin Atsüt çocuklarla oynadı

  Dünya Kupası topunu kaleciler beğenmiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.