22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Anelka'yı kim ihbar etti?

DÜNYA Kupası'na katılan Fransa Milli Futbol Takımı, Nicolas Anelka'nın kadrodan çıkarılmasını protesto etmek için önceki günkü antrenmana çıkmadı.

Fransa Teknik Direktörü Raymond Domenech tarafından basına okunan oyuncuların ortak açıklamasında, ''Fransa takımının tüm oyuncuları Fransa Futbol Federasyonu'nun aldığı Anelka'nın kadro dışı bırakılması kararına karşıdır. Fransa-Meksika maçının devre arasındaki olaydan üzüntü duyuyoruz. Ancak sadece bir grubu ilgilendiren olayın dışarıya yayılmasından daha fazla üzüntü duyuyoruz. Adı geçen oyuncu takımın isteğiyle diyalog kurma isteğinde bulunmuştur. Bu isteğin reddedilmesi de üzücüdür'' ifadesi kullanıldı.

BİZE DANIŞILMADAN ANELKA GÖNDERİLDİ

Açıklamada, ''Fransa Futbol Federasyonu, takımı koruma girişiminde bulunmamıştır. Anelka'yı kadro dışı bırakma kararını basında yer alan bilgilere dayanarak, oyunculara danışmadan almıştır. Bu tavra karşı olduğumuz bildirmek için takım olarak bugünkü antrenmana katılmama kararı aldık'' denildi. Fransa futbol takımı oyuncuları, ortak açıklamalarında, ''Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ülkemizin renklerini taşımak ve Fransa Milli Takımı'nı örnek alan ve gösteren taraftarımıza, eğitimcilere ve çocuklara karşı sorumluyuz. Görevimizi unutmadık'' ifadesine yer verdi.

OLAYI BASINA KİM YANSITTI?

Altında ''Fransa Milli Takımı Oyuncuları'' imzasıyla Domenech'e teslim edilen açıklama, ''Fransa'nın başarılı olması için her şeyi yapacağız'' ifadeleriyle sona erdi. Nicolas Anelka, Fransa'nın 2-0 yenildiği Meksika maçının devre arasında takıma uyarılarda bulunan ve kendisini eleştiren Domenech'e küfür ettiği gerekçesiyle federasyon tarafından kadrodan çıkarılmıştı. Fransa Kaptanı Patrice Evra, aralarında, Anelka'nın kadrodan çıkartılmasına neden olan olayın ayrıntılarını basına yansıtan bir ''hain'' bulunduğunu söylemiş, Domenech, Anelka'nın kadrodan çıkarılma kararının doğru olduğunu savunmuştu.

Anelka Londra'ya döndü

FRANSA Milli Takımı Teknik Direktörü Raymond Domenech ile tartışmasının basına yansımasının ardından kadro dışı bırakılan Nicolas Anelka, Fransa Milli Takımı'nın Güney Afrika'daki kampından ayrıldı. Cape Town yakınlarındaki Knysna bölgesinde kamp yapan Fransa Milli Takımı'nın beraber yediği akşam yemeğinden sonra kamptan ayrılan Anelka'nın uçakla İngiltere'ye döndüğü bildirildi. Nicolas Anelka, Fransa'nın 2-0 yenildiği Meksika maçının devre arasında takıma uyarılarda bulunan ve kendisini eleştiren Domenech'e küfür ettiği gerekçesiyle Fransa Futbol Federasyonu tarafından kadrodan çıkarılmıştı. Fransa Milli Futbol Takımı, Anelka'nın kadrodan çıkarılmasını protesto etmek için önceki gün antrenmana çıkmadı. Öte yandan Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Domenech, Meksika maçının devre arasında Anelka ile geçen diyalog sonunda futbolcunun özür dilemesini beklediğini, ancak geri adım atmaması üzerine Futbol Federasyonunun kadro dışı bırakma kararı aldığını açıkladı.

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anelka'yı kim ihbar etti?

  HOLLANDA'DA ROBBEN HALA TAM HAZIR DEĞİL

  Elano Portekiz'e karşı oynayacak

  Kırmızı kart gören Nijeryalı Kaita ölüm tehditleri alıyor

  Yunanistan sürpriz peşinde

  Ustalar Mesut Özil'i uyardı

  Fenerbahçe Kulübü Daum'a sansür uyguluyor

  Muhteşem salonda ilk prova

  Bursa yıldızlarını satmıyor

  Gruplarda keskin virajlara girildi

  Real Madrid'den ayrılan Guti teklifleri inceliyor

  Cemal Gürsel Stadına Universiade 2011 makyajı

  Daum sağlık raporlarını Acıbadem'e teslim etti

  6. Türk Dünyası Güreş Turnuvasında 1. olduk

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.