22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Gruplarda keskin virajlara girildi

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda son maçlar bugün oynanacak. Grup lideri Arjantin, Yunanistan ile Polokwane, son sıradaki Nijerya ise Güney Kore ile Durban kentinde karşı karşıya gelecek.

Her iki maç ta saat 21.30'da başlayacak.Arjantin, bugün oynayacağı maça, grupta her 3 maçını da kazanan ilk takım olmak ve grubu lider tamamlamak için çıkacak. İlk iki maçında Nijerya'yı 1-0 ve Güney Kore'yi 4-1 yenen Güney Amerika takımı, Yunanistan ile berabere kalsa dahi grubu ilk sırada bitirecek. Yunanistan ise Güney Kore ile oynayacak olan Nijerya'nın yardımına ihtiyaç duyuyor. Grupta ikinci sırada yer alan Güney Kore'nin eksi 1 averajla 3 puanı bulunuyor. Kore ekibi gibi 3 puanı bulunan Yunanistan ise eksi 1 averaj, ancak gol eksiğiyle 3. sırada yer alıyor. Dolayısıyla Nijerya'nın Güney Kore'yi farklı yenmesi durumunda, Arjantin'e mağlup olsa dahi Yunanistan'ın gruptan çıkma şansı bulunuyor.

Gruptaki ilk maçında Güney Kore'ye 2-0 yenilen Yunanistan, dünya kupaları tarihindeki ilk galibiyetini, Nijerya ile oynadığı ikinci maçta, rakibini 2-1 yenerek elde etti. İlk maçta olduğu gibi ikinci maçta da fazla göz dolduramayan Yunanistan, gruptaki son maçına, galibiyete ihtiyaç duymasına rağmen, bilindik savunma taktiğiyle çıkacak. Yunanistan'da savunma oyuncusu Vasilis Torosidis ve kaptan Giorgos Karagounis maça ilk 11'de çıkabilecek. Yunan ekibinin müsabakaya, Nijerya maçının kadrosuyla çıkması bekleniyor. Yunanistan maçını ölüm kalım mücadelesi olarak görmeyen Maradona'nın ise forvet oyuncuları Carlos Tevez ile Gonzalo Higuain'i dinlendirebileceği ve bu iki futbolcunun yerine Diego Milito ile Sergio Aguero'yu oynatabileceği belirtiliyor. Grubun diğer maçında Nijerya ile Güney Kore karşı karşıya gelecek. Maça her iki ekip de mutlak galibiyet için çıkacak. Gruptaki ilk iki maçını kaybeden ve bir puanla son sırada bulunan Nijerya'nın, Güney Kore'yi yenmesi halinde ilk ikiye girme şansı bulunuyor. Bunun için Arjantin'in Yunanistan'ı, Nijerya'nın da Güney Kore'yi yenmesi yeterli olacak. Güney Kore için ise Arjantin'in Yunanistan'ı yenmesi durumunda sadece beraberlik yeterli olacak.

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anelka'yı kim ihbar etti?

  HOLLANDA'DA ROBBEN HALA TAM HAZIR DEĞİL

  Elano Portekiz'e karşı oynayacak

  Kırmızı kart gören Nijeryalı Kaita ölüm tehditleri alıyor

  Yunanistan sürpriz peşinde

  Ustalar Mesut Özil'i uyardı

  Fenerbahçe Kulübü Daum'a sansür uyguluyor

  Muhteşem salonda ilk prova

  Bursa yıldızlarını satmıyor

  Gruplarda keskin virajlara girildi

  Real Madrid'den ayrılan Guti teklifleri inceliyor

  Cemal Gürsel Stadına Universiade 2011 makyajı

  Daum sağlık raporlarını Acıbadem'e teslim etti

  6. Türk Dünyası Güreş Turnuvasında 1. olduk

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.