07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Çalışanlar aç ve yoksul

Beledİye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2010 yılı Haziran ayı Asgarî Gıda Harcaması (Açlık Sınırı) ve Asgarî Geçim Haddi (Yoksulluk Sınırı) rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk rakamlarındaki gerileme Haziran ayında da devam etti.

Mayıs ayında 35 lira gerileyen açlık rakamları, Haziran ayında Mayıs rakamlarına göre 20,50 TL olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı rakamlarındaki gerileme ise Mayıs ayına göre 4,28 TL civarında gerçekleşti. Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması yani açlık sınırı 856,86 lira olarak hesaplanırken, Haziran ayında bu rakam 836,50 liraya geriledi. Yine 4 kişilik bir ailenin asgarî şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar yani yoksulluk sınırı Mayıs ayında 2.395,37 olarak kayıtlara geçerken, yoksullaşma Haziran ayında da düşüşünü sürdürdü ve 2.391,09 lira olarak kayıt altına alındı. TÜİK verilerine göre ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 1,04 ile eğitim grubunda gerçekleşti.

Haziran ayı açlık yoksulluk rakamlarını ve yürürlüğe giren yeni asgarî ücreti değerlendiren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, iyileşen rakamlara rağmen, çalışanların hâlâ aç ve yoksul olduğunu, iyi rakamların ücretlere ve maaşlara bir türlü yansıtılmadığını söyledi. Turbay, “Yeni asgarî ücretin yine sefalet ücreti olarak belirlenmesi, açlık sınırının 230 milyon lira altında kalması utanç vericidir.” dedi.

AHMET TERZİ

07.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Emekliye, 25 lira zam

  Memur da büyümek istiyor

  Çalışanlar aç ve yoksul

  Enflasyon farkı TOKİ'cileri üzdü

  Asgarî ücretle çalışmaya kimse razı olmuyor

  Memura giyim yardımı

  Tarım gelişmeden kalkınma olmaz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.