07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rusya bira reklâmını da yasaklıyor

Rusya’da sonbaharda gündeme gelecek yasa tasarısı doğrultusunda biranın sert alkollü içecek listesine yerleştirileceği ve alkol ile aynı muameleye tâbi tutulacağı belirtildi. Parlamenterler yasa tasarısı ile, diğer alkollü içkiler gibi bira reklamının da kamu alanlarında yasaklanabileceğini kaydettiler.


Srebrenıtsa’ya en büyük anma

AVRUPA'NIN 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşadığı en büyük trajedi olan Srebrenitsa soykırımının 15. yıldönümü anma törenleri hazırlıkları devam ediyor.

Almanya’yı terk eden göçmenler artıyor

ALMANYA'YI terk eden göçmenlerin sayısının arttığı bildirildi.


  Tayland’da OHAL uzatıldı

TAYLAND'DA, hükümet karşıtı kanlı gösteriler dolayısıyla uygulanan olağanüstü hal süresi uzatıldı.


  Somali’de şiddet

SOMALİ'NİN başşehri Mogadişu’da çıkan çatışmalarda 16 kişinin öldüğü bildirildi.


  Molla Ömer yakalandı mı?

TALİBAN lideri Molla Ömer’in yakalandığı ileri sürüldü. İtalyan La Repubblica gazetesinin internet sitesinde çıkan habere göre, Afgan Tolo televizyonu, Molla Ömer’in Pakistan’da yakalandığı iddiasına yer verdi. Haberde, olaya ilişkin ayrıntı verilmedi.


  Gazze’ye gitmek isteyenler artıyor

Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere 31 Mayısta uluslar arası sulardaki kanlı İsrail saldırısına rağmen hazırlıkları süren ikinci filoya katılmak için 9 binden fazla gönüllü başvurdu.


  İran’dan AB’ye şartlı cevap

iran, nükleer konularda müzakere şartlarını içeren mektubu AB’ye iletti. İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, nükleer konularda müzakere talebinde bulunan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a cevap verdi.


  İsrail, yasaklı ve izinli malların listesini açıkladı

İSRAİL hükümetinin, Gazze’ye yardım götüren gemilerden Mavi Marmara’ya düzenlediği ve 9 Türk’ün vefat ettiği operasyon sonrasında dünya ülkelerinden gelen tepkiler üzerine aldığı ablukayı hafifletme kararının ardından, İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze’ye girmesi yasak olan mal ve ürünlerle Gazze’ye girişine izin verilecek inşaat malzemelerine ilişkin listeleri yayımladı.


  Türk ordusu ile ilişkilerimiz devam ediyor

İSRAİL, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Türk Genelkurmay Başkanı ile irtibatlarının sürdüğünü ve diyaloğun bütün seviyelerde devam ettiğini söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.