07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

3 şehit daha

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi jandarma üst bölgesine terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen silâhlı saldırıda 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Çıkan çatışmada ve sonrasında 12 terörist ölü olarak ele geçirildi.


20 FAİLİ MEÇHULDEN YARGILANIYOR

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, Cizre'deki 20 faili meçhul cinayetten tutuklu yargılanan ve hakkında 7 kez müebbet istenen Albay Cemal Temiz

İmralı’da Genelkurmay tasarrufu

Adalet Bakanlığı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yattığı İmralı Adasının güvenliğinin özel timler tarafından sağlandığını bildirdi. Bakanlıktan yapıl


  YÖK, akademisyenleri yurtdışına gönderecek

YÖK, öğretim üyelerini, “bilgi ve deneyimlerini artırmak” amacıyla hem maaşları kesilmeksizin hem de ayrıca “ek maaş” ödeyerek yurtdışına göndermeye hazırlanıyor.


  Disiplin cezası alana ek ödeme yok

ANAYASA Mahkemesi “disiplin cezası alana ek ödemeden kesinti yapılmasının aynı eylem yüzünden 2. kez cezalandırma olmadığını” bildirdi.


  Tuğluk’a 10 yıl hapis istendi

KAPATILAN DTP’nin eski milletvekili Aysel Tuğluk’un, ‘’terör örgütünün propagandasını yapmak’’ suçundan, 2 kez olmak üzere toplam 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


  Balyoz iddianamesi mahkemeye gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Balyoz Planı” iddialarına ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, hazırladığı iddianameyi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.


  “Kafes”te tutuklu kalmadı

‘’Kafes Eylem Planı’’ soruşturmasında Kurmay Albaylar Mücahit Erakyol ve Levent Gülmen ile Kurmay Yarbay Halil Özsaraç’ın tahliye davada tutuklu sanık kalmadı.


  CHP, 2 il yönetimini görevden aldı

CHP’nın Adana ve Hatay il yönetimleri görevden alınarak, yeniden yapılandırma için Adana’da Zeydan Karalar, Hatay’da Yusuf Dağlı görevlendirildi.


  Ahmet Tan CHP’ye katıldı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan, CHP’ye katıldı. CHP TBMM Grubunun başlangıcında Tan’a parti rozetini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taktı.


  Başoğlu: Çin işkencesi tahammül sınırlarını aştı

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ‘’Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uygur Türklerine yaptığı işkencenin, tahammül sınırlarını aştığını’’ belirtti.


  Başbağlar Şehitler İstanbul’da anıldı

5 Temmuz 1993 günü Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde katledilen 33 kişi, İstanbul’da düzenlenen bir programla anıldı.


  TBMM’de nükleer portesto

Sınop ve Mersin’de nükleer santral kurulmasına karşı çıkmak için TBMM’nin ön bahçesinde eylem yapan 58 kişi gözaltına alındı.


  Mimarlar Odası, Mimar Sinan’ı anmıyor

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu, “Mimarlar Odası, Mimar Sinan’ı anmıyor” dedi.


  NYT: Kimin kime daha çok ihtiyacı var?

New York Times gazetesi, Türkiye’nin AB ile ilişkilerini ve son ekonomik gelişmeleri ele aldığı yazısında Türkiye’yi överek, “Şimdi kimin kime daha çok ihtiyacı var?” sorusunu sordu.


  Türkler, AB vatandaşlığına geçmede 2. sırada

AB vatandaşlığına geçen yabancılar arasında ilk sırayı Faslılar, ikinci sırayı Türkler aldı.


  Din kursları kurumsallaşacak

KKTC Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu her yaz baskınlarla gündeme gelen Dinî Bilgiler Kurslarını kurumsallaştırarak bu sıkıntıyı halledeceklerini söyledi. Toplumun her kesiminden destek istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Kurumsallaşmaya doğru çıktığımız bu yolda herkesin bizi anlamasını ve ne yaptığımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.


  İnsan haklarına mutlak riayet

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, Başkentlilerin sorunlarını dinlemek için başlattığı ‘’ Halk Günü’’nde, ‘’Bu buluşmalarda insan haklarına mutlaka riayet edeceğiz.


  Orman işletmesinden “keçi hediyeli” yarışma

KADİRLİ Orman İşletme Müdürlüğünce yangına müdahale ekipleri arasında ‘’keçi hediyeli’’ yarışma düzenlendi.


  Kızılordu Korosu İstiklâl Marşı okudu

49. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahneye çıkan Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Ordusu Akademik Koro ve Dans Topluluğu (Kızılordu Korosu), başarılı performanslarıyla alkış topladı.


  İzmir, UNESCO ekibini ağırlayacak

İZMİR'İN tarihsel ve kültürel zenginliklerini görmek, 8 bin yıllık kültürel miras listesine girmeye değer antik şehirlerini keşfetmek üzere UNESCO’dan 30 kişilik ekip İzmir’e gelecek.


  Gecekonduda oturan Roman kalmayacak

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Romanların daha iyi şartlarda yaşaması için konut yapımına hız verdi.


  Doğu’da, 76 hastane, 245 sağlık ocağı açıldı

SAĞLIK Bakanlığı, 2003-2009 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 76 hastane, 245 sağlık ocağı açarak vatandaşın hizmetine sundu.


  72 yaşındaki kadına kaçak elektrikten hapis cezası

BİTLİS'İN Tatvan ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Fidan Uğur’a, ‘’kaçak elektrik kullanarak evinin önünü aydınlattığı’’ iddiasıyla açılan davada, 23 ay hapis cezası verildi.


  Şimdi ıhlamur toplama ve tefekkür zamanı

Geçen hafta bir grup Yalovalı gençle, ıhlamur toplamaya gittik. Kimi orman sporu yaptı, kimi yüzdü. Ve bu faaliyetlerin sonunda tefekkür ile “Ettahiyyatü lillahi vesselavatü ve tayyibatü…” hakikatini de okuduk.


  Bu köyde 21 yıldır organik sebze meyve üretiliyor

MANİSA’NIN Salihli ilçesi Tekelioğlu Köy’ünde 21 yıldır organik sebze ve meyve yetiştirildiği, köye yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği bildirildi.


  Afrika’ya kadar izlenecekler


  Mekke treni 130 bin hacı taşıyacak

SUUDİ Arabistan’ın Mekke şehrinde yapımı devam eden tren yolu projesinin ilk etabı tamamlandı. Kasım ayında hizmete girecek olan tren, bu hac sezonunda kutsal topraklarda 130 bin hacı taşıyacak.


  Alzheimer’a önceden tesbit yolu açıldı

BİLİM adamları kanda “clusterin” adındaki proteinin düzeyinin yüksekliğiyle Alzheimer hastalığının gelişimi arasında bağlantı tesbit ettiklerini belirterek, bu bulgunun doktorların hastalığın önceden tesbitinin yolunu açabileceğini bildirdi.


  Tuna nehri taştı

ROMANYA’DA aralıksız yağan yağmur dolayısıyla su seviyesi rekor derecede yükselen Tuna Nehri bazı bölgelerde taştı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.