07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2008'in dev rövanşı

Almanya ile İspanya, bugün Dünya Kupası yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

Durban şehrindeki 69 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhida Stadyumu’nda saat 21.30’da başlayacak maçı, Macaristan’dan Viktor Kassai, Gabor Eros ve Tibor Vamos hakem üçlüsü yönetecek. Karşılaşma TRT1'den naklen yayınlanacak. FIFA dünya sıralamasında Almanya 6. sırada, İspanya ise 2. sırada yer alıyor. Almanya teknik direktörü Löw’ün, cezası sebebiyle forma giyemeyecek olan Müller’in yerine orta sahada Toni Kroos’u oynatması bekleniyor. İspanya’da ise del Bosque’nin, 4-4-2 formatına en azından maçın başında sadık kalacağı, Fernonda Torres ile David Villa’yı çift forvet oynatacağı belirtiliyor.

Alman golcü Klose’nin, dünya kupalarında 15 gol atan Ronaldo’nun bu rekorunu egale etmesi için sadece bir gole ihtiyacı bulunuyor.

CASILLAS: FUTBOL TARİHİMİZDEKİ

EN ÖNEMLİ MAÇA ÇIKACAĞIZ

2010 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya ile karşılaşmaya hazırlanan İspanya’nın kalecisi Iker Casillas, ‘’Futbol tarihimizdeki en önemli maça çıkacağız’’ dedi. Casillas, İspanya futbol federasyonunun internet sitesinde yaptığı açıklamasında, bu maçın, 2008’deki Avrupa şampiyonluğundan daha önemli olduğunu belirtti. İspanyolların, 2 yıl önceki şampiyonluktan sonra beklentilerinin arttığını ifade eden Casillas, ‘’İnsanlar, Euro 2008’de ne kadar başarılı olduğumuzu anlatmıyor. Dünya kupasını kazanmaktan bahsediyor’’ diye konuştu. Casillas, Maradona örneğini vererek, eskiden bir kişinin şampiyonluğu kazandırabileceğini, ancak bugün oynanan futbolda takım oyununun öne çıktığını ve başarının buna bağlı olduğunu belirtti.

07.07.2010


 

PLATİNİ’DEN 3 AVRUPALI’YA ÖVGÜ

UEFA Başkanı Michel Platini, Hollanda, Almanya ve İspanya’yı, Dünya Kupası’ndaki başarılarından dolayı övdü.

Hollanda, Almanya ve İspanya’nın, Avrupa’daki gençler turnuvalarının da en başarılı ülkeleri olduğunun altını çizen Platini, bu 3 ülkenin Güney Afrika’da, eğitime yaptıkları yatırımın meyvesini aldıklarını belirtti. Platini, Güney Afrika’daki başarının, mükemmel oyunun getirisi olduğunu, bunda şans faktörü bulunmadığını kaydetti.

07.07.2010


 

Nijerya hükümeti geri adım attı

NİJERYA hükümeti, 2010 Dünya Kupası’nda başarısız olduğu gerekçesiyle milli takımına getirdiği uluslararası müsabakalardan 2 yıl men cezasını geri çekti ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) muhtemel yaptırımlarından kurtuldu.

FIFA’dan yapılan açıklamada, Nijerya hükümetinin, kararın geri çekildiği bilgisini resmen ilettiği ve bu sayede yürürlükteki haklarını koruyabildiği bildirildi. Nijerya hükümetinin, uluslar arası mücadelelerden 2 yıl men kararı, hükümetlerin futbol idaresine karışmasına müsamaha etmeyen FIFA’nın sert yaptırımları düşünmesine yol açmıştı. FIFA’nın, bu çerçevede Nijerya’daki kulüp takımlarına, hakemlerine ve temsilcilerine uluslar arası yasak getirebileceği belirtiliyordu.

07.07.2010


 

Messi’yle kıyaslanmak istemiyorum

Almanya'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, “Die Welt” ve “Berliner Morgenpost” gazetelerinde yayınlanan röportajında, Messi ile mukayese edilmesini çok iddialı bulduğunu belirterek, “Messi, uzun zamandan bu yana dünya klasında bir futbolcu olduğunu ispatladı, dünyanın en iyi futbolcusu oldu ve şampiyonluklar kazandı.

Bunu önce başarmam lâzım. Onunla kıyaslanmak istemiyorum” diye konuştu. Mesut, İspanya’ya karşı oynayacakları maç öncesinde takım içinde havanın iyi olduğunu ifade etti.

07.07.2010


 

Nihat: EURO 2012’nin her maçı final olacak

BEŞİKTAŞ'IN ve A Millî Takım’ın tecrübeli ismi Nihat Kahveci, 3 Eylül’de Kazakistan deplasmanında başlayacak olan 2012 Avrupa Şampiyonası gruplarındaki her maçı final gibi oynamaları gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin 2010 Dünya Kupası’na katılamadığından dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Kahveci, “Türk millî takımının olduğu bir turnuvanın her zaman daha zevkli, daha renkli geçeceği kesin. Ama sonuçta 8 sene gibi uzun bir zaman İspanya’da oynamış biri olarak benim favorim İspanya, son Avrupa şampiyonasının da galibi. Onlar kazanacakmış gibi geliyor Dünya Kupası’nı” dedi. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da değinen ünlü oyuncu, “Gruplar belli oldu ve herkes Türk Millî Takımı’nı tekrar favori olarak gösterdi. Bu Türk Millî Takımı’nın elde ettiği başarılarından dolayıdır. Ama adım adım gitmeliyiz, her maçı final olarak görmeliyiz. Zorlu bir grup, çünkü artık günümüz futbolunda kolay takım diye adlandırılan takımlar kalmadı. Biz de ilk maçtan son maça kadar çok ciddi bir şekilde her maçı final havasında yaşayarak oynamalıyız” dedi.

Ön elemede Rus hakem

BEŞİKTAŞ'IN UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Faroe Adaları’ndan Vikingur takımıyla yapacağı karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonundan Igor Egorov yönetecek. BJK İnönü Stadı’nda 15 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de başlayacak karşılaşmada Egorov’un yardımcılıklarını Vladislav Khodeev ve Andrey Malorodov yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Viacheslav Popov olacak.

07.07.2010


 

En iyi teklif F. Bahçe’den

UZUN zamandan beri transferi gündemde olan CSKA Moskova takımının Hırvat yıldızı Milos Krasic’in menajeri Deyan Yoksimoviç, genç oyuncu için en iyi teklifin Fenerbahçe kulübü tarafından geldiğini söyledi.

Genç oyuncunun Moskova ekibinden yüzde 90 ayrılacağının altını çizen Yoksimoviç, “Krasic için en iyi teklif Fenerbahçe’den geldi. Ayrıca Manchester City’den gelen teklifi de değerlendirmek istiyoruz” dedi. Juventus’un 15 milyon Euro’luk teklifini CSKA yetkilileri az bulduğu için şu an beklemede olduklarını söyleyen Yoksimoviç, Manchester City’den henüz teklif almadıklarını söyledi.

07.07.2010


 

Uğur Boral şoku

YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Fenrebahçe’de Uğur Boral şoku yaşanıyor. Basına kapalı olarak yapılan önceki akşamki idmanda, sol dizinde ağrı hissederek çalışmayı yarıda bırakan Uğur’un menisküsünde yırtık olduğu ve bugün ameliyat edileceği açıklandı.

Uğur Boral’ın ameliyattan sonra en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

PLAY OFF’TA GÜÇLÜ RAKİPLER

FENERBAHÇE'NİN Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turunu geçmesi durumunda, play-off turunda güçlü rakipler bekliyor. Sarı-lacivertlilerin play-off turundaki muhtemel rakiplerinin İngiltere’nin Tottenham, İspanya’nın Sevilla, Almanya’nın Werder Bremen, Hollanda’nın Ajax, Rusya’nın Zenit, İtalya’nın Sampdoria ve Fransa’nın Auxerre takımları olduğu bildirildi.

07.07.2010


 

Cimbom, Keita’yı Katar’a sattı

GALATASARAY'IN yıldız oyuncusu Abdul Kader Keita, Katar’ın Al Sadd takımına transfer oldu.

Galatasaray Kulübü’nün internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncumuz Abdul Kader Keita’nın 8 milyon 150 bin Avro bedelle Katar’ın Al Sadd takımına transfer olması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca oyuncu 200 bin Avro tutarında alacaklarından vazgeçecektir. Abdul Kader Keita’ya bugüne kadar Galatasaray’a vermiş olduğu hizmet için teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.’’

07.07.2010


 

Boğaz’da su sporları şöleni

22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme, Kürek ve Kano Yarışları, 18 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı’nda yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen organizasyon bu yıl Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Anadolu yakasındaki Kanlıca Vapur İskelesi’nden saat 10.00’dan itibaren başlayacak yarışlar, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erecek. Yarışlara, yapılan elemeler sonucunda 750’si yüzücü, 250’si kürekçi ve kanocu olmak üzere toplam bin kişinin katılacağı bildirildi. Ortalama 6,5 kilometre uzunluğundaki parkurda yüzme süresi 2 saat ile sınırlı tutulacak. Yüzme, kürek ve kano olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenecek yarışlar ortalama 50 dakika sürecek. Kürek yarışları saat 10.00’da, kano yarışları saat 10.20’de, halka açık yüzme yarışları da saat 10.30’da başlayacak. Yarışları bitiren herkese sertifika verilecek, ilk 3’e girenler ise ayrıca madalya ve kupa ile ödüllendirilecek.

07.07.2010


 

Sağlam, futbolcuların pestilini çıkardı

BURSASPOR, yeni sezon hazırlıklarını yoğun çalışma temposuyla sürdürüyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri’nde antrenman yapan yeşil-beyazlı takım, kondisyon depoluyor. Isınma çalışmasının ardından kısa süre 5’e 2 pas oynayan futbolcular, ardından 4 dakikada bin metre koşusu yaptı. 8 dakikada 2 bin metre ve 4 dakikada bin metre koşularını defalarca tekrar ettiren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, adeta futbolcuların pestilini çıkardı. Oldukça yorulan futbolcular, koşunun sonunda yığılıp kaldı. Neşeli geçen antrenmanda futbolcular birbirleriyle şakalaştı. Antrenmanda yer alamayan Hüseyin Cimşir ise takımdan ayrı salonda çalıştı.

07.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.