14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mesai baskısı CHP’yi kızdırdı

KP, TMK kapsamında yargılanan çocuklar, Akkuyu’da kurulacak nükleer enerji santrali ile Mâlî Kural tasarıları ve ‘’torba tasarı’’yı yasalaştırmak için ay sonuna kadar Meclisi gecegündüz çalıştırmayı planlıyor.

CHP: BİZ MİLLETVEKİLİYİZ, GECE KUŞU DEĞİLİZ

“Meclis tatil yapmasın” diyen CHP Grup Başkanvekili Anadol, sabaha kadar sadece TBMM ile bar ve pavyonların çalıştığını belirterek, ‘’Biz milletvekiliyiz, Erdoğan’ın marabası, pavyon fedaisi, gece kuşu değiliz’’ dedi.

Meclis’te yeni kavga

AKP’nİn, bazı tasarıların yasalaşan kadar TBMM Genel Kurulu’nun saat 24.00’e kadar çalıştırılması planına CHP’den itiraz geldi. TBMM İçtüzüğünde öngörülen çalışma saatleri çerçevesinde, Meclisin tatile girmeden çalışmasını teklif eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, sabaha kadar sadece TBMM ile bar ve pavyonların çalıştığını söyledi.

AKP’nin Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yargılanan çocuklar, Akkuyu’da kurulacak nükleer enerji santraline ilişkin tasarılar ile Malî Kural Tasarısı ve ‘’torba tasarı’’ yasalaşana kadar Meclisi çalıştırmayı önerdi. Öneriye göre, TBMM Genel Kurulu bu ayın sonuna kadar çalışacak. AKP, bu süre içerisinde, tasarılanan bitirilmesini planlanıyor.

Genel Kurulun, yarın, görüşmeleri yarım kalan bazı üniversitelerin kurulmasına ilişkin tasarı, bugün TMK kapsamında yargılanan çocuklara ilişkin tasarı, yarın ise Mali Kural, daha sonra da nükleer enerjiye ilişkin tasarılar üzerindeki görüşmelerinin bitimine kadar çalışması öngörülüyor. Gelecek hafta ise ‘’Torba tasarı’’ ile gündemin ön sıralarında yer alacak düzenlemelerin görüşülmesi ve TBMM Genel Kurulu’nun saat 24.00’e kadar çalıştırılması düşünülüyor.

BARLARIN, PAVYONLARIN VE

TBMM’NİN ÇALIŞMA SAATLERİ AYNI

AKP’nin önerisine CHP’den itira geldi. CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi, TBMM’nin çalışma programına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Anadol, parlamentonun nasıl çalışacağını TBMM İçtüzüğünün belirlediğini, içtüzüğün, parlamentonun çalışma düzeninin Anayasası olduğunu ifade etti. Anayasa ve içtüzüğe göre, aksi karar alınmadıkça Meclisin 1 Temmuz’da tatile girip, 1 Ekim’de yeniden açıldığını hatırlatan Anadol, Parlamentonun Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanarak, saat 19.00’a kadar çalıştığına işaret etti. Anadol, çok olağanüstü bir durumda, yılda 3-5 kez Meclisin gerekirse sabahlara kadar da çalışabileceğini söyledi.

Saat 13.00’de başlayan Meclisin, sabah saat 04.00’e kadar çalışmaya devam ettiğini dile getiren Anadol, şöyle konuştu: ‘’Saat 03.00’te, 04.00’te iki kurum çalışıyor; biri TBMM, diğeri bar ve pavyonlar. Biz milletvekiliyiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın marabası, pavyon fedaisi, gece kuşu değiliz. Sayın Başbakan ortadan kayboldu, yurt içinde mi, yurt dışında mı, mavi yolculukta mı, inzivaya mı çekildi, bilen yok. Ondan sonra da ‘bitinceye kadar çalışacaksınız...’ Sen demokratik bir ülkenin Başbakanı mısın yoksa piramitlerde işçi çalıştıran firavun musun?’’

14.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SP’de kongre tartışması

  SİVİL TOPLUM, GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK

  LYS sonuçları yarın açıklanıyor

  “Tam Gün”de karar günü

  Teröristler, Tunceli'de bir kişiyi kaçırdı

  THY, haftada 4 gün Gana’ya uçacak

  Dink: Farklılıklara rağmen kardeşliğimizi sürdüreceğiz

  İBB işçileri, grev kararını belediye binasına astı

  Cezaevleri doldu taştı

  Kamyonlar çarpıştı: 3 ölü

  Bakana saldıran kişi serbest

  Mesai baskısı CHP’yi kızdırdı

  Aktif dış politika AB için de sergilensin

  Cindoruk: Yol kazasında 8’de 8 kusurlu olan iktidar

  MHP ve BDP’ye eleştiri

  Bahçeli: Hayır oyu vereceğiz

  Pehlivan AKP’ye, İçli CHP’ye katıldı

  Diyanet’e 17 bin 774 kadro

  Liderler turu başladı

  İslâm dünyası gençleri birleşiyor

  Beykoz Çayır Festivali başladı

  Tır şoförleri yemekten zehirlendi

  Sağlık çalışanları YÖK’e 3 bin dilekçe verdi

  Çocuklar tatilde Kur’ân öğreniyor

  Siirt’e tarifel uçuşlar başladı

  BİR MİLYAR İNSAN AÇ

  IBM, dünyayı tuz zerresine sığdırdı

  Bunamaya karşı ceviz

  Türkiye, kira geliri en cazip ülke

  Meksika Körfezi’ne BP’den geçici çözüm

  Türkler nanoteknolojiyi uzaya çıkarıyor

  Sigara yasağında büyük ceza

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.