14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İslâm dünyası gençleri birleşiyor

İslÂm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Uluslararası Gençlik Buluşmalarının dördüncüsünü düzenledi.

Dünyanın pek çok ülkesinden 150’ye yakın gencin katıldığı organizasyonda “İslâm Medeniyeti” konusu işlendi. “Maalesef salgın ve bulaşıcı bir illet gibi Batı’dan tüm İslâm dünyasına yayılan maneviyatsızlık ve dünyevileşme hastalığı gençlerimizi ve dolayısıyla aileleri ve toplumu kıskıvrak yakalamakta ve adeta eritmektedir” diyen Sadıkoğlu, iyi yetişmiş Müslüman bir gencin, imanının gereği sahip olduğu güzel seciyeleri ile dinine, vatanına, milletine hayır getireceğinin altını çizdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu Başkanı ve Filistin Platformu Başkanı Erol Yarar, ise gençlik döneminin sıkıntılı geçtiğini belirterek “Biz Üniversitede silâhların atıldığı, kardeşin kardeşi vurduğu zamanlarda büyüdük. Bizim yaşadığımız dönemde her gün gençler ölüyordu. O günler geride kaldı. Bu gibi toplantılar bizim o zamanki hayallerimizdi, dualarımızdı Allah’a hamd ediyorum ki bu niyazlar gerçek olmaya başladı” dedi.

ÖLENLER OLMASA

FİLİSTİN UNUTULUR

Büyük zulümler ve ölümlerle İslâm dünyasının kendine gelmeye çalıştığını kaydeden Yarar, “Filistin hür olsa dünyanın her derdi hallolacakmış zannediyoruz. Bizim uğradığımız en büyük işgal, gönüllerimizin işgalidir. İslâm toplumunun her yeri, en özgür insanların gönülleri dahi, büyük bir saldırı ve işgal altındadır. Bu işgali göremezsek, idrak edemezsek bunun çözümü noktasında birlik ve beraberlik içinde olmazsak, bizler çok basit şekilde mutlu edilebilen insanlar haline geliriz.” şeklinde konuştu.

Dünyada Filistin meselesinin ölümler olduğu zaman akla geldiğini belirten Erol Yarar, Filistin’de ölen olmasa kimsenin onları hatırlamayacağını dile getirdi. İslâm âleminin yıllarca bir lokma bir hırka denerek yanlış anlayışlarla yönlendirilip, tembelliğe teşvik edildiğini aktaran MÜSİAD Kurucu Başkanı Yarar, 1,5 milyar İslâm âleminin, Almanya kadar iktisadî güce sahip olmadığını söyledi. İslâm dünyasının yanlış fikirlerden kurtulması gerektiğine dikkati çeken Erol Yarar, aksi takdirde her zaman Batıya muhtaç, himmete muhtaç, yönlendirilmeye muhtaç olunacağını sözlerine ekledi.

Dünyanın pek çok ülkesinden 18-25 yaş arası çok sayıda gencin katıldığı 4. Uluslararası Gençlik Buluşması, 18 Temmuz tarihine kadar sürecek. Toplam 45 ülkeden 185 üyesi bulunan İDSB, biri Türkiye’de olmak üzere yılda iki kez gençlik buluşması organize ediyor. İslâm dünyasının genç sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren bu buluşmada ‘’İslâm Medeniyeti’’ konusu tartışıldı. Program kapsamında ‘’Grup Yürüyüş’’ adlı müzik topluluğu da konser verdi.

GENÇLİĞE DOĞRU ŞUUR VERİLMELİ

İstanbul Ali Emiri Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan Uluslararası Gençlik Buluşması, biri Türkiye’de olmak üzere yılda iki defa tertip ediliyor. Çeşitli konuşmacıların yer aldığı program, Türkiye Kur'ân-ı Kerim okuma birincisi Abdullah Demir’in Kur'ân tilâveti ile başladı. Ardından konuşma yapan İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, “İDSB Gençlik Buluşmaları gittikçe kurumsallaşıyor, çapı ve derinliği her geçen sene daha da artıyor. Bu buluşmalarla İslâm dünyasının genç liderleri, aktivistleri, entelektüelleri bir araya geliyorlar. Birlik ve beraberlik şuurunu özümsüyorlar. Tecrübelerini paylaşıyorlar. Büyük bir şevk ve motivasyonla hizmetlerine devam ediyorlar” şeklinde konuştu. İslâm dünyasının küreselleşme ve batı hegemonyası altında pek çok felâketle maruz kaldığını vurgulayan Sadıkoğlu, genç nüfusa doğru şuur verildiği takdirde, İslâm dünyasının muhteşem bir geleceği olacağına dikkati çekti.

ELİF NUR KURTOĞLU

14.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SP’de kongre tartışması

  SİVİL TOPLUM, GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK

  LYS sonuçları yarın açıklanıyor

  “Tam Gün”de karar günü

  Teröristler, Tunceli'de bir kişiyi kaçırdı

  THY, haftada 4 gün Gana’ya uçacak

  Dink: Farklılıklara rağmen kardeşliğimizi sürdüreceğiz

  İBB işçileri, grev kararını belediye binasına astı

  Cezaevleri doldu taştı

  Kamyonlar çarpıştı: 3 ölü

  Bakana saldıran kişi serbest

  Mesai baskısı CHP’yi kızdırdı

  Aktif dış politika AB için de sergilensin

  Cindoruk: Yol kazasında 8’de 8 kusurlu olan iktidar

  MHP ve BDP’ye eleştiri

  Bahçeli: Hayır oyu vereceğiz

  Pehlivan AKP’ye, İçli CHP’ye katıldı

  Diyanet’e 17 bin 774 kadro

  Liderler turu başladı

  İslâm dünyası gençleri birleşiyor

  Beykoz Çayır Festivali başladı

  Tır şoförleri yemekten zehirlendi

  Sağlık çalışanları YÖK’e 3 bin dilekçe verdi

  Çocuklar tatilde Kur’ân öğreniyor

  Siirt’e tarifel uçuşlar başladı

  BİR MİLYAR İNSAN AÇ

  IBM, dünyayı tuz zerresine sığdırdı

  Bunamaya karşı ceviz

  Türkiye, kira geliri en cazip ülke

  Meksika Körfezi’ne BP’den geçici çözüm

  Türkler nanoteknolojiyi uzaya çıkarıyor

  Sigara yasağında büyük ceza

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.