19 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ABLUKAYI DAHA DA GEVŞET

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsrail’in Gazze Şeridine uyguladığı ablukayı daha fazla yumuşatmasını istedi. Ashton, İsrail ablukasına ilişkin olarak, “AB’nin tutumu oldukça nettir. Halkın özgürce seyahat edebildiğini, malların Gazze’ye sadece girebildiğini değil, aynı zamanda Gazze’den çıkabildiğini de görmek istiyoruz” dedi.

Gazze’ye daha fazla özgürlük verilmeli

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı daha fazla yumuşatmasını istedi. Batı Şeria’dan Gazze Şeridi’ne geçen Ashton, yerel girişimcilerle bir araya geldi. Bu temaslarında, İsrail’in bir süre önce ablukayı yumuşatmasının olumlu etkileri olup olmadığını inceleyen Ashton, Gazzeli girişimcilere, “AB’nin, Gazze’nin kendi ekonomik geleceğine sahip olmasına önem verdiğini” belirtti. Ashton, İsrail ablukasına ilişkin olarak, “AB’nin tutumu oldukça nettir. Halkın özgürce seyahat edebildiğini, malların sadece Gazze’ye girebildiğini değil, aynı zamanda Gazze’den çıkabildiğini görmek istiyoruz” dedi.

Ashton, Gazze’de bir ilâç fabrikası ile bir beton tesisini ziyaret etti. 2009’daki İsrail saldırısıyla tahrip edilen ilâç fabrikası, abluka sebebiyle tamamen çalışamaz hale gelmişti. Fabrika yetkilileri Ashton’a, İsrail’in ablukayı yumuşatmasından sonra yarı kapasiteyle üretime geçtiklerini, abluka öncesinde Batı Şeria’ya da ilâç gönderebilirken, bugün bunu yapamadıklarını söylediler. Yetkililer, ablukanın yumuşatılmasının bölgedeki üretim tesisleri ve dükkânların ancak bir bölümünün faaliyete geçmesine imkân sağlayacağını belirtti.

İsrail, malların Gazze’den çıkışına izin vermiyor. Mal girişi listesini genişletmiş olmasına karşın, sınırlamalarını sürdürüyor. Güvenlik gerekçesiyle, Gazzelilerin büyük bölümünün bölgeden giriş çıkışına da izin vermiyor, sınır geçişlerini tamamen açamayacağını savunuyor. İsrail’in ablukayı yumuşatmış olması, bölgenin ekonomisinin iyileşmesine de yardımcı olmuyor. Hayatî derecede önemli inşaat malzemesinin girişine izin verilmezken, 2009’daki bombardımanında tahrip edilen binaların onarılmasını sağlayacak inşaat malzemesinin girişine, bunların Hamas tarafından askerî amaçlı kullanılacağı gerekçesiyle engel oluyor.

19.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mecliste ‘tatil’ mesaisi

  Öğretmen adaylarına KPSS kaldırılıyor

  Kapıkule’de gurbetçi yoğunluğu

  Çiftçi desteklensin, et fiyatları düşsün

  Osmanoğlu’na mevlid

  Özdemir’in koltuğuna Çatalkaya atandı

  Tercan’da polis ekibine saldırı

  Terörün zararları tazmin ediliyor

  Erdoğan, nikâhta yine 3 çocuk istedi

  AKP’li başkan silahlı saldırı sonucu öldü

  CAMİLERDE RAMAZAN HAZIRLIĞI

  Ortaöğretimde tercih maratonu

  Havalar ısındı, yangınlar arttı

  Fabrika yangını tren seferlerini aksattı

  Gemlik İHL’ye eğitim camii

  “Çocuk’’ yüzünden kavga: 2 ölü, 12 yaralı

  Vagonlar raydan çıktı tren seferleri aksadı

  Anadolu’nun yemekleri Beykoz Çayırı’nda yarıştı

  ABLUKAYI DAHA DA GEVŞET

  İsrail, bedel ödemeli

  Alaçam Yeni Asya,Bafra yollarında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.