21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Trafikte hız kazaları artıyor

Yurt genelinde geçen yılın yaz aylarında gerçekleşen trafik kazalarında 930 kişi öldü, 50 bin 652 kişi yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam toplam 27 bin 62 trafik kazası meydana geldi. Söz konusu kazalarda 930 kişi ölürken, 50 bin 562 kişi ise yaralandı.

9 bin 488 kaza ile en fazla trafik kazası Temmuz ayında meydana geldi. Bu kazalarda 339 kişi ölürken 18 bin 433 kişi yaralı kurtuldu.

Kazaların oluş sebepleri arasında, ‘’Araçların hızını aracın yük ve teknik özelliklerine göre görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak’’ yüzde 17,5 oranla ilk sırada yer aldı.

‘’Araçların hızını kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitleri ve hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken ve yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak’’ yüzde 14,7 oranla ikinci kaza sebebi olarak belirlendi.

Bu sebepleri yüzde 13,2 ile ‘’kavşak, geçit veya kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak’’, yüzde 12,4 ile ‘’doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymamak’’, yüzde 8,9 ile ‘’arkadan çarpma’’ takip etti.

Geçen yıl ve bu yılın Mayıs aylarında meydana gelen kazalar karşılaştırıldığında, ölümlü kaza sayısında yüzde 13,2, ölü sayısında ise yüzde 7,5 oranında azalma kaydedildi. Buna karşın yaralanmalı kaza sayısı yüzde 3,8, yaralı sayısı ise yüzde 2,4 oranında arttı. Buna göre, 2009 yılının Mayıs ayında 182 ölümlü kaza gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde 158 kaza meydana geldi. Geçen yılki kazalarda 226 kişi, bu yıl ise 209 kişi öldü.

HAYAT KURTARAN TAVSİYELER

Yaz aylarında nem oranı ve aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenen sürücülerin birçok kural ihlâli yaptığını ifade eden yetkililer, sürücülere özellikle 12.00-16.00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaları, eğer şehirler arası yolculuklara çıkmak zorunlu ise kendi araçları yerine otobüs, tren, uçak, gemi ve feribot gibi toplu taşım araçlarını kullanmalarını tavsiye etti.Yetkililer, mutlaka kendi araçlarıyla yola çıkması gereken sürücülere ise şu tavsiyelerde bulundu:Aracın yazlık (başta fren, far olmak üzere bütün aksamlarının) bakımları yaptırılmalı, Yola çıkmadan önce yeterince dinlenilmeli, Bilhassa 04.00-06.00 saatleri arasında gün doğarken doğu istikametine araç kullanan sürücüler, belirtilen zaman diliminde sıklıkla mola vermeli,Taşıt trafiğinin yoğunluğu dikkate alınarak, yoğunluk taşımayan alternatif yollar ve güzergâhlar tercih edilmeli, gidilecek yol hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi toplanıp, yol güzergâhı ve tahmini varış zamanı mutlaka yakınlara bildirilmeli, Yolculuklar esnasında kısa aralıklarla (100 kilometrede bir) molalar verilmeli, molalarda eller ve yüz yıkanmalı, bol sıvı alınmalı, Gözlerin güneşten etkilenmesini önlemek için araç içi ve güneşlikler uygun şekilde ayarlanmalı ve mümkünse ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu özellikte bir gözlük kullanılmalı, Uzun mesafeli yolculuklara tek başına çıkılmamalı, direksiyon başında iken dikkati dağıtmayacak şekilde arabadakilerle konuşulmalı,Yeterli sürücülük deneyimine sahip olunmalı, araca ve sürücülük becerisine güvenip gereksiz riskler alınmamalı.’’

21.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafikte hız kazaları artıyor

  Üniversite ‘balık adam’ yetiştirecek

  Yön tabelâsını hedef yaptı, çocukları vurdu

  Karbondioksit salınımında iyi durumdayız

  Endonezyalı gelin Müslüman oldu

  Gurbetçiler ödüllendirilecek

  Evin balkonu çöktü: 3 yaralı

  Balyoz’da şok iddialar

  Çiçek: Kıbrıs’ı AB’ye tercih ederiz

  Yalova’nın kurtuluşu siyaset üstü kutlandı

  Türkiye karşıtı lobiler iyi çalışmışlar

  Van'da iki ayrı noktada patlama

  Askerî araç devrildi: 7 yaralı

  Dokunulmazlık dosyası 672’ye ulaştı

  29 zanlıdan 14’ü tutuklandı

  Mahkeme Erdoğan’ın telefonunu istedi

  Partiler kozlarını Twitter’da paylaşıyor

  8 bin röntgenci radyasyona mahkûm

  "Yaşam Koçu Projesi" suç oranını azalttı

  STK’lar: Silâhlar sussun

  YETER ARTIK

  İşsizlik çözülmeden terör bitmez

  4. kattan düştü, birşey olmadı

  Zaman ihtiyarladıkça Kur’ân gençleşiyor

  Geleneksel Gölcük pikniği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.