21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YETER ARTIK

Üç yıl önceki bir operasyon sırasında MİT'in tesbit ve kaydettiği bir görüşmede teröristler için “Bizim adamlarımız” diyen bir üsteğmenin “Çok zayiat veriyoruz, ya koordinatları değiştirin veya Heron'ları düşürün” talebini, konuştuğu yarbayın “Çaresine bakarız” diye cevapladığı iddiasıyla ilgili tartışmalara üst düzey bir komutanın da adı karışırken, Genelkurmay'da açıldığı söylenen soruşturmanın üç yıldır niye sonuçlanmadığı sorgulanıyor.

HÜKÜMET NEDEN SUSKUN?

Günlerce süren bir sessizlikten sonra Genelkurmay kaynaklarına atfen yapılan açıklamada, dosyanın yetki uyuşmazlığı gerekçesiyle askerî mahkemeler arasında gidip geldiği ve bu yüzden sürüncemede kaldığı mesajı verilirken, konuyla ilgili olarak, Millî Savunma Bakanının, olaydan haberdar oldukları, ama konu yargıda olduğu için takipçisi olmadıkları yönündeki açıklaması dışında hükümetin suskun tavır sergilemesi dikkat çekiyor.

AÇILIM NİÇİN İLERLEMİYOR?

Bu arada, bir sene önce, terörü bitirip kardeşlik ve huzuru tesis etmek amacıyla başlatıldığı açıklanan demokratik açılım projesinde, aradan geçen zaman zarfında kayda değer hiçbir adımın atılamamış olması, giderek artan bir yoğunlukla eleştiriliyor. Hükümet bunun sorumluluğunu muhalefete yıkmaya çalışırken, muhalefetin tavrıyla ortaya çıkan kısır çekişme tablosu, çözüm bekleyen ve huzur isteyen kamuoyundaki tepkileri arttırıyor.

ÇUKURCA’DA 6 ŞEHİT DAHA

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesi Hantepe Karakolunda gece saatlerinde bir grup PKK'lı, askerî birliğe uzun namlulu silâhlarla taciz ateşi açtı. Taciz ateşine askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada 6 asker şehit düşerken, 15 asker yaralandı, bir terörist öldürüldü ve bölgeye takviye birlikler gönderildi. Van'da da bir asker şehit oldu.

Bu acı artık yeter

HakkÂrı’nın Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemeye göre 6 asker şehit oldu. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyeleri, Kayseri’den gelen birliğin bulunduğu Kavuşak köyü Hantepe mevkiinde konuşlu askeri birliğe saldırdı. Saldırıya karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, bazı askerler yaralandı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Hakkâri’den çok sayıda özel eğitimli komandonun bölgeye gönderildiği belirtilirken Hakkâri şehir merkezinde ise hem helikopter hem de ambulans hareketliliği yaşandı. Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Türkiye’nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu’nda önceki gece saatlerinde bir grup PKK’lının askeri birliğe uzun namlulu silâhlarla taciz ateşi açtıkları belirtildi. Taciz ateşine askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtilirken bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi. Daha önce Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde askerî birliğe düzenlenen saldırıda 11 asker şehit olmuştu.

21.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafikte hız kazaları artıyor

  Üniversite ‘balık adam’ yetiştirecek

  Yön tabelâsını hedef yaptı, çocukları vurdu

  Karbondioksit salınımında iyi durumdayız

  Endonezyalı gelin Müslüman oldu

  Gurbetçiler ödüllendirilecek

  Evin balkonu çöktü: 3 yaralı

  Balyoz’da şok iddialar

  Çiçek: Kıbrıs’ı AB’ye tercih ederiz

  Yalova’nın kurtuluşu siyaset üstü kutlandı

  Türkiye karşıtı lobiler iyi çalışmışlar

  Van'da iki ayrı noktada patlama

  Askerî araç devrildi: 7 yaralı

  Dokunulmazlık dosyası 672’ye ulaştı

  29 zanlıdan 14’ü tutuklandı

  Mahkeme Erdoğan’ın telefonunu istedi

  Partiler kozlarını Twitter’da paylaşıyor

  8 bin röntgenci radyasyona mahkûm

  "Yaşam Koçu Projesi" suç oranını azalttı

  STK’lar: Silâhlar sussun

  YETER ARTIK

  İşsizlik çözülmeden terör bitmez

  4. kattan düştü, birşey olmadı

  Zaman ihtiyarladıkça Kur’ân gençleşiyor

  Geleneksel Gölcük pikniği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.