23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

İran’da tiryakilere yeni kısıtlamalar

İran, sigaraya karşı yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

İtalyan Adnkronos haber ajansının Iran Daily gazetesine dayanarak verdiği habere göre, sigara kullananlar, artık üst düzey hükümet görevlerine getirilmeyecek. Hükümet tarafından onaylanan yönetmelik, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın imzasının ardından yürürlüğe girecek. Düzenlemenin, yasama ve yargı organlarını kapsayıp kapsamayacağı ise henüz bilinmiyor.

23.07.2010


İçme sularına nano temizlik

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Kimya Bölümü araştırmacıları, şehir şebeke sularındaki miktarı tartışma konusu olan arsenik kirliliğinin çözümü için dünya genelinde ilk olan nanoteknolojik bir yöntem geliştirdi.

Yeni yöntemde, bir saç telinin binde biri boyutundaki nano partiküller, moleküler baskılama isimli teknikle, sulardaki ağır metalleri toplayarak dibe çökertiyor ve yeniden suya karışmasını engelliyor. Türk araştırmacıların çalışması, doktora tezi olarak literatüre de geçti.

23.07.2010


AİLE HEKİMLERİ, MAHKEMEDE HAK ARIYOR

Türk Sağlık-Sen, aile hekimliğinde görev yapan çalışanların eski kadrolarına dönmelerini engelleyen düzenlemenin iptali için dâvâ açtı.

Dâvâ dilekçesinde, Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkındaki Kanun’da aile hekimliğinde görev alacak personelin kadrosu ile ilişkisinin devam ettiği ve sözleşmeli personelin aile hekimliğinden ayrılıp eski kurumlarındaki boş pozisyonlara öncelikle atanacaklarının hüküm altına alındığı hatırlatıldı. Yeni getirilen düzenlemenin aile hekimleri ve aile hekimleri ile çalışan sağlık personelinin mağduriyetine yol açacağından iptal edilmesi istendi.

23.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.