23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yollar buza dayanıklı ve uzun ömürlü olacak

Ankara’nIn ana arterleri ve caddeleri, yeni bir sistemle asfaltlanmaya başlandı. Üç katman halinde ve bazalt özellikli olacak yeni asfalt sayesinde, Başkent bulvar ve caddeleri buzlanmayacak ve uzun ömürlü olacak.


Saatte bin 609 km. yapacak

DünyanIn en hızlı aracını geliştirme hedefiyle yola çıkan İngiliz mühendis ekibi, sivri bir kaleme benzeyen Bloodhound adlı süpersonik otomobili tanıt

Elektrik yoksa güneş var

Dünya genelinde az sayıda ülkede yaygın olan tabiî enerjiden faydalanma oranı, Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı.


  TERÖRLE “KÖSTEBEK”LER MÜCADELE EDECEK

Sınır bölgelerindeki terörist sızmalar ile bölgedeki birlik ve karakolların güvenliği için ‘’köstebek’’ olarak adlandırılan uzaktan algılama sistemleri kullanılacak. Sistem, sınır boyları, askerî tesis ve karakolların çevresi ile birliklerin geçici konuşlanma bölgelerine çok kolay ve hızlı kurularak, terörist unsurların her türlü sızma, saldırı ve sabotaj tehditleri uzak mesafeden önceden haber alınabilecek. Bu arada sisteme entegre kameralar sayesinde kaydedilen fotoğraf ve video görüntüleri, alarm durumlarında komuta merkezine aktarılacak.


  3 bin çocuk şimdilik kurtuluyor

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, ‘’taş atan çocuklar’’la ilgili düzenlemeleri içeren yasadan, 3 binin üzerinde çocuğun yararlanacağını söyledi. Ama sorunun sadece bu yasayla çözümü mümkün değil.


  Ergenekon savcılarına tazminat dâvâsı

Ergenekon soruşturması kapsamında 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, M. Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında 30 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı.


  O maddedeğişse iyi olur

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TSK İç Hizmet Kanununun ‘’Silâhlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır’’ hükmünü içeren 35. maddesinin değiştirilmesinin iyi olacağını belirterek, ‘’Şu ana kadar değiştirilmemiş olmasını da bir eksiklik olarak görürüm’’ dedi.


  '12 Eylül Anayasası tümden çöpe atılmalı'

Devrimcİ 78’liler Federasyonu, gelinen süreçte 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı’nın isimlerinin anılması dolayısıyla politikacıları eleştirdi.


  İnternet kafeler denetlendi

Alaçam İlçe Emniyet Amirliğine bağlı çocuk büro ve polis büro amirliği görevlileri Alaçam’da bulunan internet cafeler genel asayiş ve güvenlik yönünden denetlendi.


  Afet Kaçış Yolu’nda çalışmalar sürüyor

Kocaelı Büyükşehir Belediyesi’nin, tehlikeli ve patlayıcı madde üretim ve rafineri tesislerinin bulunduğu Körfez Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların muhtemel deprem, tabiî afet ve yangın gibi sebeplerle en kısa sürede tahliye edilebilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.


  PKK, referandumu baltalamak istiyor

Türkıye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun, kritik 12 Eylül referandumu öncesi bazı güçlerin, PKK’yı kullanarak ülkeyi karıştırmak istediklerini belirtti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gebze Şube Başkanı İhsan Duyar da PKK’nın Türkiye’nin her kritik süreci öncesinde terörü arttırarak, ülke üzerinde oyun oynadığını ifade ederek vatandaşları sağduyuya dâvet etti.


  RTÜK: IPTV ön denetim içermiyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, IPTV Yayın ve İzin Yönetmeliğinin ön denetim içermediği belirtildi. Açıklamada, Resmî Gazete’de yayımlanan IPTV Yayın Lisans ve İzin Yönetmeliği ile ilgili basın ve yayın organlarında bazı haberlerin yer aldığı ifade edildi. Yönetmelikle yayıncı kuruluşların IPTV yayın lisans ve izni almak için yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ile IPTV yayın lisans ve izni verilme esas ve usullerinin belirlendiğinin aktarıldığı açıklamada, bu kapsamda, IPTV platform işletmecilerinin RTÜK tarafından uygun bulunmayan isteğe bağlı yayın hizmetlerini program kataloğundan çıkarmakla ve isteğe bağlı yayınlar için program kataloglarını Üst Kurula bildirmekle de yükümlü olduğu belirtildi.


  CHP, yine Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

CHP, iki yasanın bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.


  Şehit başkomiserin elbiselerini çaldılar

Ankara’dakı bir olayda şehit olan Başkomiser Erkan Ataman’ın annesinin Keçiören’deki evine giren kişi ya da kişiler, hatıra olarak saklanan şehidin elbiselerini çaldı.


  Ankara Emniyet Müdürü Çatalkaya göreve başladı

Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Zeki Çatalkaya görevine başladı.Çatalkaya, Bursa’da toprağa verilen Şehit Komando Onbaşı Hakan Yutkun için düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra dün Ankara’ya geldi. Dün sabah Ankara Emniyet Müdürlüğündeki görevine başlayan Zeki Çatalkaya, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle biraraya geldi.


  Bayraklar değiştiriliyor

Vatan İçin Can Verenler Derneği, Kırıkkale Belediyesi’nin desteğiyle şehitlerin mezarı başındaki eskiyen Türk Bayraklarını değiştiriyor. Kırıkkale Belediyesi’nden temin ettiği bayrakları Şehit mezarlarının başına asan Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, şehitler için omuzlar değil, başların feda olacağını söyledi.


  Evren’in hakları geri alınsın

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in, Cumhurbaşkanlığından kaynaklanan bütün haklarının geri alınması için kanun teklifi verdi. Halis’in, TBMM Başkanlığına sunduğu teklifin gerekçesinde, 12 Eylül 1980 darbesinin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak tarihin sayfalarına geçtiği, ancak bu darbeyi yapanların yargılanmadıkları, devlet imkânlarından fazlasıyla yararlandığı ve imtiyazlı bir halde hayatlarını sürdürdüğü belirtildi. Darbecilerin, anayasaya koydukları geçici 15. madde ile kendilerini korudukları kaydedilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: ‘’Darbe suçunun bir numaralı sanığı olarak yargılanması gereken Kenan Evren, çıkardığı darbe anayasasının olanaklarıyla Cumhurbaşkanı olmuştur.


  İsrail ile ilişkiler yavaş yavaş düzelmeye başladı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İsrail’le Türkiye arasındaki ilişkilerin yavaş yavaş düzelmeye başladığını söyledi.


  İşçi Partisi'nden YSK'ya başvuru

İŞÇİ Partisi, seçmen kütükleri ve seçim sonuçlarının bilgisayar ortamında birleştirilmesinin seçimleri şaibeli hale getirdiği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.


  Sağlıkta bölgesel yapılanma dönemi

Sağlık Bakanlığı, bölge merkezli yapılanmaya giderek, sağlık hizmet sunumu ve planlama sı bakımından 29 bölgeye ayırdı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.