26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

'Beyaz altın'ın hasadı başladı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde en kalitelisi yetişen ve Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen sarımsağın hasadı başladı.

Türkiye’nin yüzde 25’lik sarımsak ihtiyacını karşılayan Taşköprü’de geçen yıl 20 bin ton civarında sarımsak elde edilmesine rağmen bu yıl ki sarımsak üretiminin 18 bin ton civarında olmasının beklendiği açıklandı. Sarımsak borsasının bulunmaması dolayısıyla yıllar itibariyle fiyatların farklılık gösterdiği sarımsak, geçen yıl sezona 3,5 liradan kapatmıştı. Hasadı yaklaşık 3 hafta süren sarımsağın tarlada 10 gün kadar kuruması için durması gerekiyor. Taşköprü sarımsağının kuruduktan sonra pazardaki yerini alması bekleniyor.

Taşköprü Ağcıkişi Mahallesi üreticilerinden İzzet Kartal, geçen yıl sarımsağın üreticinin alın terini tam anlamıyla korumadığını bu yılki aşırı yağışların da sarımsağı gelişim ve kalitesi bakımından olumsuz yönde etkilendiğini fakat tek temennilerinin bu yıl oldukça zahmetli bir iş olan sarımsaktan emeklerinin karşılığını alabilmek olduğunu ifade etti.

Babası Ağcıkişi Mahallesi üreticilerinden Hüseyin Kartal da Taşköprü sarımsağının Şubat sonu Mart başında dikildiğini Nisan-Mayıs aylarındaki sulama evrelerinin ardından Temmuz ortalarında da hasadının yapıldığını kaydetti. Yaz tatillerinde memleketine gelerek sarımsak hasadında ailesini yalnız bırakmadığını kaydeden Kartal, ‘’Ümit ediyorum sarımsağa ümit bağlayan üreticiler alın terinin karşılığını alır’’ temennisinde bulundu.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yurtdışı yatırımları 17 milyar doları geçti

  'Beyaz altın'ın hasadı başladı

  Vardan: ABD devâsa bir pazar

  Altın çilek umut oldu

  Hazır yemekte Ramazan kaygısı

  İstanbul’a yabancı yatırımcı ilgisi

  Doğu Akdeniz, Suriye ile yeni ufuklara açılıyor

  Kayıtdışı istihdam artıyor

  Markalaşma hız kesmedi

  MTV’de son hafta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.