26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

Türk doktorlar Tanzanya’da

Ege Sağlık Derneği’nin öncülüğünde Başbakanlığa bağlı TİKA’nın katkılarıyla Tanzanya’ya 3. kez sağlık hizmeti götürecek 20 Türk doktor Tanzanya’ya ulaştı.

İstanbul’dan bu ülkeye hareket eden Ege Sağlık Derneği’ne üye 20 doktorun bir grubu THY ile, bir bölümüyse Etiyopya aktarmalı olarak yaklaşık 10 saat süren yolculuğun ardından Tanzanya’ya ulaştı. Tanzanya’ya bağlı özerk ada Zanzibar Uluslararası Havalimanı’na gelen Türk doktorları, daha önce Türkiye’de okumuş doktorlar karşıladı. Ege Sağlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Metin Akdağ, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Tanzanya’ya ulaştıklarını, bu ülkede sağlık çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Yanlarında getirdikleri yaklaşık 3500 cibinliği köylerdeki vatandaşlara dağıtacaklarını ve sıtma hastalığından ölümleri azaltmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, doktorların bir grubunun Zanzibar’da, diğer grubunun ise Darüsselam’daki hastanelerde hastalara bakacağını ifade etti. Türkiye’den bu ülkeye yaklaşık 1 ton ilâç da getirdiklerini söyleyen Akdağ, ‘’8 Ağustosa kadar 5 bin kişiyi muayene edip 60 civarında ameliyat yapmayı hedefliyoruz. Türk milletinin şefkatli elini ulaşabildiği her yere ulaştırmayı hedefliyoruz’’ dedi.

26.07.2010


 

Sokak çocuklarına ‘şefkat eli’

Adana Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘’Şefkat Eli’’ projesi ile, sokakta çalışan ve dezavantajlı çocukların belirlenip, rehabilitasyonu yapılarak topluma kazandırılacağı, bu süreçte de ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından şehirdeki dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılabilmesi için çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla ‘’Şefkat Eli’’ projesi hazırlandı. ‘’Şefkat Eli’’, Çukurova Kalkınma Ajansının Sosyal Kalkınma Malî Destek Programına sunulan projeler içinde üçüncü, şehirdeki projeler arasında ise birinci seçilerek ajanstan hibe desteği almaya hak kazandı. Sokakta çalışan çocuklar sorununa çözüm olması amaçlanan proje kapsamında, bünyesinde, sosyal çalışmacı, zabıta, sağlık personeli ve polis memurunun da bulunacağı mobil bir ekip kurulacağı belirtildi. Ekip tarafından sokakta çalışan çocuklara yönelik alan çalışması, bu çocukların ve ailelerinin kayıtlarının tutulması, eğitimine devam edenlerin eğitim durumlarının takibinin yapılmasının hedeflendiği bildirildi. Proje kapsamında, sokakta çalışan çocukların işlemlerinin yapılacağı süreçte dinleneceği, internete girebileceği, oyun oynayıp, kitap okuyabileceği, ‘’Çocuk Sevk Merkezi’’nin kurulacağı vurgulandı.

SUÇA YÖNELME VE MAĞDUR OLMALARI

AZALACAK

Emnİyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de, sokakta çalıştırılan çocukların ülke ve toplum geleceği için büyük bir sorun olduğunu, çocukların oyun çağında arkadaşlarıyla birlikte eğlenmesi gerekirken, dilenmeye veya satıcılık yapmaya zorlandığını anlattı. ‘’Şefkat Eli’’ projesine de bu sebeple büyük önem verdiklerini ifade eden Kesmez, şöyle devam etti: ‘’Sokakta çalışan çocukların, merkezinde çocuk bulunan kurumların hizmetlerinden yararlandırılması, gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerin tesbit edilerek yardım almalarının sağlanması, sokakta çalışan çocuk olgusunun en asgarî seviyeye indirilmesi ana hedeflerimiz. Bu çocukların bir çoğu ortaöğretim seviyesinde bile eğitim görmüyor. Bu nedenle örgün eğitim hizmetlerinden faydalanmalarını amaçlıyoruz. Projeyle çocukların toplum içerisinde kendilerine değer verildiğini hissetmeleri amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek. Başarılı olabilirsek, sokakta çalışan çocukların bulundukları olumsuz ortamlar nedeniyle muhtemel suça yönelme ve suç mağduru olmalarının azalacağını düşünüyoruz.’’

26.07.2010


 

İnternete polis takibine tepki

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘’IP Takip Merkezi’’ kurulması yönündeki çalışmalara tepki gösterdi.

İnternet denetimine tepki TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘’IP Takıp Merkezi’’ kurulması yönündeki çalışmalara tepki gösterdi. Kalyoncu, yaptığı açıklamada, medyada yer alan haberlere göre, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının ortak çalışması sonucunda, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak ‘’IP Takip Merkezi’’ ile zararlı yayın barındıran sitelere hızlıca müdahalenin amaçlandığını belirterek, böylece Takip Merkezine, yargı kararına gerek kalmaksızın önce sitenin yayınını durdurma, ardından yargı kararı çıkarma yetkisi verilmesi planlandığını iddia etti. Projenin hayata geçmesi durumunda polisin yargı alanına müdahalesine yol açılarak, haberleşme ve düşünce özgürlüğüne darbe vurulmuş olacağını belirten Kalyoncu, şunları kaydetti: ‘’Anayasa’nın 2. Maddesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni Hukuk Devleti olarak tanımlamış, 22. Maddesi ise güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlakın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz’ hükmünü getirmiştir. Haberleşme hürriyeti Anayasa ile teminat altına alınmışken, internet sitelerinin yayın izninin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verilmesi ile Anayasal düzenlemeler ve hukuk devleti ilkesinin ihlal edilmesinin yanında, suç trafiğinin genelleştirilmesine ve keyfi uygulamalara zemin hazırlanacaktır. Uygulama ile suçu sabitlenmeyen bir çok kişi ve kurumun cezalandırılması ve mağdur edilmesi söz konusu olacaktır.

Bütün baskıcı rejimler güvenlik veya bunun gibi masum görünen nedenlere dayanarak özgürlüklerin kısıtlanmasıyla başlamıştır. Çağın en önemli iletişim mecralarından internetin başına polisi getirmek, demokrasimiz için sadece kaygılara yol açmaktadır.’’ Kalyoncu, haberleşme özgürlüğüne darbe vuracağı ve sübjektif uygulamalara zemin hazırlayacağı gerekçesiyle çalışmanın gündemden kaldırılmasını istedi.

26.07.2010


 

Selin vurduğu Horasan’a 500 bin TL yardım

Erzurum’da sel ve toprak kayması sonucu 6 kişinin vefat ettiği Horasan ilçesine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca 500 bin TL gönderildi.

Horasan ilçesine bağlı Saçlık Köyü’nde 4 gün önce yaşanan sel ve şiddetli yağış sonrası meydana gelen toprak kayması sonucu 6 kişi ölmüştü.. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Valilik, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca, olaydan bir gün sonra Erzurum’a 500 bin TL acil yardım ödeneği tahsis edildiği, bunun 400 bin TL’lik kısmının acil yardım hizmetlerinde kullanılmak üzere Horasan Kaymakamlığı’nın hesabına aktarıldığını bildirdi. Çalışmalarla ilgili bilgi verilen açıklamada, şöyle denildi: “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü teknik personellerince, yerinde jeolojik tespit ve yerleşim biriminin tahliyesi çalışmaları başlatılarak köyün tamamının tahliye edilmesiyle ilgili rapor hazırlama çalışmaları devam etmektedir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü teknik personellerince köyde yapılan incelemeler sonucu 76 evin hafif hasar gördüğü, 7 evin ise ağır hasar gördüğü tesbit edilerek teknik rapor hazırlanmıştır. Horasan Kaymakamlığı’na aktarılan 400 bin TL’lik acil yardım ödeneği sel afetinden etkilenen tüm hane halkına yardım şeklinde ve bölgenin ıslahı için diğer aciliyet arz eden hizmetlerde kullanılacaktır.”

26.07.2010


 

AB için medya kampanyası

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, toplumun AB ile ilgili merak ettiği soruları cevaplamak amacıyla bir “yerel medya” kampanyası başlattı.

AB için yerel medyada bilgilendirme kampanyası AVRUPA Birliği (AB) Genel Sekreterliği, toplumun AB ile ilgili merak ettiği soruları cevaplamak amacıyla çalışma başlattı. AB Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, AB üyelik müzakereleri sürecinde, toplumun merak ettiği soruları cevaplayan bir medya kampanyasına başlandığı belirtildi. Açıklamada, bu kampanya kapsamında sadece yerel televizyon ve gazetelerin kullanılacağı ifade edildi. Kapmanya kapsamında yerel televizyonlarda, AB ile ilgili yazılar ve grafik düzenlemelerinden oluşan kısa filmler yayınlanacağı kaydedilen açıklamada, gazetelerde ise sayfanın tabanında yer alan bantların kullanılacağına işaret edildi. Açıklamada, kampanya kapsamında, Devlet Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış somut verilerle AB ile ilgili sorulara cevap verecek. Uyum kriterleri kapsamında alınan başarılı sonuçlar da yer alacak. Uygulamasına başlanan ilk grup mesajlarda, “AB’ye Gireceğiz de Ne Olacak?” diyen insanlara “Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olacağız!” şeklinde cevap verilecek. Aynı sorunun diğer cevaplarında, “Avrupa Birliği’ne pasaportsuz girebilecek, öğrenim görebilecek ve çalışabileceğiz” veya “Gümrük Birliğiyle yüzde 476 artan AB ihracatımız, daha da yükselecek” gibi, Türkiye’nin elle tutulur, somut kazanımları ifade edilecek. Yerel iletişim kampanyasının devamında, halkın, “Bizi Avrupa Birliği’ne almazlar ki…” ve “Biz Avrupa Birliği’ne girmek istemiyoruz” şeklindeki tepkilerine AB Genel Sekreterliği’nin olumlu cevapları sunulacak.

Reform İzleme Grubu bugün toplanacak

Reform İzleme Grubu (RİG)’nun 21. toplantısı bugün Ankara’da yapılacak. RİG toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla Vilayetler Evi’nde yapılacak. İlk toplantısını, 18 Eylül 2003 tarihinde yapan RİG, demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler alanlarında gerçekleştirilen kapsamlı mevzuat çalışmalarını ve mevzuatın etkin biçimde uygulanmasını takip ediyor. RİG toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde en yüksek norm ve standartlara ulaşma kararlılığının da göstergesi olarak değerlendiriliyor. 21. RİG toplantısında, siyasi kriterler açısından AB’ye üyelik sürecinde gelinen aşama değerlendirmesi ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken öncelikli çalışmalar ele alınacak.

26.07.2010


 

Cameron, bugün Türkiye’ye geliyor

İNGİLTERE'NİN yeni Başbakanı David Cameron, iki günlük resmi ziyarette bulunmak üzere bugün Türkiye’ye geliyor.

Cameron’a, Dışişleri Bakanı William Hague de eşlik edecek. Dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından, merkezi Londra’da olan Chatham House’un Avrupa ve Ortadoğu Araştırmaları Direktörü Fadi Hakura, Cameron’ın ziyaretinin yeni İngiliz hükümetinin Türkiye, Brezilya, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelere verdiği önem çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti. Hakura, İngiltere’nin yeni hükümetinin verebileceği temel desteğin, Türkiye’nin AB üyeliği ve Kıbrıs sorununa bir an önce çözüm bulunması konularında olacağını ifade etti.

26.07.2010


 

Devlet kadrolarına yeni atamalar yapıldı

KADININ Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Fatma Karakoç atandı.

Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre, açık bulunan Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Karakoç getirildi. Millî Eğitim Bakanlığında açık bulunan müfettişliklere, müfettiş yardımcıları Canan Sürer, Hacı Atakan Doğan, Ömer Tohumcu, Bekir Yelok, Yusuf Çetin, Ayhan Teltik, Ersoy Aksoy, İsmail Bayır, Mahmut Aloğlu, Hikmet Kurt, Osman Güver Çelik, Nihat Yalçınkaya, Mehmet Gürsoy, Mustafa Umut Uysal, Nazım Yağcı, Şahin Gündüz, Gündüz Kuş, Abdurrahman Şahin, Muhsine Türker, Gültekin Taşdan, Çiğdem Özçengel, Osman Günakın, Numan Ayverdi, Berna Sağır ve Yasin Dereli atandı. Açık bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavirliğine, Bilgi İşlem Daire Başkanı İlhami Sipahioğlu getirildi. Bilecik İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Yılmaz, açık bulunan Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürü Fikri Erbaş Kars İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Kars İl Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir ise Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne atandı.

26.07.2010


 

12,5 ton kâğıt tasarrufu sağlanacak

ÇEVRE ve Orman Bakanlığınca çevre izinlerinin tek bir elden ve elektronik ortamda verilmesiyle hem izinlerin verilme süresi kısalacak hem de yaklaşık 12,5 ton kâğıttan tasarruf edilecek.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün ‘’Çevrimiçi Çevre İzinleri Projesi’’ 1 Temmuz’da ülke genelinde başladı. Proje ile çevre izinleri artık tek elden ve elektronik ortamda veriliyor. Uygulamayla izin ve lisans müracaatları için gereken bilgi ve belgeler tek bir izin başvurusu kapsamında bir defaya mahsus isteniyor. Geçici faaliyet izni verilmesi için gerekli olan belge sayısı ise 199’dan 16’ya indiriliyor. Başvuruların yapılması, değerlendirilmesi ve onaylanması tamamen elektronik ortamda yapılırken hiçbir aşamada basılı veya ıslak imzalı dosya istenmiyor. Proje ile yılda yaklaşık 12,5 ton kâğıttan tasarruf edileceği hesaplanırken bu miktar kâğıdın üretilmesi için gereken 210 ağaç kurtarılacak, 5 bin 500 ton su ve 95 bin 000 kilovatsaat elektrikten de tasarruf sağlanacak.

26.07.2010


 

Çiftçi hayal kırıklığı yaşıyor

TÜRKİYE'NİN en fazla tahıl üretiminin yapıldığı iller arasında yer alan Yozgat’ta hasat döneminin sonuna gelinirken, aşırı ve zamansız yağışların neden olduğu zararlarla birlikte, pas hastalığı, süne, kımıl, fare gibi zararlıların yarattığı ürün kaybı, beklenenin altında da olsa ürün alabilen çiftçiyi tebessüm ettiriyor.

Yozgat il genelinde ekimi yapılan hububat hasadında elde edilen ürün Toprak Mahsulleri Ofisi alım merkezleri ile Borsalara teslim ediliyor, bazı çiftçiler ise tüccarı tercih ediyor. Sezon başında yüksek rekolte ve kalitede ürün bekleyen bölge çiftçisi, aşırı ve zamansız düşen yağışlarla birlikte, bazı bölgelerde görülen pas hastalığı, süne, kımıl, fare gibi zararlıların verdiği zararlar nedeniyle alabildiği ürünle yetinip, mutlu olmaya çalışıyor. Yozgat Genç Sanayici İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada, ilde en fazla hububat ekiminin yapıldığı Yerköy ilçesinde biçerdöverlerden önce tarla farelerinin ekinleri adeta biçtiklerini belirten Çelik, çiftçinin yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle yem kalitesinde bir ürün alma ihtimalinin bulunduğunu, hiç ürün alamamaktansa, az da olsa bir ürün alınmış olmasına sevinildiğini bildirdi. Çelik, “Bölgemizde tarım alanları halen gökten düşecek yağmur beklenerek sulanmaya çalışılıyor, yağarsa bereket, yağmazsa Allah’tan deniliyor. Halbuki teknoloji gelişmiş, tarlaya atılan tohumdan, gelişmesine, toplanıp, pazara sürülmesine kadar yapılan tüm işlemler modern araç ve gereçlerle yapılmaktadır.’’

26.07.2010


 

YOLLAR YİNE KAN GÖLÜ

Yurdun çeşitli yerlerinde dün meydana gelen trafik kazalarında birçok kişi ölürken birçok kişi de yaralandı. Rize’deki kazada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı, Uşak’ta 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı, İzmir’de 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı, Tekirdağ’da 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı, Seydişehir’de 2 kişi öldü.

Yollar yine kan gölü Rize’de kaldırıma çarpıp devrilenn otomobildeki damat, eniştesi ve yeğeni öldü, gelin ile damadın hamile olan ablası da yaralandı. Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Tekkale köyünde düzenlenen düğünde evlenen Rahmi Demirkıran ile gelin Canan Demirkıran, sonra Rize’deki evlerine gelmek için yola çıktı. Rize’nin Ardeşen ilçesine ulaşan otomobil söz konusu ilçedeki Karadeniz Sahil Yolu Liman Kavşağı mevkisinde, kontrolden çıkıp kaldırıma çarptıktan sonra devrildi Kazada araçtaki gelin ve damadın yanı sıra sürücü Adem Kalın ve 2 yaşındaki oğlu Yunus Emre Kalın ile hamile olan eşi Nuriye Kalın (28) yaralandı. Bu kişilerden Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan damat Rahmi Demirkıran ile sürücü Adem Kalın ve oğlu Yunus Emre Kalın kurtarılamadı. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen gelin Canan Demirkıran’ın hayati tehlikesinin bulunduğu, Nuriye Kalın’ın ise genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazaya ilişkin hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan gelinin babası Yusuf Güçlü, çok özgün olduğunu belirterek, ‘’Onları gece saatlerinde yola çıkmamaları konusunda uyarmıştım. Keşke hiç evlenmeselerdi ve bu olay yaşanmasaydı. 5 gün sonra elimi öpmeye geleceklerdi’’ dedi. Uşak’ta da tatile giden ailenin bulunduğu otomobil ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında ise 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı. Konya’nın Seydişehir ilçesinde motosikletin şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü. Tekirdağ’daki trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Antalya, İzmir, Zonguldak ve Samsun’da meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kahramanmaraş’taki kazasda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

26.07.2010


 

Bazı hakim subayların görev yerleri değiştirildi

BazI bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığının atama kararnamesiyle bazı hakim subayların görev yerleri değiştirildi.

Askerî Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1. Daire üyesi Topçu Kurmay Kıdemli Albay Bülent Çelik Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı emrine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı emrindeki Piyade Kurmay Albay İbrahim Özer AYİM 1. Daire üyeliğine getirildi. AYİM 2. Daire üyesi Topçu Kurmay Kıdemli Albay Ahmet Düzen Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı emrine, personel başkanlığı emrindeki Piyade Kurmay Albay Selçuk Demiröz AYİM 2. Daire üyeliğine atandı. Kararnameyle 11’i hava hakim subay olmak üzere toplam 22 askeri hakimin görev yerlerinde de değişiklik yapıldı.

26.07.2010


 

Taş atan çocuklar ile ilgili kanun yürürlüğe girdi

Kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen çocukları da kapsayan, 6008 Sayılı ‘’Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Çocuklar, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaları ve örgüt propagandası suçunu işlemeleri halinde, ‘’terör suçu’’ işlemiş gibi yargılanmayacak. Buna göre, kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen çocuklar, ağırlıklı olarak bu hüküm nedeniyle tutuklandıkları veya hüküm giydikleri için salıverilecek. Salıverilen çocuklara ‘’çocuklara özel güvenlik tedbiri’’ de uygulanmayacak. Çocuklar, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanamayacak, kendilerine bu mahkemelere özgü soruşturma ve kovuşturma hükümleri uygulanmayacak. Buna göre, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suçlanan çocuklar da, çocuk mahkemelerinde yargılanacak. Terör suçlarında, şartlı salıverme koşulları çocuklar için aranmayacak. Böylece, öngörülen koşulları taşımasalar dahi, çocuklar şartlı salıverilebilecek.

26.07.2010


 

Yeni eve taşınırken dikkat

TamamlanmasIna rağmen mesken ruhsatı alınmadığı için sistemde ‘’arsa ya da inşaat’’ olarak görünen binalara taşınanların adres kayıtlarının yapılamadığı bildirildi. Melikgazi İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt, vatandaşların adres değişikliklerini kanunen 20 iş günü içinde taşındıkları ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. Bozkurt, beyan edilen adresin sistemde ‘’arsa ya da inşaat’’ olarak görünmesi halinde ise kayıt yapılamadığına dikkati çekerek, şu bilgileri verdi: ‘’Müteahhit binayı tamamlıyor ancak mesken ruhsatını almadan evi sahibine teslim ediyor.

Vatandaş da bunu bilmeden taşınıyor. Mesken ruhsatı alınmadığı için bina sistemde arsa ya da inşaat olarak görünüyor. Bu nedenle de adres kaydı yapılamıyor. Vatandaşın eski oturduğu eve de bir başkası taşınmışsa adresi kapatılıyor. Adres kapatıldıktan 20 iş günü sonra da oradan taşınan kişiye, yeni adresini bildirmediği için sistem otomatik olarak 329 lira para cezası kesiyor. Bu nedenle son zamanlarda mağdur olan birçok vatandaşımız var. Müteahhitlerin mesken ruhsatını almadan evleri teslim etmemeleri, teslim ettikleri evlerin de ruhsat işlemlerini hızlandırarak vatandaşın mağduriyetini engellemeleri gerekir.’’ Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) ve Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman da binaların yüzde 50’sinin ruhsatsız olduğunu belirtti.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.