26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Karsan, ‘geleceğin taksisi’ ile bir marka oluşturacak

Türkiye’nin tek çok markalı üreticisi Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup şirketlerinin ortak iştiraki olan Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile katıldığı New York şehrinin (NYC) taksilerini tasarlamak ve üretmek üzere Taksi ve Limuzin Komisyonu (TLC) tarafından gerçekleştirilen ‘’Geleceğin Taksisi’’ projesi kapsamında açılan ihalenin sonuçlanmasını bekliyor.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, ihaleye ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Türk otomotiv sanayiinin üretim serüvenini hatırlatarak, Karsan’ın bu yapı içindeki yerini anlattı. 20 tane mühendisi bulamadığımız bir Türkiye’de, 2010 yılında yalnız otomobil Ar-Ge’sinde çalışan mühendis sayısı 4 bin olduğuna dikkat çeken Kıraç, “Dolayısıyla bizim kendi markamıza ihtiyacımız var. Bunu artık çok özledik. Büyüklerimiz ortaklı oldukları için onların bu şansı az, dolayısıyla yüzde 100 yerli ve herhangi bir yere bağımlı olmayan bir yapıya ihtiyaç vardı. Karsan bu konuya sahip çıktı. Bu mücadeleye girmeye karar verdi.’’ Karsan’ın böyle bir aracı tasarladığını belirten Kıraç, ‘’New York olur, olmaz. Ama inanın göreceksiniz bu vasıta dünyanın vasıtası olacaktır. İstanbul’un, Türkiye’nin vasıtası olacaktır ve ilk yerli isim olarak bir başlangıç olacaktır’’ dedi.

BU YOLCULUK SADECE BİR

ŞİRKETİN YOLCULUĞU OLAMAZ

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum da, Türk otomotiv sanayiinin geçmiş 50 yılda çok büyük aşamalar kaydettiğini hatırlatarak, son aşamaya da geçilmek üzere olunduğunu söyledi. Türk otomotiv sanayiinin kendi markasını oluşturma özlemine de dikkati çeken Nahum, bunun bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. New York taksi ihalesinin de böyle bir ihtiyacı cevaplama fırsatı doğurduğunu belirten Nahum, şöyle konuştu: ‘’Bu yolculuk Türk otomotiv sanayiinin marka oluşturma yolculuğu. Bu sadece bir ihale olarak görülmemeli, Türk otomotiv sanayiinin marka oluşturma fırsatını tetikleyici bir olay olarak görülmeli. Bu yolculuk sadece bir şirketin yolculuğu olamaz. Türk otomotiv sanayiini özlediğimiz yere getirmek istiyorsak el birliğiyle bu yolculuğu aşmamız lâzım.’’ İhalenin sonuçlarının önemli olduğunu dile getiren Nahum, New York gibi bir kente bir aracı verebilmenin Türk otomotiv sanayii ve markalaşmak açısından önem taşıdığını anlattı.

GELECEĞİN TAKSİSİ İHALESİ

Toplantıda verilen bilgiye göre Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup şirketlerinin ortak iştiraki olan Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile New York şehri (NYC) taksilerini tasarlamak ve üretmek üzere TLC tarafından NYC’de gerçekleştirilen ‘’Geleceğin Taksisi’’ projesi kapsamında açılan ihaleye katıldı. Şehrin toplam 13 bin 237 adet taksisinin işletmesinden sorumlu olan TLC, NYC taksi pazarının hakimi olan Stretch Ford Crown Victoria modelinin üretiminin 2011’de sona erecek olmasından dolayı 27 Mayıs’ta teklifleri topladı. Karsan; Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile NYC’nin taksi pazarı için araç tasarlayıp üretmek üzere açılan ihaleye katılarak, şartnameyi yerine getirmeyi taahhüt ederken, ihalenin kazanılması durumunda Türk mühendisleri tarafından tasarlanan taksiler, Karsan tesislerinde üretilerek NYC’ye ihraç edilecek. İhaleyi kazanan firma, münhasır olarak 10 yıl boyunca yılda 2 bin 650 adet aracı NYC’nin taksi pazarına satmakla yükümlü.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  İlk ticarî elektrikli araç: Doblo

  Karsan, ‘geleceğin taksisi’ ile bir marka oluşturacak

  Lancia Delta Hard Black Türkiye’de

  A3’e yeni motor seçeneği

  Peugeot’nun yeni özel seri modelleri

  Isuzu teslimatlara devam ediyor

  Yeni Caddy kendini gösterdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.