26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Önce Süper Kupa, sonra şampiyonluk

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Hollanda’nın Tegelen Kasabası’nda sürdüren Trabzonspor’da, sol kanat oyuncusu Engin Baytar, açıklamalarda bulundu.

Bu sezon fazla transfer yapmadıklarını dile getiren Engin Baytar, ‘’Glowacki ve Barış Ataş aramıza katıldı. Onlar da kampta gösterdikleri performans ve uyum ile iyi transferler olduklarını gösterdiler. Ama bu yıl en büyük transferimiz, geçen yılki takımı tutmak oldu. Çünkü iskeleti tutmak önemli. Sahada birbirimizle neler yapabileceğimizi, birbirimizle nasıl anlaşabileceğimizi biliyoruz’’ dedi.

Trabzonspor’un hedefi her zaman şampiyonluk olduğunu ifade eden Engin Baytar, şöyle devam etti: ‘’Öncelikle Süper Kupayı düşünüyoruz. Trabzonspor’un müzesinde olmayan tek kupa Süper Kupa’dır. 3 yıldır bu kupa oynanıyor. Sezona çok iyi başlayıp hedeflerimizi daha yakından takip ederek istediğimiz hedeflere teker teker ulaşmak istiyoruz. Öncelikle hedefimiz Süper Kupa’yı almak. İkincisi Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak. Üçüncüsü ise Türkiye kupası ve lig şampiyonluğu. Bu yıl tüm kupaları birden getirme hedefimiz var. Türkiye’de futbolun ne kadar ilerlediğini Bursaspor bize geçen sene çok iyi gösterdi. Bursaspor bunu başarabiliyorsa, böyle bir ligde şampiyon olabiliyorsa bizim de 3 kupayı bir sezonda almamız güzel bir örnek olur diye düşünüyorum.’’

26.07.2010


 

Kartal, Plzen’e hazırlanıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti’nin Viktoria Plzen takımı ile 29 Temmuz Perşembe günü deplasmanda yapacağı ilk karşılaşmanın hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü

. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde yapılan antrenmanda siyah-beyazlı oyuncular, iki grup halinde çalıştı. Bir grup istasyon ve kuvvet çalışması gerçekleştirirken, diğer grup ise pas çalışması yaptı. Tam sahada taktik çalışmaların yapıldığı idmanda, Schuster de zaman zaman oyunculara uyarılarda bulundu. Beşiktaş’ın dünkü idmanına tedavileri süren Rüştü Reçber, Rıdvan Şimşek ve Yusuf Şimşek katılmadı. Belinde ağrıları bulunan Bobo ise takımdan ayrı çalıştı. Rüştü’nün bir hafta daha takımdan ayrı kalacağı açıklanırken, Bobo’nun ise belindeki ağrılar nedeniyle MR çektirebileceği öğrenildi. Siyah-beyazlı takım, Viktoria Plzen maçının hazırlıklarını bu sabah yapacağı antrenmanla sürdürecek.

26.07.2010


 

Servet: Ağır bir kamp geçirdi

Galatasaraylı futbolcu Mehmet Batdal, Hollanda’daki hazırlık kampında yapılan hazırlık maçlarında amacının forma bulmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Hazırlık kampında son derece ağır çalışmalar yaptıklarını dile getiren sarı-kırmızılı futbolcu, hazırlık maçlarının eksiklikleri gidermek adına önemli olduğunu ifade etti. Hazırlık maçlarında Fenerbahçe karşılaşması hariç tüm maçların skor olarak iyi olduğunu vurgulayan genç futbolcu, Perşembe günü oynanacak olan OFK Belgrad maçında takımın gerçek performansını ortaya koyacağını kaydetti. Galatasaray’ın başarılı defans oyuncusu Servet Çetin de Hollanda’da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ‘’Ağır bir kamp dönemi geçirdik. Buna ihtiyacımız vardı. Hazırlık maçları olduğu günlerin sabahında antrenmanlar yaptık’’ dedi. Galatasaray’da herkesin oynadığı mevkide takımın başarısı için çalışacağını ifade eden Çetin, 29 Temmuzda oynanacak olan Belgrad maçından iyi bir sonuç elde etmek istediklerini sözlerine ekledi.

26.07.2010


 

Genç güreşçinin inancı tam

Macarİstan’In başşehri Budapeşte’de süren Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda, 74 kiloda ikinciliği elde eden Soner Demirtaş, ‘’Artık şampiyon olmanın zamanı geldi’’ dedi.

Başarılı Türk güreşçi, final maçında 2-1 yenildiği Gürcü sporcuya 2. kez finalde kaybettiğini hatırlatarak, ‘’Rakibime finalde şanssız bir şekilde kaybettim. Daha önce de aynı güreşçiye Avrupa Şampiyonası finalinde aynı şekilde kaybetmiştim. Ancak bu son kaybedişim olacak. Bundan sonraki ilk karşılaşmada rakibimi yenerek, altın madalyayı alacağım’’ diye konuştu. Soner Demirtaş, Macaristan’da iyi maçlar çıkardığını belirterek, ‘’Ancak final maçında tutuk bir güreş sergiledim. Bu maçın rövanşını almak için çok çalışacağım’’ diyerek sözlerini tamamladı.

26.07.2010


 

Kutlualp’ten Yıldırım’a sorular

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, kulübün 2009 yılı faaliyet raporunda yer alan mali tablolarla ilgili Deloitte onayının, kurumun Futbol Federasyonu’na gönderilen raporlardaki onayın kesip yapıştırılarak düzenlendiğini öğrendiğini açıklayarak, ‘’Fenerbahçe kongre üyeleri ve taraftarı aldatılmıştır’’ dedi.

Fenerbahçe Kulübü’nün önceki gün gerçekleştirilen yüksek divan kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Kutlualp, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin’e sorular yöneltti. Kutlualp, ‘’Sayın Başkan Yıldırım’a mali işler koordinatörü Abdülkadir Kuşin’e sormak istiyorum ve soru sormanın da suçlama olmadığının da bilinmesini istiyorum. Fenerbahçe Kulübü’nün kongre üyelerine dağıttığınız 2009 yılı faaliyet raporundaki, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin mali tablolarını Deloitte firmasının denetlediğini yazmışsınız, söylemişsiniz. Ben böyle bir bilançoya Deloitte’un nasıl onay verebileceğini hayretle Deloitte Türkiye’nin başındaki Levent Yaveroğlu’na sordum. Kendisi de ‘Biz Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin hesaplarını hiç görmedik, incelemedik. Altındaki onayı Abdülkadir Kuşin, bizim federasyona gönderilen raporlardaki onayımızı kesip yapıştırarak düzenlemiş’ dedi. Fenerbahçe kongre üyeleri ve taraftarı aldatılmıştır’’ şeklinde konuştu. Başkan Yıldırım’a seslenen Kutlualp, ‘’Abdülkadir Kuşin bu işi tek başına yapamayacağına göre sizden mi talimat almıştır? Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği bilançoları doğru ise neden Deloitte’a denetletilmemiş, böyle bir oyuna tevessül edilmiştir. Şimdi sayın başkanın cevap vermesini ümitle bekliyorum. Deloitte doğru mu konuşuyor, yalan mı konuşuyor? Eğer Deloitte doğru konuşuyorsa başta yönetim olmak üzere tüm sorumluların yasalar önünde ve Fenerbahçe kamuoyu önünde gereğini yapmalarını bekliyorum’’ şeklinde sözlerini tamamladı.

26.07.2010


 

Konyaspor forvet arıyor

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, forvet arayışlarının devam ettiğini bildirdi. Karapınar, Konyaspor’un ligde kalıcı olması için transfer çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtti.

Forvet arayışları kapsamında Çek Cumhuriyeti’nde bulunduğunu ifade eden Karapınar, transfer etmeyi düşündükleri oyuncularla görüşmeleri bizzat yürüttüğünü söyledi. Karapınar, forvet mevki için alternatiflerinin bulunduğunu kaydederek, ‘’Önümüzdeki hafta sonuna kadar 2 forvet oyuncusunu Konya’ya getirerek imza attırmayı planlıyoruz’’ dedi.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.