30 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

ENGELLİLER EBRU ÖĞRENİYOR

ANKARA’NIN Etimesgut ilçesine gelen Slovenyalı öğrenciler ‘’Engelliler Ebru Öğreniyor’’ projesi kapsamında düzenlenen kursa katıldı.

Etimesgut Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Masasının hazırladığı projeye yönelik Hanım Faaliyetleri Binasında düzenlenen kursa, Slovenyalı Sabina Cvecek ve Natalia Sepul da destek verdi. Kursa katılan Sloven öğrenciler, engellilerin yardımı ile ilk kez ney eşliğinde ebru yaptı. Büyük heyecan yaşayan öğrencilere, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile eşi İlknur Demirel ve Engelliler Vakfı Başkanı İlimdar Boztaş da yardımcı oldu.

Kursa katılan engelli öğrenciler ve Slovenyalı misafirlerle sohbet eden Demirel, belediye olarak düzenledikleri sosyal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlamak ve sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla başlatılan projenin önemine değinen Demirel, söz konusu çalışmanın Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı bünyesinde Ulusal Ajans tarafından finanse edildiğini belirtti. Projeye engelli öğrencilerin yanı sıra ebru san'atını öğrenmek isteyen tüm gençlerin katıldığını bildiren Demirel, gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Proje sayesinde elleri fırça tutamayan engellilere arkadaşları yardımcı olurken, öğrencilerin birbirleri ile kaynaşıp, zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirdikleri gözlendi. 3 ay sürecek kurs sonunda engellilerin oluşturduğu çalışmalardan sergi açılmasını planlayan proje ekibi, faaliyete destek olmak amacıyla Slovenya’dan yeni öğrenci gruplarının da ilçeye geleceğini bildirdi.

30.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Hasankeyf’e Doğru”

  ENGELLİLER EBRU ÖĞRENİYOR

  Prof. Dr. Abdülkadir Karahan anıldı

  UNESCO 2011’i Evliya Çelebi Yılı ilân ediyor

  Miniatürk’e turist akını

  Hüseyin Goncagül’den çocuk ilâhileri albümü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.