30 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Prof. Dr. Abdülkadir Karahan anıldı

İSTANBUL Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin eski öğretim üyelerinden merhum Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, ölümünün 10. yılında anıldı.

Karahın’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Süreyya Karahan, kızı AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu, eski Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ile meslektaşları, öğrencileri ve dostları katıldı.

Anma töreninde konuşan Zeynep Karahan Uslu, babasının ölümünün 10. yılında ailesi ve sevenleri olarak ruhunu şad etmek için geldiklerini söyledi.

Uslu, ‘’O Türkiye için bir ömür vermiş, bin ömrü olsa onu da verecek bir âlim ve dâvâ adamı idi. Onun eserlerini ve hayallerini öğrencileri yaşatmaya ve bu ülkede bu yolda adım adım ilerlemeye devam ediyor’’ diye konuştu.

ŞANLIURFA’NIN Siverek ilçesinde 1913 yılında doğan Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, İstanbul Üniversitesi Yüksek Öğretmen Okulu ve Sorbonne Üniversitesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Yüksek İslâm Enstitüsü ve Kahire Ayn Şems Üniversitesi’nde görev yapan Karahan, özellikle eski Türk edebiyatı ve başta hadis olmak üzere İslâmî bilimler alanlarında 40’ın üzerinde eser verdi. Dünya Mukayeseli Edebiyat Birliği, Altay İlimleri Daimi Konferansı ve İkbal Akademisi’nin yanı sıra birçok uluslar arası bilim kuruluşunun da üyesi olan Karahan, 28 Temmuz 2000 tarihinde vefat etti.

30.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Hasankeyf’e Doğru”

  ENGELLİLER EBRU ÖĞRENİYOR

  Prof. Dr. Abdülkadir Karahan anıldı

  UNESCO 2011’i Evliya Çelebi Yılı ilân ediyor

  Miniatürk’e turist akını

  Hüseyin Goncagül’den çocuk ilâhileri albümü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.