31 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

İstanbul’un mirası tehlike altında değil!

Bİrleşmİş Milletler (BM) Bilim Kültür ve Eğitimi Örgütü (UNESCO), Dünya Kültür Mirası listesinde ‘tehlike altında’ olarak belirlediği kısmı gözden geçirdi.

Brezilya’da toplanan Dünya Mirası Komitesi, iddiaların aksine, İstanbul’un tarihî mekânlarının ‘tehlike altında’ olduğuna dair bir karar almadı. Brezilya Kültür Bakanı Luiz da Silva Ferreira başkanlığında toplanan komite; Uganda’nın Kasubi bölgesindeki ‘Buganda Kral Mezarları’nı ‘Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’ne aldı. Mart ayında bölgede çıkan yangında bölgenin en önemli binası tamamen yanmıştı.

Komite, 2007 yılında tehlike altında olduğuna karar verilen Ekvador’a ait Galapagos adalarını ise bu listeden çıkardı. UNESCO, bir açık hava müzesi olan adalardaki nadir türlerin kontrolsüz turizm faaliyetleri ve aşırı avlanma sebebiyle tehlike altında olduğuna karar vermişti. Geçen üç yıl içerisinde Ekvador hükümetinin problemleri çözmede önemli ilerleme kaydetmesi, adaların ‘Dünya Mirası Listesi’ne yeniden girmesini sağladı. Komite ayrıca, Gürcistan’daki Bagrati Katedraili ve Gelati Manastırı’nın da ‘tehlike altında’ olduğunu ilân etti.

31.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Afrikalı öğrenciler kitaplarla sevindi

  Filistin’de uçurtma şenliği

  İstanbul’un mirası tehlike altında değil!

  Sayfa tasarım CD’sine yoğun talep

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.