31 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Schuster tatmin olmadı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede Viktoria Plzen ile oynadıkları maçtan avantajlı bir skorla ayrıldıklarını söyledi.

Schuster, ‘’Kendi saha ve seyircimizin önünde ikinci maçı oynayacağız. Rövanşta buradaki maçtan daha iyi olacağız’’ dedi. Kasetlerden izledikleri gibi bir Viktoria Plzen ile karşılaştıklarını kaydeden Alman çalıştırıcı, ‘’Takımımın bugünkü oyunundan memnun değilim. Rakibin rahat oynamasına fırsat verdiler. Ancak ikinci maç daha iyi olacak’’ diye konuştu. Schuster, penaltı pozisyonundaki görüşü konusunda ise ‘’Yüzde yüz penaltıydı’’ yorumunda bulundu. Beşiktaş’ın Çek futbolcusu Tomas Sivok ise maç öncesi takım arkadaşlarını zorlu bir maç olacağı yönünde uyardığını, ancak bu uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Çek futbolcu, ilk yarıdaki kötü oyun sonrası teknik direktörleri Schuster’in nasıl bir reaksiyon gösterdiği yönündeki soru üzerine ‘’Doğrusunu söylemek gerekirse Schuster’in ilk yarı sonrasında tepki göstermesini bekliyorduk. Ancak çok sakin davrandı. Bize sadece yapmamız gerekenleri anlattı’’ dedi.

VRBA: Başarılı sonuç

Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba ise elde ettikleri 11’lik beraberliğin başarı olduğunu dile getirdi. İlk yarıda iyi oynadıklarını vurgulayan Vrba, ‘’Attığımız golün yanında 23 pozisyon da bulduk. Bunları gole çevirseydik sonuç farklı olurdu, ancak başaramadık. İkinci yarıda fazla şans bulamadık. İlk yarıda bize bir şey olmaz mantığıyla çıktılar. Şaşırdılar. Beşiktaş gibi bir takıma karşı 11’lik sonucun başarı olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu.

31.07.2010


 

Skoru korumayı öğrenmeliyiz

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, OFK Belgrad karşısında 2-0 öne geçmelerinin ardından yedikleri 2 golün kendisini çok sıkıntıya soktuğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının ardından konuşan Hollandalı çalıştırıcı, ‘’Elde edilen 2-2’lik sonucun avantaj olmadığını biliyoruz ama henüz elenmedik. Maçın ilk 70 dakikasında çok iyi oynadık’’ diye konuştu. İlk yarıda çok pozisyona girdiklerini ve farkı açmaları gerektiğini vurgulayan Rijkaard, ‘’Maçın son bölümünde daha etkili olabilmeliydik. Sadece 2 gol atabildik ama 2 gol de yedik. Yenilen goller beni çok sıkıntıya soktu’’ ifadelerini kullandı. Maç içinde 20’ı yakaladıktan sonra oyuncularının oyunu yavaşlatmamalarından şikayet eden Rijkaard, bunu yapabilmeleri halinde skorun daha farklı olabileceğine inandığını aktardı.

Deplasmanda yapacakları maça da değinen Rijkaard, tur için kendilerine az bir opsiyon bıraktıklarına değinirken, ‘’2-2 benim hazmedemediğim bir skor. İlk yarıdaki oyunumuzda herhangi bir sorun yoktu. Ancak sonucu korumayı ve bunu sonuna kadar götürmeyi takıma öğretmeliyiz. Bunun için ben de çok çalışacağım’’ şeklinde konuştu.

Djurdjevic ikinci

sürpriz peşinde

OFK Belgrad Teknik Direktörü Dejan Djurdjevic ise, Galatasaray karşısında aldıkları beraberliğin kendileri için önemli bir sonuç olduğunu vurgularken, turun favorisi olarak hala sarıkırmızılı ekibi gördüklerini kaydetti. Djurdjevic, ‘’Genç bir ekibim var ve ellerinden geleni yapıyorlar. Maçta 20 geriye düştükten sonra 22’yi bulmamız bizim için büyük sürpriz oldu. Şimdi oyuncularımı yeniden motive etmeye çalışacağım ve bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum. Belki Belgrad’da ikinci bir sürpriz yapabiliriz’’dedi.

31.07.2010


 

Lugano, sağlık kontrolünden geçti

FENERBAHÇE'NİN Uruguaylı futbolcusu Diego Alfredo Lugano, sağlık kontrolünden geçti. Ülkesi Uruguay’ın milli takımıyla birlikte Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nda mücadele ettiği için sarılacivertli ekibe yeni katılan Lugano, sezon öncesi rutin sağlık kontrolüne tabi tutuldu.

Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünde öncelikle kan değerleri alınan oyuncuya, genel cerrahi, dahiliye, ağızdiş, kulakburunboğaz ve göz muayenelerinden sonra efor testi uygulandı.

31.07.2010


 

Alman Khedira Real Madrid’te

ALMAN Birinci Ligi takımlarından Stuttgart’ta forma giyen Alman milli oyuncu Sami Khedira’nın, İspanya’nın Real Madrid takımına transfer olduğu bildirildi.

Stuttgart Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Khedira’nın sağlık muayenesinden geçtikten sonra Real Madrid ile sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Stuttgart ile 2011 yılın kadar sözleşmesi bulunan Khedira için Real Madrid’in ne kadar transfer ücreti ödediği açıklanmadı. Stuttgart’ın menajeri Fredi Bobic, Khedira’nın Real Madrid’e gitme isteğini anlayışla karşıladıklarını ve ona başarılar dilediklerini belirtti. Bild gazetesinde yer alan haberde de, Khedira’nın Real Madrid ile 2015 yılına kadar bir sözleşme imzalayacağı ve yılda 3 milyon Avro alacağı ifade edildi. Haberde, Real Madrid’in, Khedira için 14 milyon avro transfer ücreti ödediği kaydedildi.

31.07.2010


 

Anadolu derbisi ‘süper’ olacak

BURSASPOR, Takım Kaptanı Ömer Erdoğan, ‘’Bursaspor olarak Süper Kupa tarihine adımızı yazdırmak istiyoruz. Türkiye’de ilk kez, bu kupada iki Anadolu takımı final oynayacak’’ dedi.

Ömer Erdoğan, sabah yapılan antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ömer, yeni sezon hazırlıklarının yoğun tempoda sürdüğünü belirterek, son etabın son bölümüne geldiklerini, bugün yapılacak hazırlık maçıyla bu etabı tamamlayacaklarını söyledi. TFF Süper Kupa maçının, 7 Ağustos Cumartesi Akşamı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağına da değinen Ömer Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Daha sonra Süper Kupa maçı hazırlıklarımız başlayacak. Takımda sadece, aramızda 2 hafta olmayacak Insua yok. Hedefimiz, lig öncesi İstanbul’da Trabzonspor ile oynayacağımız Süper Kupa maçını kazanarak moral bulmak istiyoruz. Lig öncesi iki güçlü takım karşılaşacak. Bursaspor olarak Süper Kupa tarihine adımızı yazdırmak istiyoruz. Türkiye’de ilk kez, bu kupada iki Anadolu takımı final oynayacak.’’

Ömer Erdoğan, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarının yaklaştığını belirterek, heyecanlanıp heyecanlanmadıklarını soran gazetecilere ise ‘’Biz her maçı tek tek düşünüyoruz. Önümüzde Süper Kupa maçı var. Daha sonra lig başlayacak. Ardından Şampiyonlar Ligi grup kur'aları çekilecek. Buna göre çalışmalarımız tempolu şekilde devam edecek’’ yanıtını verdi. Transfer çalışmalarını hatırlatan gazetecileri de Ömer Erdoğan, ‘’Transfer için yorum yapmam doğru olmaz. Gelecek arkadaşların da takımı katkı sağlayacaklarına inanıyorum’’ diye cevapladı.

31.07.2010


 

Hedef Londra

OKÇULUK Federasyonunda 2008 Pekin Olimpiyatları’nın ardından takımı gençleştirmeye yönelik çalışmalar, federasyonun 2012 Londra Olimpiyatları için umutlarını arttırdı.

Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, genç sporcuların son dönemlerde önemli başarılara imza attığını hatırlattı. 2008 Pekin Olimpiyatları’nın ardından alınan karar doğrultusunda minikler, yıldızlar ve gençlere yönelik program başlattıklarını, bu grupların yarışma ve kamplarını arttırdıklarını ifade eden Topaloğlu, ‘’Kamplarda malzemeleri yeniledik. Madalya gözetmeksizin mümkün olduğu kadar yurt dışındaki yarışmalara gönderdik. Gençlerden artık meyveleri topluyoruz’’ dedi. Kamplarda sporcuların da fedakarlık göstererek yoğun bir biçimde çalıştıklarını dile getiren Topaloğlu, sabırla bekledikleri başarıların artık gelmeye başladığını kaydetti.

31.07.2010


 

Kızılay’a destek talebi

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Süper Lig ve Banka Asya 1. Lig’de yer alan futbol kulüplerinin başkanlarına birer mektup yazarak, sosyal sorumluluk çerçevesinde Türk Kızılayı logosuna forma sırt reklâmı olarak yer vermelerinden memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçükali, 27 Temmuz 2010 tarihinde kulüp başkanlarına mektup gönderdi ve Türk Kızılayına ‘’gönüllü destek’’ istedi. Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor ve Altay takımlarının forma arkası reklâmı olarak daha önce Türk Kızılayının logosuna yer verdiklerini anımsatan Küçükali, kulüp başkanlarına gönderdiği mektupta, “Futbol kulüplerimizin ‘sosyal sorumluluk’ kavramına verdiği değeri göstermesi açısından oldukça önem taşıyan bu işbirliğinin 2010-2011 futbol sezonunda da gerçekleştirilmesi bizleri mutlu edecektir” ifadeleri kullanıldı.

31.07.2010


 

Güreş Millî Takımı, dünya şampiyonasına hazırlanıyor

SERBEST Güreş A Millî Takımı, 1012 Eylül tarihleri arasında Moskova’da yapılacak Dünya Serbest Güreş Şampiyonasına, Demirkazık Millî Takımlar Kamp Eğitim Merkezi Tesisleri’nde hazırlanıyor.

Demirkazık Tesislerinde kampa giren Serbest Güreş A Millî Takımı, 30 sporcu, 3 antrenör, 1 doktor, 1 masör ile Dünya Şampiyonası için son hazırlıklarını sürdürüyor. Dünya Şampiyonasına Türkiye’nin rakım olarak en ideal bölgesi olan Niğde’nin Demirkazık bölgesinde bulunan tesislerde hazırlandıklarını belirten Serbest Güreş A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Murat Ceylan, Demirkazık Tesislerine daha önce de geldiklerini, buranın yükseklik ve imkânlar açısından mükemmel bir yer olduğunu ifade ederek, ‘’Sporcu arkadaşlarımız ve bizler bu tesislerden, bize yardımcı olan personelden son derece memnunuz. Bize her türlü imkânı sunuyorlar. Kampımız 25 Temmuz’da başladı ve 15 Ağustos’ta sona erecek. Hedefimiz her zaman en iyi noktaya ulaşmak. Fakat dünyada serbest güreş çok gelişti. Bu nedenle her zaman olduğu gibi hedefimiz yine ilk beş içerisinde olmak’’ diye konuştu.

31.07.2010


 

Antalyaspor, 10 yeni transferle güçlendi

SÜPER Lig takımlarından Medical Park Antalyaspor, yeni sezon için 10 oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek önderliğinde iddialı takım kurmaya çalışan Antalyaspor, transfer çalışmalarına, Ankaragücü’nden sol bek İlkem Özkaynak’ı renklerine bağlayarak başladı. Antalyaspor, daha sonra Gençlerbirliği’nden Kerem Şeras’ı renklerine kattı. Transferde hız kesmeyen kırmızıbeyazlı takım, Bursaspor’dan Yenal Tuncer’i 1 yıllığına kiralarken, aynı gün Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış ile de 2 yıllık sözleşme imzaladı. Yabancı oyuncu transferi için de girişimlerini hızlandıran Antalyaspor, ilk yabancı transferini Gençlerbirliği’nden Boşnak oyuncu Ivan Radeljic’i alarak gerçekleştirdi. Transferde ara vermeyen kırmızbeyazlı takım, Bursaspor’dan Tuna Üzümcü’yü ve Fransa’nın Caen takımından Gregory Proment’i de renklerine bağlamayı başardı. Bununla da yetinmeyen Antalya ekibi, Beşiktaş’dan Kenan Özer ve Gaziantepspor’dan da Erkan Sekman ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Antalyaspor, son olarak Ankaraspor’dan Tita’yı sezon sonuna kadar kiraladı. Kırmızıbeyazlı takım, iç transferde de Necati Ateş, Ömer Çatkıç, Polat Keser, Ali Zitouni, Sedat Ağçay, Ertuğrul Aslan, Musa Nizam ve Veysel Cihan ile anlaşarak sözleşmelerini uzattı.

31.07.2010


 

Guti, Real Madrid'den 10 milyon euro alacak

İSPANYOL spor gazetesi Sport, Beşiktaş’a transfer olan Guti’nin eski kulübü Real Madrid’den gelecek sezona ait bütün parasını alacağını iddia etti.

Sport, Real Madrid ile kalan 1 yıllık sözleşmesini feshederek, bonservis bedeli ödenmeden Beşiktaş’a giden Guti’nin İspanyol kulübünde “1 avro bile bırakmayacağını” yazdı. Gazetenin iddiasına göre, Real Madrid’in 1 yıllık sözleşmelerini fesh ettiği futbolcularından Guti’ye 10 milyon avro, Schalke 04’e giden Raul’a ise 15 milyon avro ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

31.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.